Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 6 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 11 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 6 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 6 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 6 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 5 months, 3 weeks
Kort hår
Tor, 3 years, 6 months
Ravelry
Camilla, 3 years, 1 month
Melody Gardot
Camilla, 5 years
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 5 years, 3 months
50 book challenge
Camilla, 6 months, 2 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Verktøy

Verktøy er spennende greier som enhver mann bør ha mye av. Og man bør ikke bare ha mye verktøy, man bør også ha kvalitetsverktøy. Jeg vil faktisk si at kvalitet er viktigere enn kvantitet, og at man dermed bør ta seg god tid når man skal bygge opp en verktøysamling.

Desverre er trenden nå om dagen at det selges mer og mer skrot, og det selges jo faen meg over alt. Tilogmed på gartneriene selger de slikt. BEST Tools er et eksempel på et slikt merke man ser over alt, og som, på tross av navnet, ikke er best. Det kan rett og slett virke som om denslags er i ferd med å ta over hele markedet.

Digresjon:
Det er fascinerende dette her med dyre ting og status. Det gir for eksempel status å ha dyrt hus. Det gir derimot ikke status å bruke dyr maling for å ta vare på huset. Folk som kjøper hus til 2,5 millioner blir furtne når de hører at maling kan koste 700 spenn for en tiliter. Dyr bil gir naturligvis også status. Dyre eikelister derimot, gir ikke status.

Etter ha tenkt litt på dette tror jeg jeg har kommet fremt til at rabatter også gir status. De fleste later nemlig til å være mer interessert i rabatten enn i prisen. Jeg ser for meg at det er slik at om man får store rabatter er man bedre enn de som ikke får rabatter. Jeg funderer på om jeg skal prøve ut dette en dag. Det er nemlig i min makt å forandre på både prisen og rabatten. Jeg tror jeg kunne fått gode resultater ved å først sette opp prisen med 50%, for deretter å si "Jauda, du skal få 45% på denne her skjønner du".

Men det er sikkert best å la være.

For å komme tilbake til poenget, så er det blitt vanskelig å finne kvalitetsverktøy, i allefall litt spesial-greier. De fleste butikker med respekt for seg selv har en blå drill eller to fra Bosch på lager, men hva om du vil ha et japansk vannbryne? Eller en fil med litt spenstig fasong. Eller en japansk sag?

Jeg trodde jeg hadde sikret meg evig lykke for en tid tilbake da jeg kom over den fantastiske siden www.toolsforworkingwood.com. Dette er egentlig nettbutikken tilknyttet museumet www.antiquetools.com, men butikken viser seg å være langt større en museumet. Butikken later til å være drevet av en amerikaner med en forkjærlighet for eldre kvalitetsverktøy, og japansk verktøy. Slett ingen dum kombinasjon.

Jeg har kikket rundt på denne siden ganske lenge, og syslet med tanken på å bestille noe herfra. Særlig et par bryner kunne jeg tenke meg, da jeg følte at jeg slett ikke fikk dreisen på knivslipingen med disse små pinglegreiene knivsliper Aronsen anbefalte. Skuffelsen var derfor stor da jeg tenkte jeg skulle kjøpe et par japanske vannbryner, og oppdaget at det eneste fraktalternativet var WorldWide Express eller noe slikt, til den nette sum av $ 187.

Jeg bestemte meg for å prøve å finne et norsk alternativ, og etter litt leting kom jeg jammen over Vertkøy AS, som ser ut til å være litt av samme konseptet, med folk som er genuint interesserte i tredreiing og slikt. Arrangerer kurs, og har stands på messer og greier. Virker seriøst. Jeg flesket derfor til og kjøpte et japansk bryne og noe dill herfra. Rapport følger antagelig senere, i allefall hvis jeg føler at jeg får dreisen på dette med kniver.

-Tor Nordam

Comments

Camilla,  29.07.05 00:13

Jeg kunne tenke meg å vite hvor mye dette nye verktøyet kostet.
Og om det kan hjelpe knivene til Silje...

Are,  29.07.05 01:49

Tor, jeg regner med du er klar over at det har vært/muligens er kampanje på Byggmakker på diamantbryne eller hva det nå kalles. Skal i alle fall være veldig fancy, og prisen er god. Tror det var 125 eller noe slikt noe.

Vi har mer enn et par Bosch blådriller, forøvrig. Selger dere noe fra Thor, billigfabrikanten over alle billigfabrikanter?

Jan,  29.07.05 10:19

Ja, selger desverre mest av Best Tools på Malo, men det har noe med at Malo har en skare av hobbykunder som ikke vet sitt eget beste. Bosch har jo kommet med en hel del nye blåe dingser som enhver person burde sette av penger til hvis man vil følge med, jeg kan nevne den batteridrevne blåbosch skrutrekkeren, den støtsikre radion osv.

En ting kan jeg si i best tools fabrikatet sitt forsvar, Norge er ofte mer opptatt av merke enn selve produkt spesifikasjonene, vaskemaskiner foreksempel blir produsert i tyskland som oftest på samlebånd der de produserer 8-10 merker samtidig uten noe som helst forskjell i produkt, forskjellen derimot er at de de sender til Norge er merket kjente merker som Bosch og deretter setter de opp prisen med 1/3 eller 2/3 bare for og krydre litt ekstra.

Kan også nevne Benq, som vi har endel skjermer av oppi butikken, kjent for billigløsninger innen tv, elektronikk (opprinnelse asia) men slår både sony, phillips og andre på diverse produkter likevel.


PS: best tools drill, STYR UNNA! men eksenterslipern er ikke værst!
Esbanos,  31.07.05 10:54

Tengtools er saker.

Tore,  31.07.05 11:56

Skrallenøkler fra Kongsberg. Mmmmm... *sikle*

Tor, når skal vi kjøpe slike?

Tor,  01.08.05 00:41

Don't just say "stainless", say "Bulten Stainless"!

Tor,  02.08.05 21:19

Sheit! Du bare vet at det er kvalitet når det heter Power Super. Et mektig verktøy til garasjen.
Category
Miscellaneous
Tags
verktøy
japansk verktøy
Views
10019
Google hits
205
Last google search
japansk vannbryne