Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 6 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 11 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 6 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 6 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 6 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 5 months, 3 weeks
Kort hår
Tor, 3 years, 6 months
Ravelry
Camilla, 3 years, 1 month
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 12 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 5 years, 3 months
50 book challenge
Camilla, 6 months, 2 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Gjengkriminalitet

Jeg har lenge hatt en sunn skepsis til alt som foregår i den delen av landet som kalles Østlandet, og da særlig i Oslo. Oslo har alltid fremstått i mine tanker omtrent som en liten drabantby til Helvete, og jeg har i grunnen ikke endret oppfatning etter at jeg var en tur der i vår, selv om jeg må innrømme at det finnes god kaffe der. Sjefsgrunn nummer én til at jeg har denne holdningen til hovedstaden er naturligvis media. Ikke så rart i grunn, for hadde det ikke vært for media hadde jeg ikke visst at siste mote er å prøve å drepe hverandre på Aker Brygge på en søndags ettermiddag. Jeg hadde heller ikke visst at hærverk mot t-banen er et giga-panzer-problem, eller at man får kjøpt sex og dop i daglivareforretninger over hele Oslo.

Det siste nå er altså at gjengkriminalitet er et økende problem, og det er derfor naturlig at det settes fokus på dette. På Aftenposten.no står det å lese at politidirektør Ingelin Killengreen har planene klare. Jeg siterer:

Felles innsats

- Gjengmedlemmene bor ikke bare i Oslo. Derfor har politidirektoratet innkalt politidistriktene i Oslo, Follo, Romerike og Asker og Bærum i tillegg til Kripos og Økokrim til møte for å drøfte temaet og gå inn i arbeidet med felles innsats. Det betyr et krafttak mot gjengmiljøene, sier Killengreen til Aftenposten.no.

Kripos og Økokrim trekkes inn for deres kompetanse innen organisert og økomisk kriminalitet, noe Killengreen mener er svært viktig.

- Vi ønsker en helhetlig innsats, og vurderer i tillegg om vi kan omprioritere penger vi disponerer til formål knyttet til denne typen kriminalitet, sier hun.


Her er det mange fine ord, men jeg lar meg ikke overbevise helt. Jeg er for eksempel ikke sikker på om krafttaket hun skisserer er tilstrekkelig kraftig, eller om den helhetlige innsatsen er helhetlig nok. Jeg stiller meg dessuten tvilende til at kompetanse innen økonomisk kriminalitet er det som trengs. Jeg mener selv at jeg har et mye bedre forslag, som dessuten vil ha positive sideeffekter.

Om ikke lenge skal det sendes en ny UNIFIL-styrke til Libanon, og jeg regner med Norge vil delta. Mandatet til denne styrken er ikke klart ennå, men det virker sannsynlig at det kan oppstå trefninger med Hizbollah, og det beste Norge har å stille opp med i en slik situasjon er marinejegere. Men marinejegere trenger trening, og her foreslår jeg derfor å slå to fluer med en smekk.

Hizbollah består i stor grad av helt vanlige menn som går rundt i helt vanlige klær, akkurat som gjengene i Oslo består av vanlige menn i vanlige klær. Å nedkjempe A- og B-gjengen vil derfor være utmerket trening for marinejegere som skal på oppdrag i utlandet. Det virker dessuten sannsynlig at marinejegerne, med sin kompetanse innen skyting og dreping, vil kunne ta i et helhetlig krafttak helt på egen hånd. Når folk skyter på hverandre i sentrum midt på dagen er det tydelig at de ikke er spesielt redde for politiet, men hvis de visste at topptrente draps-dykkere kunne dukke opp i boblebadet senere på dagen spørs det om de ikke ville tenkt seg litt mer om.

Det er i allefall mitt forslag. Så kan kjøre dette som en prøveordning, og hvis det funker kan vi kanskje bruke samme ordningen mot de som utfører hærverk mot t-banevogner og de som spammer lynforumet.

-Tor Nordam
Camilla likes this

Comments

Torgar,  24.08.06 20:23

Hva har prisen på heroin å gjøre med narkiser som pisser på hunden din?

Are,  25.08.06 00:37

Å sette inn militæret for å gjøre politiets jobb er vel å gå litt langt. Men det er foruroligende at det fins miljøer i Norge som synes det er kurant å gripe til våpen for å gjøre opp småting seg imellom. Synes det høres ut som Killengreen har en fornuftig plan for å gjøre noe med dette.

Det er ikke til å komme fra at Oslo kommer dårlig ut i forhold til andre norske byer, spesielt koselige vestlandsbygder som Molde og Trondheim, hvis man spør den jevne innbygger "Hvor trygg føler du deg i sentrum på kveldstid?". Forhåpentligvis får vi gjort noe med dette. Nulltoleranse på forbrytelser er et godt sted å begynne.

Arne,  25.08.06 03:31

Det med å pisse på en hund var med på å gjøre det jeg skrev til et kjempedårlig argument. Fordi det blir meningsløst. Og det var derfor jeg skrev det. For å på en lettvint måte si at det ikke skal særlig til å argumentere mot legalisering av spesielt tyngre narkotiske stoffer.

Skybert,  25.08.06 05:39

lynforumet virker ikke. teite reklametingser.

msn killed the irc-star!

Arne,  24.08.06 15:02

Huff, legalisere dop. En skrekkelig tanke. Det vil fremdeles være dyrt nok med heroin til at narkisene slår ned gamle damer og pisser på hunden din. Og dette var kanskje det dårligste av tusen argumenter til at det fremdeles bør være forbudt mer dop.

Esbanos,  24.08.06 01:43

Løsningen på gjengproblemet er enkel, legaliser dop, for det er resultatet av miljøet rundt dopet i kombinasjon med patetiske lover som forårsaker dette, la nå bermen (eller ormeyngelet om du vil) ødelegge seg så masse de vil, noe de vil gjøre uansett, så kan vi i prosessen kanskje spare samfunnet for ytterlige ødeleggelser i form av "synd" (dvs hor og tyveri) for at junkiene skal finansiere sin daglige dose utbøffa dårlig shit.
Vi vil da strippe dealerne for all makt, pga inflasjon og renere shit, samtidig som vi kan passe på doseringene og gi junkiene the real deal, dette er en vinn vinn situasjon for alle untatt dop-dealerne, Vi kan f.eks åpne opp ett fond for old-school dop dealere (dvs dem uten hvit frakk i min visjon) og gi dem en stakkarslig tilnærmet sosialstøtte slik at de får føle på kroppen hvordan majoriteten av deres eks-klienter har levd, eller vi kan piske dem.
Jeg har vært en del timer i undergrunnen, og det jeg har sett og hørt er skremmende, dere aner ikke hvor gjennomsyra korrupt og jæ-ve-lig det norske rettsvesenet er, faktisk så ler gangsterne av det, de føler seg så trygge at det gir en lang beng i straff, selv den mest dumdristige og høylytte amatør kan lykkes i ett slikt eventyrland, hvis du f.eks har en sykdom som har ett såpass lang navn at det må kortes ned til tre eller fire bokstaver er det det samme som ett "get out of jail free card"

Men de må da få lov til å peace på ett par gamle t-banevogner?

Torgar,  24.08.06 09:51

Bruker ikke militære mot sivile, det ville vært ganske alvorlig. I norge er det bare politiet som har tillatelse til å bruke makt mot sivilbefolkningen så lenge vi ikke er i krig, og det er veldig bra. (Militærpoliti har utvida fullmakter i visse situasjoner)

Camilla,  24.08.06 12:17

Fornuftsdomstol. Nå.

Jørgen,  24.08.06 12:48

meh
Category
Miscellaneous
Tags
Views
4582