Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 2 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 8 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 2 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 2 months
Kort hår
Tor, 3 years, 2 months
Ravelry
Camilla, 2 years, 9 months
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 8 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 11 months
50 book challenge
Camilla, 2 months, 3 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Nettverksbygging på høyt nivå

I dag har vi hatt besøk på institutt for fysikk. En amerikaner fra MIT, Robert Jaffe, har vært på en slags Europaturné, der han har holdt foredrag om noen nye, barske beregninger han og en haug andre har gjort innen Casimir-effekt i det siste. Og det er jo veldig spennende for meg, ettersom jeg skriver om Casimir-effekt i masteren min.

Han holdt to foredrag på Gløshaugen i dag, et der han viste oss de teoretiske grunnlaget for arbeidet, og et fredagskollokvium der han viste grafer og snakket om resultatene og slikt. Og jeg merket meg spesielt en ting, som jeg også la merke til sist vi hadde en besøkende amerikaner, nemlig at han hadde en irrasjonell frykt for våt tavle.

Han hadde fylt tavlen, og så tørket han av, og skulle til å skrive videre, men dessverre var tavlen våt. Jeg ble litt overrasket, for selv synes jeg svampen så ut til å ha perfekt fuktighetsgrad, og det ville nok ikke vært et problem å fortsette, men så kom jeg på at de ikke bruker våte svamper i USA. Han unnskyldte seg, og sa at han burde planlagt fremover, og tørket av før han hadde fylt hele tavlen, så det ville være tørket innen han trengte plassen. Så så han seg litt rundt i rommet, og oppdaget tørkepapirdispenseren, som han tydeligvis synes virket som en god idé, og hele resten av foredraget, som var to timer, brukte han tørkepapir til å tørke av tavlen, i en sky av krittstøv. Rart ikke amerikanske professorer får kols egentlig.

Når instituttet har besøk av foredragsholdere utenfra, er det visst vanlig at han eller hun blir tatt med ut på middag, med de som står for invitasjonen, og andre som jobber innen feltet, og veilederen min mente derfor at det ville være naturlig om jeg ble med på dette. Og slik har det seg altså at jeg har bygget nettverk på høyt plan i dag.

Jeg vil imidlertid ile til, og si at jeg tror ikke fysikernettverk er så veldig tvilsomme. Det dreier seg nok mest om å ha folk man kan samarbeide med, og heller lite om å få stillinger du ikke er kvalifisert for.

På forhånd var jeg litt bekymret for at hele kvelden skulle gå med til diskusjoner som foregikk langt over mitt hode, men slik ble det ikke i det hele tatt. Han viste seg å være en meget hyggelig fyr, med et relativt bredt interessefelt. Vi snakket naturligvis mye om amerikansk politikk, og om både amerikanske og norske tradisjoner, om aviser, og i det hele tatt. Personlig synes jeg kanskje høydepunktet var når han prøvde å forklare to av de andre hvem Dumbledore er, for deretter å ta opp dette med hvorvidt han var homofil.

Han kunne også fortelle at de nettopp hadde fått en ny teori-bygning på MIT, og så kom han på at han kunne vise oss bilder. Han hadde dem nemlig på telefonen sin, som viste seg å være en iPhone. Og jeg sier bare oioioi, en slik må jeg ha. Den var liten og slank og frekk på alle måter, og i motsetning til en vanlig telefon har den faktisk en skjerm med respektabel størrelse, så man kan bruke den til å vise bilder. Jeg ser veldig frem til man får tak i slike i Norge.

-Tor Nordam

Comments

Camilla,  16.11.07 23:36

Nei. Du skal ikke ha iPhone. Du skal ha ny mac. Hold fokus, kjære. Hvis ikke blir jeg tvunget til å spenne deg fast til noe til du tar til fornuften igjen.

Are,  17.11.07 00:44

He he, dødskult. Dette er litt som når Anders dro med folka fra the Java Posse opp hit for å spille Wii :D

Forøvrig kan jeg opplyse om at Eivind her i huset har en iphone og har hatt den i noen uker nå. Hvis du har veldig lyst på en, bør det ikke være noe problem å skaffe en over ebay.

Når det er sagt har jeg selv nettopp lagt inn en bestilling på en Nokia N82 hos Komplett istedet. Jeg vil nemlig at mobilen skal ha mulighet til å ta gode bilder, og ikke bare vise dem frem, ha godt videoopptak, og ha GPS. Kjapt nett over mobilen er også en stor fordel.

Iphone er utrolig mye morsommere å bruke og ser vanvittig mye bedre ut, men rent funksjonsmessig har den ikke noe å stille opp med mot Nokias siste telefoner. Hvis man ikke trenger de ekstra funksjonene er det selvfølgelig et greit valg.

Men - selvfølgelig - det er og forblir komisk at den ikke har støtte for verken primitivt videoopptak eller MMS.

Hilsen Are, som har grublet enormt mye på valg av mobiltelefon i det siste.

Anders G.,  17.11.07 02:42

I løpet av noen måneder så har den nok fått støtte for slikt vil jeg tro, det der er jo i stor grad programvare-endringer. Men siden det er Apple vi snakker om - er jeg ikke så sikker på at de eldre modellene vil ha få slikt.. Det skal bli interessant å se hva de har i ermet fremover ihvertfall.

-Anders, bitter etter å ha kastet bort alt for mye penger på Nokia n80 for et års tid siden. Ubrukelig dritt-telefon. (Hvordan er det muuuulig å være så gnien på internminne i en telefon som er så dyr? ARGH.)
Category
Today's exploits
Tags
Casimir-effekten
Robert Jaffe
nettverksbygging
Views
4248
Google hits
1
Last google search
når man posseopp