Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 9 months
Moldejazz 2018
Camilla, 3 years, 2 months
Romjulen 2018
Camilla, 3 years, 9 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 4 years, 9 months
Jogging og blogging
Are, 5 years, 8 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 5 years, 8 months
Kort hår
Tor, 1 year, 9 months
Ravelry
Camilla, 1 year, 4 months
Melody Gardot
Camilla, 3 years, 2 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 3 years, 5 months
50 book challenge
Camilla, 9 months
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022

calcuttagutta :fredag

Ja barn, i dag skal det handle om nettsikkerhet.

Før vi går videre vil jeg be dere om å ta denne testen, for å sjekke hva dere egentlig vet om nettsikkerhet

Test

Men jeg tror kanskje ikke det skal handle om nettsikkerhet allikevel. Men jeg anbefaler virkelig å ta testen. Hvis du svarer feil gir den instruktive beskjeder om hva du har misforstått.

Jeg er faktisk skikkelig lite inspirert i dag, rett og slett. Så jeg satte på Doggystyle for å få litt inspirasjon. Det var ganske digg i grunn, det er veldig lenge siden jeg har hørt på den. Skikkelig bra saker. Etterpå hørte jeg på Høge Brelle, som fikk meg til å tenke på rap-prosjektet jeg snakket om for en del år siden, og så i fjor vår. Jeg tror det er på tide å få gjort noe der. Skrive noen tekster og slikt. Det er nok en hit. Å prioritere tekster foran bilder til bookleten, eller heftet som det sikkert heter på norsk.

Jeg lover herved å presentere en statusrapport neste fredag, som forteller hva jeg har tatt meg til i forbindelse med låt-skriving fra nå til da, eller fra da til nå som det vil hete neste fredag.

Da tror jeg bare at jeg vil avslutte med å smekke opp noen bilder, som later til å være en bra måte å snike seg unna å være kreativ i øyeblikket. Jeg tar på en måte kreativitet jeg allerede har brukt, som ligger lagret kan man nesten si, og smekker opp en kopi av den. Genialt. Men jeg føler også at det er litt på kanten. Det å skrive hver dag bør ikke utvikle seg til et onde jeg ønsker å unnslippe på lettvint vis. Jeg bør jo ideelt sett ha noe å fare med hver dag, det er vel det som er poenget med å være spaltist. Jeg tror ikke Trygve Hegnar pleier å skrive at han føler seg uinspirert og så smekke opp noen gamle bilder han har tatt. Men det gjør altså jeg, og her kommer det første:


Dette bildet er faktisk tatt i dag. Som mange sikkert gjetter er det tatt på stua mi. Så mye mer er det ikke å si om det bildet, annet enn at det er tatt med lukkertid 5 sekunder, bitteliten blender, lyset av på stua, og motivet er meg som vifter med en lommelykt. Det er egentlig ganske kult å gjøre sånne ting, men det kan være litt kjipt også. F.eks. når folk tar et vanlig, småsnuskete aktbilde, og tror det blir bra bare fordi de ikke bruker skikkelige blitser, men heller bruker en lommelykt og tvinger den stakkars modellen til å stå i en ubehagelig posisjon i flere minutter. Men f.eks. når vi fotograferte i Kringstadbukta på julaften kunne jeg nok ha brukt denne teknikken med hell på flere av bildene, men da måtte jeg vært smart nok til å ta med stativ og lommelykt.Dette er et bilde av Tore, tatt av meg med Eivinds Sony T610, er det ikke det den heter. Det er oppsamplet til 400 pixler bredde i photoshop. Ganske kjipt? Fortvil ikke, du kan lage stor kunst, også med et slikt "kamera". Bare spør Brom-kameratene.Her er samme bilde, litt herjet med i photoshop. I denne versjonen er det kunst, fordi jeg sier det, og jeg er ikke rørlegger.

Og det var alt for i dag. Følg med i morgen, for en inspirert og god artikkel, med mye solid og interressant informasjon.

-Tor Nordam

Comments

Diverse,  28.01.05 16:30

Ingen kommentar.
Category
Pictures
Tags
mobilbilder
lang lukkertid
Views
5325
Last edited by
Tor, 24.07.10 23:32