Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 2 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 8 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 2 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 2 months
Kort hår
Tor, 3 years, 2 months
Ravelry
Camilla, 2 years, 9 months
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 8 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 11 months
50 book challenge
Camilla, 2 months, 4 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Skansekvissfasit

Ja, nå tenker jeg dere er spente.

Etter ryktene å dømme var Jørgen utvilsomt kongen av Store Porsjoner. Siden juni har han imdlertid fått konkurranse av undertegnede. Omstendighetene er det eneste som skiller oss, da begge er troendes til å spise den andre under bordet med en matløs dag å støtte seg på. Uavgjort, et poeng til alle som gjettet Ulf eller Jørgen.

Eggene går unna, så vi skal delta i neste kretsmesterskap for eggeforbruk i klassen tremannskollektiv. Jeg vinner nok allikevel denne, da en god eggedag gjerne inneholder 3-4 fortærte egg. Et poeng til alle som gjettet Ulf.

Årets utgave av skofighten skulle vise seg å være mer nervepirrende. I det siste har beboerne i Skansegata lagt en innsats av varierende grad for å bli vaskeekte dandyer, og her er sko selvfølgelig en del av pakka. Engelske herremenn har ved flere anledninger sendt både Jørgen og meg sko, og skogarderoben var allerede i utgangslunktet hva man kan kalle velfylt. Uansett: Jørgen har, med sitt gode utvalg i både hipstersko og dandyfotbekledning, et knapt flertall på 12 par sko mot mine 11. Jeg kom nettopp på at vi ikke gadd telle Matteus sine, men jeg tror ikke han synes jeg er slem om jeg skriver at han ikke var særlig til konkurranse på dette punktet. Et poeng til alle som gjettet Jørgen.


Skokaos!

Jørgen eier en sofa på rommet sitt. Kjell eier en sofa på rommet til Ulf. Matteus er ikke sikker på hvem som eier sofaen på rommet sitt. Et poeng til alle som gjettet Matteus eller Ulf.

Ingen ville arbeidstider, forelesningsplaner eller hard festing i verden kunne for Matteus og meg veie opp for all tiden Jørgen bruker på hverdager hos Tonje. Utklassering. Et poeng til alle jørgengjettere.

Jørgen og Matteus er begge svake mennesker som stort sett inntar horisontalen rundt midnatt. Ute av stand til å tilpasse meg vanlige døgnrytmer bruker jeg alltid å trekke strikken så langt som mulig med tanke på minimumsantall timer med søvn før forelesninger, vikartimer og andre ting som defineres som ukristelige utelukkende på grunn av tidspunktet. Poeng til de som gjettet Ulf.

Vi er 75% et sosialdemokratisk forbundskollektiv, med de fordeler og irritasjoner dét medfører. Alle kjøper en god del mat, men her er det ingenting i veien for å låne av godene som står i det kalde godteskapet. Jørgen vinner allikevel meget knepent i spørsmålet om kvantitet med et glass worcestershiresaus og en halv tube wasabi. Kudos til de som gjettet Jørgen.

Med bakgrunn i den magiske det tidligere beboere har lagt igjen blir automatisk den som har bodd i kollektivet lengst sitt til eie og virke-regelen er det ikke tvil om at Jørgen eier mest ræl i kjøkkenhyllene.

Nå tror dere sikkert at jeg eier en bråte med kniver siden jeg hele tiden gneldrer om slikt. Dette er dessverre bare en myte. Jeg eier én kjøkkenkniv. Den er til gjengjeld noe helvetes skarp stort sett hele tiden, også etter Tors målestokk skulle jeg tro. Jørgen beriker derimot matlagingen med intet mindre enn seks gode og skarpe kjøkkenkniver. Med bordknivene sine i tillegg er det da ett fett med knivsamlingen min på rommet. Jørgen er i tet på dette spørsmålet også.

Men hvem kvesser dem oftest? Jo, det er nok Ulf.

Ulf drikker gjerne martinier, gin & tonics, whisky og campari sodaer på hverdager, og Matteus er ikke fremmed for å bøtte ned brun sprit når anledningen byr seg. Men Jørgen har i den siste tiden hatt et arbeidsforhold som av og til har gjort det nødvendig med en begynne å smile etter jobben-drink. All ære til Jørgen som har holdt ut så lenge som han gjorde, og en for tiden seier i dette spørsmålets veien til alkoholisme-race.

Tweed er spennende greier. Man må simpelten venne seg til tanken om å ikle seg en litt røff, britisk sau. Jørgen var allikevel tidligst ute da han bestilte denne frekke saken for noen dager siden. Vi gleder oss. Nok et poeng til de som gjettet Jørgen.

I spørsmålet om hatter er det tett. Matteus har en brun trilby og en papirhatt eller noe slikt. Jørgen har en fuckings bowler og en fin cap. Jeg har en grå trilby og en stor plastikkhjelm som det står P på. Uavgjort! Et poeng til alle som gjettet noen i kollektivet.

Matteus har en gitar. Jørgen har en mandolin. Ulf har en kornett, en gitar og et rytmeegg. Seier til meg og poeng til deg (om du gjettet Ulf).

I januar 2010 jobber ikke Jørgen på Ni Muser, siden han nettopp sa opp. Og om ikke noe uventet skjer vil Matteus befinne seg i Seattle hvor han skal ha praksis. Derfor står det på meg å holde hjulene igang på Ni Muser. Et poeng til de som gjettet Ulf.

Står man på kjøkkenet ser man døråpningen som fører til Matteus' rom. I døråpningen står det en stang man kan henge og slenge og løfte seg opp og ned i. Den har i tillegg noe skrift på seg som gir sportsbutikkassosiasjoner. Et poeng til alle som gjettet Matteus.

Politisk Dassdør er et forum for alle som vil være med, men hittil er det undertegnede som har hengt opp mest ræl. Riktig så underholdende kan det være å sitte på ramma nå. Poeng til de som gjettet Ulf.

Om jeg leder på dassdøra er det ikke tvil i stua/kjøkkenet. Veggen har blitt et prosjekt i seg selv, og Jørgen eier mesteparten av tingene som henger der. Poeng til de som gjettet på ham.


Veggkaos!

Ulf sier oftest «Nach i Skansegata, da?», men Matteus har hittil gjennomført de oftest. Et poeng til de som gjettet riktig på de respektive spørsmålene.

Skjenken, det noen kaller Skansegatas femte beboer, er Jørgen sin. Den burde jeg egentlig tatt bilde av, siden flere har undret seg over hvordan den har fått plass. Nå gidder jeg derimot ikke. Men den står mellom dørene til Matteus og meg. Og den er ikke så stor. Men den har plass til dugelig masse børst, noe som bringer oss over til …

… børst. Kollektivet har (nesten) sentralisert børstsamlingen sin for å skape glede i heimen. Matteus viste seg allikevel å ha et ekstra lager med whisky på rommet sitt, og vinner med sine åtte flasker. Selv om minst to av dem var så tomme at det ikke var snakk om mer enn én servering igjen. Poeng til de som gjettet Matteus.


Børstkaos!

Når det gjelder lærerstudenter, så har nok Matteus den tvilsomme æren av å ha dratt flest inn i huset på én gang. Sikkert på et nach eller noe slikt. Matteus er svaret som gir poeng.

Undertegnede er nybakt eBay-frelst, men det hjelper lite når Jørgen har trålet Internett for obskure saker lenge før jeg turde å få ut fingeren. Med sin score på 47 vinner Jørgen suverent.

Jeg gneldrer masse om kaffebønner, men faktum er at jeg ikke har kjøpt en eneste pakke kaffe til kollektivets vel & ve siden i sommer. Skammelig i forhold til Matteus og Jørgen, som jevnlig bidrar med svart snadder. Men det er allikevel TONJE, Skansegatas fjerde beboer, som stikker av med seier. Hun får også ekstra kudos for å dra inn masse kaffe fra Tim Wendelboe. Fett! Minuspoeng til alle som gjettet Jørgen, Ulf eller Matteus.

Vi har alle Jacobs blod på hendene, for å si det slik. Pastaen var dritdigg og ganske billig. Etter et par turer på Ultra mistet vi oversikten over hvem som hadde kjøpt hvilke deler av et fjell som nærmet seg 9kg. Uavgjort, poeng til alle som gjettet noen i kollektivet.

Trondheim er greit, men det er morsomt å reise. Siden jul har både Jørgen og Ulf reist ut av byen åtte ganger hver. Matteus er på en god andreplass med sju. Poeng til de som gjettet Jørgen eller Ulf.

Potteplantene i vinduskarmen varierer kraftig i antall, og stort sett synkende. Krydderurter mistrives virkelig der. Jeg skylder på kald trekk og lite sollys. Mamma skylder på at jeg er en elendig gartner. Jørgen eier i alle fall flest planter, men det er bare fordi han har kjøpt dem av Skansegatas østrogenbidrag i Tonjeform. Poeng til de som gjettet Jørgen.

Siden Jørgen aldri er hjemme er det vel heller ikke rart at han har lavest gjennomsnittstemperatur. Gangen utenfor rommet hans fungerer også som et effektivt varmesug. Jeg mistenker at vinduet der isolerer like godt som plastfolie.

Camilla vinner dermed med klar margin, siden hun greide hele 19 rette. Ganske mye bedre enn Tor – som i motsetning til Camilla faktisk har vært innom denne inkarnasjonen av Skansegatakollektivet – med sine 12. Øyvind Jo kommer derimot på en god andreplass med 15, mens Eivind med 11 og Kristian med 9 havner på henholdsvis fjerde og femte.

Comments

Tor,  25.11.09 09:34

Pinlig, pinlig. Jeg skjønner jeg må begynne å komme på besøk oftere.

Camilla,  25.11.09 12:22

Jeg vet ikke om jeg vil ha et bilde av en død mus....
Jeg skjønner at jeg burde skjule mine evner i quiz-henseende bedre neste gang.

Ulf,  25.11.09 14:06

Kvisset er kvisset, Camilla. Nå har du ikke noe valg!

Anders K.,  26.11.09 12:57

47? Jeg som trodde Jørgen hadde kjøpt hundre prosent av sine eiendeler på eBay.

Ulf,  26.11.09 13:00

Han eier bare 46 ting. Det siste poenget fikk han da han solgte sjelen sin.

Anders K.,  26.11.09 13:23

Begrenset antall eiendeler og befrielse fra sjelens eksistens. Typisk Jørgen "Fjerne Østen" Strømme.

Eivind,  26.11.09 16:01

Han hadde egentlig hundre poeng, men ble fratatt 50 da han kjøpte en "vintage" Mikke Mus-dukke i semsket skinn. Jommen sa jeg smør!
Category
Miscellaneous
Tags
Views
6206