Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 6 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 11 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 6 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 6 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 6 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 5 months, 4 weeks
Kort hår
Tor, 3 years, 6 months
Ravelry
Camilla, 3 years, 1 month
Melody Gardot
Camilla, 5 years
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 5 years, 3 months
50 book challenge
Camilla, 6 months, 3 weeks
Ten years ago
Moldejazz 2014, del II
Tor
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Syke Tor II

Ja, jeg har altså vært hjemme i dag også. Bærland sier "det er bedre å ta det med ro et par dager å bli frisk enn å holde ut så lenge som mulig også bli skikkelig syk". Ellers er alt for det meste bare velstand.

Jeg så Hero i sted, og jeg må bare si dæven. For en film. Jeg tror ikke det finnes en eneste scene i den filmen som ikke kunne stor fotokunst. Det er rett og slett ekstremt bra. Nå tenkte jeg at jeg skulle trekke frem en scene jeg likte spesielt godt, men med en gang poppet det i allefall 7-8 scener inn i hodet mitt, så jeg tror jeg lar det være.

Videre kan jeg nevne at optikken jeg bestilte i går nå har forlatt svinestaten USA. UPS er rett og slett et fornøyelig firma og deale med. På mandag, eller i morgen hvis jeg er sinnsykt heldig, ringer det sikkert en hyggelig mann og spør når og hvor jeg vil ha levert sakene. Alle som ikke har opplevd dette burde bestille noe fra utlandet. Bøker f.eks., så slipper man moms. Det er rett og slett kjempekonge å avtale å møte en slik UPS-mann på skolen f.eks. også bare loffe utfor hovedingangen og signere for pakken og greier. Ser sikkert kjempeseriøst ut.

Dernest tenkte jeg at jeg skulle nevne Wikipedia, et oppslagsverk jeg oppdaget for ikke så altfor lenge siden. Det er et gratis oppslagsverk på nettet, som har kommet godt ut i sammenligning med Britannica, og som baserer seg på at brukerne legger opp artikler om ting de har peiling på. Det vokser helt sinnsykt fort, og hvis man legger inn feil blir det som regel oppdaget og ordnet på kort tid. Aftenposten skrev en artikkel om det for en stund siden, og Dagbla'.no har referanser dit hele tiden.
Her er det f.eks. tre linker til artikler på Wikipedia. Det innebærer forøvrig at hvis man søker på Wikipedia med dagbladets søkefunksjon finner du tusenvis av artikler som tilsynelatende ikke inneholder ordet, fordi det ligger i html-koden som linker. Det er mulig alle andre enn meg har visst om dette dødslenge. I såfall kunne dere godt ha sagt fra.

Som en liten digresjon kan jeg fortelle om da jeg prøvde Britannica sitt gratis prøvedings i oktober. Det var i forbindelse med et prosjekt i Elektrisitet og Magnetisme, og jeg må si at jeg fikk ikke allverdens utbytte av det. Nå satt jo jeg selvfølgelig med hauger med bøker om emnet, og det er nettopp derfor jeg ikke synes oppslagsverk av mer generell art egner seg direkte til prosjekt arbeid, i allefall ikke i mine fag. Forøvrig endte jeg opp med å betale for det allikevel, fordi når man registrerer seg for gratis prøve-dings må man legge inn kortnummer, og så blir det "for your convenience" trukket månedsavgift når prøveperioden er over, og helt til du sier opp.

Til slutt i dag tenkte jeg at jeg skulle presentere et fett julegavetips. To professorer, Asle Sudbø og Kristian Fossheim ved fysisk institutt har nylig gitt ut en bok om superledning. Siden begge to sitter lett tilgjengelig i 5. etage i Lars Onsagers Hus burde det være mulig å få den signert. Hadde ikke det vært en julegave med schwung?

Calcuttagutta - Gir deg de beste tipsene i god tid før jul

-Tor Nordam

Comments

Jørgen,  21.01.05 23:35

Det får en si! Der er gutten som har vaska seg. Wikipedia er en fin ting. Godt å høre at du har funnet den du også. Det siste ordet der, "også", er noe jeg tenkte jeg skulle ta opp med deg. Så nå har jeg altså sendt deg en sms, og så får vi se hvordan det utarter seg. Fikk du med deg de ulike bruksområdene? Fint.

Bli bra!

Tore,  22.01.05 00:47

Hvor blir det av artikkelen om at Aftenpostenen din har gått over til tabloidformat? Hordan føles det? Er du lykkelig? Forbannet? Var det plutselig bortkastet å bygge et så stort bord?

Are,  22.01.05 00:49

Apropos det med linker; jeg kan jo nevne en annen ting som kanskje kan være interessant å vite. Mulig jeg har misforstått deg, og at det var dette du mente, men i alle fall -

hvis du søker etter et eller annet spesielt i Google, for eksempel "idiotiske skriverier", og så får opp en link til vår side - og det helt uten at vi har nevnt "idiotiske skriverier" noen steder - så kan dette altså skyldes at noen har laget en link til vår side, og kalt linken "idiotiske skriverier". Google antar at linknavnet er relevant for innholdet på siden som linkes til, og bruker dermed denne som et søkebegrep for siden.

Mulig alle visste dette, men i alle fall, et lite innspill fra Calcuttagutta :data og internett kan vel aldri skade.
Camilla,  27.07.10 18:22

Hehe. Det er litt morsomt å lese tidlige artikler om Wikipedia, som nå er en nærmest uunnværlig del av hverdagen. Hvordan klarte vi oss dengang osv.
Camilla,  27.07.10 18:23

og hvem er det som har kalt Calcuttagutta idiotiske skriverier? Jeg vil ha en inngående undersøkelse i dette. Hva skal vi med alle disse hackerne hvis vi ikke får svar?
Category
Today's exploits
Tags
optikk
Hero
wikipedia
Britannica
Views
6168
Google hits
1
Last google search
"gutten som har vaska seg"