Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 6 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 11 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 6 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 6 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 6 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 5 months, 4 weeks
Kort hår
Tor, 3 years, 6 months
Ravelry
Camilla, 3 years, 1 month
Melody Gardot
Camilla, 5 years
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 5 years, 3 months
50 book challenge
Camilla, 6 months, 3 weeks
Ten years ago
Moldejazz 2014, del II
Tor
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

En rolig dag

Ikke mye å si om dagen i dag egentlig. Sov lenge, lagde bra frokost, gikk på butikken, lagde middag, så et par Babylon 5 episoder, så Brødrene Dal, lagde dessert, så Entrapment. Ganske rolig. Ja, også måkte jeg.

Apropos Babylon 5, i april begynner visstnok innspillingen av "Memory of Shadows", som handler om onde svin som skaffer seg skyggeteknologi, og tekno-trollmannen Galen som på et eller annet vis har skaffet seg ansvar for å ordne opp. Galen er jo kjent for de som har sett noen episoder av Crusade, den mislykkede spin-off serien som det ble laget en halv sesong av. J. Michael Straczynski ville ha et karakterdrama (eller såpe, som noen velger å kalle det) ganske likt Babylon 5, mens TNT, som betalte for kalaset, ville ha en space shoot-em-up med mye sex og vold. De ble ikke enige, og J.M.S. takket for seg. Det mest alarmerende om denne nye filmen er at den muligens inneholder veldig få av de orginale karakterene. Jerry Doyle, som spiller Garibaldi, skal ha sagt "I wish them luck" når han ble spurt om hva han trodde om filmen.

Ellers er det jo tidligere laget 5 Baylon 5 filmer, hvis jeg ikke husker helt feil. Jeg nevner dem kjapt for de som måtte være interresserte:

The Gathering
Dette er egenlig piloten til serien. Den ble sendt på tv i to deler tror jeg, men jeg mener den er å få kjøpt på DVD som en film. Den er dritbra, og vitner om seriens kvalitet, og JMS' framsynthet, ved at det allerde her er hint om hva som kommer. Og ikke på klassisk amerikansk måte, med masse intelligensfornærmende skilt med påskriften "Oi!!! Hint!!" neida, det er ting som nevnes i forbifarten og slikt. Veldig bra.

In the Beginning
Denne handler om begynnelsen på Minbarikrigen, og et og annet slikt. Veldig bra denne også, og svært interressant. Vi får blant annet se hvordan Sheridan ødela The Black Star.

Thirdspace
Denne finner sted mellom episode 8 og 9 av sesong 4 i serien. Den har lite med den langsiktige historien å gjøre. Den handler om en portal til en anne dimensjon som plutselig dukker opp, og onde vesener på andre siden etc. Den ene BabylonPark episoden, Frightspace, er en parodi av denne filmen. Blant andre Patrica Tallman stiller opp med stemme i parodien.

The River of Souls
Denne handler om Soul hunters, kjent fra episode 2 av serien. De oppdager at en hel planet er i ferd med å dø, og stikker dit for å skaffe sjeler, men så oppdager noen at noe kanskje var galt. Ganske spennende.

A Call to Arms
Dette er vel å regne for piloten til Crusade, spin-off-serien som handler om det fryktelige virsuet som truer med å offe alle på jorda, og det barske crewet på det barskeste romskipet som leter etter en ordning. Det er altså i denne filmen at viruset blir plantet, av folk som pleide å jobbe for skyggene, og som nå er på vei ut av skyggen. Hoho.

The Legend of the Rangers
Denne kan jeg ikke huske noenting fra. Jeg synes å huske at den handlet om noen tilfeldige rangers, og var ganske kjip, men når jeg leser sammendraget på midwinter virker det ikke rimelig. Jeg kunne godt tenke meg å se den igjen (moholt-folk kan ta dette som et hint).

Forøvrig var det svært fornøyelig å se Brødrene Dal. Det beste er at humoren er av samme kaliber som i filmene vi lagde da vi var 12 år. Det trekker litt ned at skuespillet også er av samme kaliber, men jeg skal nok greie å venne meg til deg. Venter spent på neste episode. Serien sendes altså på NRK1 lørdager 19.55.

Og da sier jeg fred ut og godnatt.
-Tor Nordam
Camilla likes this