Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 6 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 11 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 6 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 6 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 6 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 6 months
Kort hår
Tor, 3 years, 6 months
Ravelry
Camilla, 3 years, 1 month
Melody Gardot
Camilla, 5 years
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 5 years, 3 months
50 book challenge
Camilla, 6 months, 3 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Dempet politisk kommentar (nå med klikkbare linker)

Jepp, i dag prøver jeg meg på en sjanger jeg tror jeg behersker bedre. Jeg går rett på sak, og kommenterer dette oppslaget på aftenposten:

For å kjapt oppsummere sier artikkelen at politiet frykter at barske kriminelle kan disponere 12,7 mm panserbrytende ammunisjon, og gæverer som passer til. Hvorfor frykter de det? Jo, fordi det i Norge er lovlig å kjøpe slik, hvis du har plettfri vandel, og påstår at du skal bruke det til jakt. Jeg ser meg nødt til å spørre: Hvorfor i helevete er det tilatt for den jevne mann å kjøpe eksploderende prosjektiler som kan gå gjennom betongvegger, som er bergenet for bruk mot pansrede kjøretøy og som Røde Kors vil totalforby, til jakt?!!?

Og politiet jobber for å få stoppet dette? Det burde holde å ta en telefon til justisdepartementet og forklare situasjonen, så burde nye lover være hamret gjennom på få timer, og samtlige som har vært i posisjon til å gjøre noe med dette burde sporenstreks gå og skamme seg sammen med amerikanerne med anti-FN kopper.

Her er produsentens hjemmeside om Multi Purpose ammunisjon. Ganske fasinerende egentlig. Den lister opp fordeler og fokuserer på sikkerhet, akkurat som om det skulle være en vifteovn.

Her er en link til en artikkel i på nrk.no som siterer en artikkel i Nationen som åpenbart er skrevet av en som ikke har greie på det han/hun skriver om.

Jeg tenker da på det som står om at man bruker blyspiss i panserbrytende ammunisjon. For å illustrere hvorfor det ikke er en god ide kan jeg fortelle en morsom historie.

Det var mens man drev og utviklet TGV-togene i Frankrike, at noen kom på at man burde sjekke at frontvinduene tålte kollisjon med f.eks. en fet due. Man tenkte en stund på hvordan dette skulle gå til, helt til noen kom på at de hadde hørt om en kylling-pistol som ble brukt til å teste fly-vinduer. De ringte til en britisk flyvinduprodusent, og fikk tilsendt en slik pistol, skaffet kylling på matvarebutikken, og satte opp eksperimentet. Og på første skuddet gikk kyllingen rett gjennom ruta. Hmm, tenkte de, og gikk tilbake til tegnebrettet, og regnet litt, og tenkte litt, og lagde et tykkere vindu, og prøvde på nytt. Nok en gang smadret kyllingen vinduet. Hmm, tenkte de enda en gang, og sendte et brev til det britiske selskapet, og spurte om de kunne ha noen ide om hva som var galt. Kort tid senere kom svaret:
Tin kyllingen!

Og derfor er det at man pleier å bruke uran eller wolframkarbid i panserbrytende ammunisjon.

Her er en link til en amerikansk side der du kan bestille slik ammunisjon.

Når jeg leser litt nøyere er det mulig at det egentlig er slik at våpnene selges til jegere, og at det finnes multi-purpose ammunisjon til våpnene, som Raufoss har utviklet, men at denne ikke selges til privatpersoner. Hvis dette er tilfelle, og det høres unektelig mer fornuftig ut, vil jeg påstå at artikkelen til Aftenposten kunne vært formulert bedre.

Ellers er jeg opprørt fordi Aftenposten melder at fem fylker angivelig vurderer å ta betaling for at folk skal få gå en tur i skogen.

Også hørte jeg om en gammel dame, som hadde kjeftet ut en bussåfør i 5 minutter fordi han var neger. Når jeg hører om slikt skulle jeg nesten ønske at jeg også var en gammel dame, for da kunne jeg klubbet andre gamle damer i hodet med paraplyen min uten at noen hadde tatt på vei, mens hvis en langhåret slask av en ungdom smekker til en gammel dame, riktignok med sterke meninger, men fortsatt en gammel dame, så hadde det nok blitt styr.

Ellers har Hyugens sonde landet på Titan i dag, antagelig vellykket. De første bildene skulle tikke inn omtrent for ti minutter siden, så vi får vel se snart. Men det er jeg ikke særlig opprørt over, så nå går jeg og lager pizza og tar en bayer.

-Tor Nordam
Camilla likes this

Comments

Camilla,  10.10.08 16:24

Vet du om disse våpenfolkene fortsatt driver på? Jeg føler det er på tide med en oppfølgingsartikkel. Man kan ikke drive hardtslående blogging hvis man ikke følger opp ting.
Camilla,  28.07.10 13:24

Jeg mener fortsatt det jeg sa om hardtslående blogging og oppfølging.

Men mest av alt begynte jeg å le da jeg innså at det ikke er så lenge til jeg blir en gammel dame som kan slå andre dumme gamle damer i hodet med paraplyen min. Ahhhh. Det blir fint. Jeg tror paraplyen skal være rød.
Camilla,  14.01.15 09:45

Såh, kommer det en oppfølging?
Category
Miscellaneous
Tags
USA
journalister
våpen
tgv
Views
6678
Last edited by
Tor, 28.07.10 22:40