Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 2 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 8 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 2 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 2 months
Kort hår
Tor, 3 years, 2 months
Ravelry
Camilla, 2 years, 9 months
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 8 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 11 months
50 book challenge
Camilla, 2 months, 3 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Kunst og kultur


"Ophelia" av Gabriela Núñez
I dag var Camilla og jeg meget kulturelle. Vi gikk nemlig på åpningen av en kunstutstilling. Kjæresten til en av mine fysikk-venner i Edinburgh har studert noe kunst-greier (det er ikke meningen å være frekk, jeg er bare ikke sikker på akkurat hva hun studerte), og kunne tenke seg en jobb innen noe kunst-greier (igjen, ikke meningen å være frekk). Sammen med noen venner i samme båt har hun derfor tatt skjeen i egne hender og startet et galleri.

Galleriet, som er et galleri i den forstand at de organiserer utstillinger, men foreløpig ikke i den forstand at de har et lokale å stille ut i, heter CURiO, og utstillingen de åpnet i dag heter Surface. Jeg synes det var litt morsomt siden det jeg sysler i doktorgraden har med overflater å gjøre, og Camilla synes det var kult siden hun viste oss bilder av bildene, og de så kule ut, så vi bestemte oss for å ta turen.

Utstillingen henger i Pavilion Café, som jeg har sett mange ganger, men aldri vært inne i før. På forhånd fortalte hun at de som driver stedet har en veldig avslappet holdning til ting som foreksempel avtalte tidspunkt for møter, og at de generelt virket veldig hippie-aktige, og vi ble ikke skuffet. Mange kaféer har umatchende møbler, men jeg tror aldri før jeg har vært på en kafé som tilsynelatende ikke hadde to like kopper, og resten av stedet og til dels også klientellet så en anelse alternativt ut. De har mange bord ute og stort sett åpent når det er fint vær, så et besøk anbefales om man er i området.

Kunsten bestod av malerier, trykk og collager, og den kan sikkert Camilla si mer om i en kommentar. I dag fant jeg nemlig ut at litteraturstudier regnes som estetiske fag. Hvem skulle trodd det, egentlig? Uansett, bildene var stort sett fine, noen finere enn andre, og vi flesket til å kjøpte et, noe som føltes meget voksent. Det er laget av samme person som har laget det jeg frekt fotograferte og inkluderte i denne artikkelen, og interesserte personer kan ta på lindressen og invitere seg selv på avkjølt calvados og smalltalk hos meg når jeg har fått med flyttelasset til Camilla til Trondheim i løpet av sommeren.

-Tor Nordam

Comments

I det store og hele var hun den med de fineste bildene på utstillingen, og det vi kjøpte var det fineste av hennes bilder (synes jeg: Det viser seg at jeg heller mer i retning Klimt, mens Tor heller i retning Mackintosh;, hvordan skal det gå?). Jeg likte hvordan både hun og en av de andre som stilte ut der, Sharon Whyte trakk på inspirasjon fra 1800-tallet og tidlig 1900-tall.

(Her er forøvrig et bedre bilde av det som Tor fotograferte og inkluderte i artikkelen, men som vi ikke kjøpte fordi vi må ha mat av og til.)