Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 6 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 11 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 6 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 6 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 6 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 6 months
Kort hår
Tor, 3 years, 6 months
Ravelry
Camilla, 3 years, 1 month
Melody Gardot
Camilla, 5 years
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 5 years, 3 months
50 book challenge
Camilla, 6 months, 3 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Post nummer 100!!! Party!!!

Jepp, dette er altså min post nummer 100 på calcuttagutta. Da har jeg naturligvis ikke talt med poster som åpner med å fortelle at de ikke er en post, og jeg tar høyde for at jeg har talt feil, men så langt unna tror jeg ikke vi er.

Det jeg tenkte jeg skulle gjøre i dag var å mimre litt fra gamle dager, det vil si januar og februar, og trekke frem gullkorn, og filosofere litt over utviklingen. Og for å gi litt bakgrunn for filosoferingen, vil jeg anbefale alle å lese den allerførste posten på calcuttagutta, Blir dette noe kult, da?.

Siden den gang for snart et halvt år siden har det skjedd mye. Listen over skribenter har økt fra to til 13, og antall publiserte artikler per måned har steget fra 7 i desember til forventede 46,5 artikler i april (utregnet ved å ta antall artikler hittil skrevet, delt på 26, ganget med 31). Leserkretsen har utvidet seg fra to gode naboer på Kringsjå og en fyr i Molde til et uvisst antall personer på minst tre kontinenter. Sheit.

Når jeg tenker tilbake på mine første dager som spaltist så husker jeg at jeg hadde sett for meg at jeg skulle skrive en lett blanding av politiske meninger, vittige beretninger fra hverdagen, opplysende artikler og presentasjon av bilder. Jeg hadde tenkt meg en del mer av den politiske meningen enn det har blitt, men jeg vil si jeg er veldig fornøyd med hvordan dette stedet har utviklet seg, og i dag, da jeg kom inn på lesesalen ble jeg ekstremt fornøyd, for jommen satt ikke Torgar og Kristian og diskuterte harde straffer for unyttig kriminalitet. Det er en rimelig behagelig følelse å være med å sette dagsorden på denne måten, selv om det dreier som et forholdsvis begrenset antall mennesker.

En annen ting som har utviklet seg siden starten er dette med kommentarer. Mens kommentarene i begynnelsen gikk mye på enkle cred-erklæringer har vi i det siste hatt flere ville diskusjoner, og det er noe jeg synes er veldig bra. Rekorden så langt er 28 kommentarer på artikkelen Tog. Tydeligvis et tema som engasjerte.

For å trekke frem flere tidlige artikler, så vil jeg si at Den vanskelige andrespalten og En liten sak om lystgass er veldig representative for det jeg tenkte på når jeg tenkte på folkeopplysende artikler. Hvis noen vet om flere tema som er litt vage, men burde være godt kjent, slik som Nitro, så er det bare å sende oppfordringer på mail.

Den vanskelige andrespalten II er også et fint eksempel på hva jeg tidlig så for meg at jeg kunne skrive. Den er riktignok en kombinasjon av meninger om politikk og bokanmeldelse, men jeg hadde (og har) enda ikke fått helt grepet på å dra meninger ut av løse lufta, så det er greit å ha noen å henge dem på.

Når det gjelder artikler om stort og smått som skjer rundtomkring er Samfundetmøte med Thorvald den første artikkelen i en forhåpentligvis langvarig tradisjon. Det siste leddet i denne serien er naturligvis Samfundetmøte med Hans, som er noe mer fyldig enn den første. Vi satser på flere av disse til høsten. Det var jo mulig å lage en "Samfundetmøte med Kristin og Erna" nå på lørdag, men jeg kom frem til at det ville høres ut som tittelen på en tvilsom film, så jeg stakk på fest hos Kristian i stedet. Mafiafest. Var semibra. Det har jeg nevnt allerede, men Kristian ble så provosert over betegnelsen semibra at det er verd å gjenta det.

For å kikke bort fra egen navle et øyeblikk føler jeg at jeg også burde trekke frem artikler jeg liker av andre skribenter. Jeg begynner med eatartitisyummy av Jørgen. Slik som dette her er fordømt bra for en realist som meg. Jeg liker jo å tenke på meg selv som klassisk dannet og alt slikt, mens sannheten er at jeg ikke har peiling på en del av disse tingene. Det samme gjelder Karl V. Mer av dette.

Videre er det verdt å nevne Matteus' artikkel Denne nye åndsverksloven som var tidlig ute med å påpeke at det var noe galt i medias dekning av denne saken. Bra journalistikk.

Arkivet vår inneholder mange flere artikler jeg føler burde trekkes frem, men jeg føler også at jeg burde sove litt, så jeg tror jeg avslutter denne mimrekavalkaden ved å trekke frem Tores artikel L33t H4x0r! som sntagelig inneholder dem mest avanserte teknologien vi har sett til nå på calcuttagutta. Forhåpenligvis blir det mer av denslags i fremtiden.

I tillegg til eventuell avansert teknologi kommer fremtiden til å bringe en flytting, fra Google-eide blogspot, til Tor-og-Are-eide calcuttagutta.com. Nøyaktig når er vi ikke sikre på, men vi gleder oss. Og med det vil jeg runde av artikkel nummer kanskje hundre, og takke alle våre lesere for kommentarene. Jeg vet at det ikke nødvendigvis er slik at jo bedre post jo flere kommentarer, men det føles allikvel bortkastet å skrive en lang post hvis man ikke høster en eneste kommentar. Godnatt, og hold det reellt.

-Tor Nordam

Comments

Torgar,  27.04.05 00:35

Gratulerer med 100 poster. Fortsett din interesseante og høy kvalitets skrivestil. Håper det kan gjøres mulig å få mer teknologisk folkeopplysende artikkler fremover, slik at calcuttagutta kan bli et forum lest av personer i alle aldre og av alle interesser.

Are,  27.04.05 00:40

Meget fint tilbakeblikk. Jeg må si Gutta fra Calcutta har overgått alle mine forventninger, og dette er takket være Tor og Trondheim-crewet, som har engasjert seg i gledelig stor grad og gjort siden til et skikkelig fellesprosjekt.

Det beste med prosjektet er at det jevnlig produserer lesestoff som føles relevant, både i en ren kunnskaps- og kulturmessig forstand samt som en fin måte å holde kontakt med venner og kjente på. Personlig hadde jeg planlagt å bidra mer enn jeg har gjort, men akkurat i det siste har jeg satt inn innsatsen på å bygge vårt eget "publiseringsprogram" som vi kan bruke på det nevnte www.calcuttagutta.com. Forhåpentligvis er vi ready to roll innen en uke eller to. Koden til programmet jeg og Anders lager er forøvrig oppe i over 100000 tegn, hvilket til sammenligning er mer enn anstendig størrelse for ethvert prosjektarbeid jeg har gjort i skolesammenheng. Meget lærerikt, og det blir veldig tilfredsstillende å se dette surre og gå på eget domene.

Hipp hipp hurra for alle som har bidratt hittil, jeg håper samtlige som har postet til nå skriver flere artikler etterhvert. For enhver som har irritert seg over hvor kjedelig det er å skrive oppgaver om kjipe tema er dette det perfekte forum for å skrive om noe man selv synes er interessant. Og apropos nevneverdige artikler vil jeg trekke frem Eivinds artikler om spill, i tillegg til de Tor nevnte. Og en horde andre artikler, men jeg må på skolen.

Jeg krysser fingrene for at vi feirer Tors post nummer 1000 om noen år og ønsker dere hjemme i Norge en god natts søvn i et passelig temperert rom, uten støyende takvifte, under en god, ordentlig dyne.

Anders G.,  27.04.05 01:00

Fint tilbakeblikk ja. Føler kanskje at jeg burde produsere noe snart, er vel den eneste som ikke har gjort det tenker jeg. Til gjengjeld er jeg en ivrig leser, og hadde forøvrig ikke trodd jeg skulle være noe annet heller ;)

Digresjon:
Bare for å nevne det, så har faktisk prosjektet Lene, Eivind og jeg jobber med på skolen nå blitt 227 938 tegn. Jeg antar at det er det mest omfattende jeg har gjort til nå, tipper det gruser in151-prosjektene våre. (~5000 linjer, 10-15 klasser?) Prosjektet vårt har jeg ingen anelse om hvor mange linjer er, men har nå ca 90 klasser, og det kommer til å bli mange flere :/
Det går forøvrig ut på rutefinning i vegnettet i Norge, med innkjøpte data fra Kartverket, kanskje jeg publiserer noe om det en gang, hvis interessen er der, hvem vet.

Are,  27.04.05 13:37

Jeg synes definitivt du skal skrive noe om det, i alle fall når dere er ferdig sømmer det seg med en oppsummeringspost om det, så mye som jeg har hørt om det prosjektet gjennom semesteret ;)

Tore,  27.04.05 14:34

Herlig artikkel. Alle sider med respekt for seg selv har en slik.

Har du kjøpt Side Brooklyn EP nå tor? Hvorfor ikke? Tenkte jeg skulle sette meg ned å skrive anmeldelse i dag, men jeg rekker det ikke. Avgang til bartebyen 17:00 (yeah right).

"Stakkars Oslo, den minste og den største, umulig å gå på fylla for her finst ikkje grøfte."

Camilla,  28.04.05 09:46

Flott post. Du er søt.

Dag Martin,  28.04.05 18:14

Jeg ble litt glad inni meg når jeg leste denne posten, er forøvrig enig med Cumilla.

Tor,  28.04.05 19:13

Tusen takk. Det betyr mye for meg Dag.

Hmm

Camilla,  02.08.10 13:53

Burde vi ikke hatt en lignende post da du passerte 1000?

There was a majority in favour of cake.

http://www.calcuttagutta.com/polls/48

However, I can't find article no. 1000. http://www.calcuttagutta.com/articles/1000 leads nowhere. And this is apparently number 22. Did Tor prune all the uninteresting old posts or something?
Camilla,  02.08.10 20:00

We shall have to ask Tor.
I do not remember voting for cake!
Tor,  02.08.10 21:32

There isn't a consistent mapping between order of publishing and the database id. Also, http://www.calcuttagutta.com/articles/1000 seems to be an unpublished article by someone.
Category
Miscellaneous
Tags
Views
6286