Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 2 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 8 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 2 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 2 months
Kort hår
Tor, 3 years, 2 months
Ravelry
Camilla, 2 years, 9 months
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 8 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 11 months
50 book challenge
Camilla, 2 months, 3 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Kvadruppelarbeid

Jeg hadde lenge som mål å gå gjennom livet uten noen gang å skrive en CV, søke på en jobb eller gå på et jobbintervju. Jeg innser nå at det nok var en smule optimistisk, men nn stund så det faktisk ut til at jeg skulle greie meg i allefall til jeg var 30 uten å gjøre noen av disse tingene, da jeg fikk stipendiatstillingen jeg har nå uten å gjøre noen av disse tingene, men noen uker etter at jeg ble ansatt fikk jeg beskjed om å levere en CV til fakultetet fordi de angivelig liker å vite litt om de som jobber her.

Siden jeg er ferdig med doktorgraden i november har jeg nå begynt å føle presset, og dermed er jeg i gang med å søke jobber, noe som innebærer både jobbintervjuer (forhåpentligvis) og CV-skriving. Det jeg ikke var forberedt på var imidlertid at det skulle bli så mye CV-skriving. Jeg hadde sett for meg at det holdt å lage en, som man så kunne sende med søknader som pdf, men det er tydeligvis for enkelt. Mange arbeidsgivere benytter seg nemlig av ulike «rekrutteringsløsninger» på nett, der man må legge inn en CV. Dette går stort sett ut på å skrive de samme tingene om igjen, i skjemaer som ligner ganske mye fra det ene systemet til det andre, men som naturligvis ikke snakker sammen.

Det er fristende å spørre hvorfor i alle dager det trenger å være slik. Hva er galt med å legge ved en pdf? Er det virkelig nødvendig å lage proprietære systemer for alt mulig rart som kan løses billigere på en måte som er enklere for alle involverte? Det er litt som nettavisene og app-fetisjen? Hvorfor i alle dager skal alle nettaviser ha sin egen app (det vil si, sine egne apps, siden apps er platformspesifikke)? Det er ganske imponerende hva man kan få til med åpen teknologi, som for eksempel HTML5, CSS og javascript.

Jeg grøsser ved tanken på hvor mye tid menneskeheten samlet sett har kastet bort på å gjøre om igjen ting noen andre har gjort tidligere, og hvis jeg hadde vært litt tøffere i trynet skulle jeg nektet å søke stillinger hos firmaer som bruker slike tullete rekrutteringsløsninger.

-Tor Nordam
Camilla, Are likes this

Comments

Are,  15.04.12 20:16

Hjertens enig. Men hvis du synes det er ille å være i din situasjon nå - tenk på de stakkarene rundt om i ulike konsulentfirmaer som har som arbeidsoppgave å tilpasse CVene til flere titalls mennesker til ulike kunder og tilbud. Stor offentlig kunde 1 vil ha alle CVer formatert akkurat slik, og de bør ha en vekting mot de og de egenskapene, mens stor privat kunde 2 har litt andre krav, som fordrer at alt skal formateres på en litt annen måte... Det er moro, det.

Ellers er vel LinkedIn på sikt interessert i å løse problemet du er borti her - en CV-base alle kan benytte seg av.

Tja

Tor,  15.04.12 23:04

Jeg kunne kanskje forstått det hvis skjemaene hadde spesielle felt for spesielle egenskaper man så etter, men de jeg har vært borti hittil har alle hatt nesten like oppsett for utdanning, ansettelsesforhold og referanser, og et digert tekstfelt for «Andre opplysninger» der man kan skrive andre ting som er kjekt å vite, som for eksempel at man kan å programmere. Og det er ikke akkurat som at det er vanskelig å søke i en samling pdf-filer, hvis man for eksempel lurer på hvor mange av kandidatene som behersker et bestemt språk.

Jeg har hittil vært meget skeptisk til LinkedIn, da det fremstår omtrent som det jeg opprinnelig trodde Facebook var, altså et sted man kan få oversikt over hvem som kjenner hvem så man kan ansette kompisene til kompisene sine. Men det er godt mulig jeg tar feil.

Jeg ville uansett foretrekke et åpent format av et eller annet slag. EU, for eksempel, har gjort et forsøk på å lage en standardisert mal for CVer, som skal gjøre det enklere å søke jobb over landegrensene. Man kunne jo laget en xml-spesifikasjon, med definerte tags for ulike ting som typisk er med i en CV. På den måten kunne man skille innhold og formatering, og slik gjøre det lettere å maskinlese CVer, og lettere å fremstille en CV i det formatet man måtte ønske.
Are likes this
Category
Technology
Tags
CV
jobbsøking
app
Views
3895