Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 6 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 11 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 6 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 6 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 6 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 6 months
Kort hår
Tor, 3 years, 6 months
Ravelry
Camilla, 3 years, 1 month
Melody Gardot
Camilla, 5 years
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 5 years, 3 months
50 book challenge
Camilla, 6 months, 3 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Mysteriet med kontantrabatten

Dette med kontantrabatten har vært noe av det jeg har sett minst frem til ved å være kontorist. Det har seg nemlig slik at vi har ca 10000 artikler på bruket, og disse rabatteres forskjellig. På trelast er det genrelt en god margin, på leca knapt noen ting. Ogsåvidere. Alt dette lærer man seg ikke på en dag, men jeg synes det har gått overraskende greit. Det var riktignok en gang i dag jeg ga en kunde bakoversveis fordi den prisen jeg fant på dataen var over 40% høyere enn den egentlige prisen, uten at noen hadde fortalt meg dette.

Stort sett har det imidlertid altså gått greit. Det er visst bare å slenge på litt rabatter, og være litt fleksibel, prøve å ikke gi mer rabatter enn en proffkunde ville fått, og samtidig huske på at jeg ikke kan kjøre bruket konkurs i løpet av de to ukene jeg skal sitte i kassa uansett. Med denne visdommen har jeg greid å sette opp en kontantrabatt-flowchart, som viser gangen i hvordan man gir kontantrabatt:


Jeg synes selv denne figuren illustrerer på en god måte hvor mye man tjener på å mase om rabatter, og jeg er meget interressert i å høre fra andre som har lignende jobber som den jeg har i øyeblikket, det vil primært si Jørgen og Are. Hvis jeg gjetter riktig har Kvernis samme stillingsbeskrivelse som jeg vanligvis har, og har dermed aldri satt sine ben i en rabatt, men det er mulig jeg tar feil, og i såfall vil jeg gjerne høre fra han også.

-Tor Nordam

Comments

Are,  25.07.05 22:47

Oj, oj, oj. Her kunne jeg bidratt med mye, men jeg må innrømme jeg er litt avskrekket av det faktum at dette tross alt er et offentlig forum. He he.

"I ska ha rabatten min" er jo en gammel slager. "Ja, dokker har vel kontantrabatt?" ligger ikke så forskremmende langt bak. "Ja, i har konto her" er den mest brukte på Byggmakker.

Det er ingen tvil om at fleksibilitet kombinert med sunn fornuft er essensen når man skal slenge på rabatter. En eller annen gang skal jeg stikke innom Malo og kjøpe noe plank bare for å se hvordan det funker hos dere.

Min erfaring mht masing er at det kan lønne seg økonomisk å være litt frempå. Kassamannen vil nok gripe inn og slå av litt på prisen hvis varer er ekstremt dyre, og spesielt hvis du gjør store innkjøp, men ellers kan det være greit å mase litt - såfremt du ikke har noe imot å bytte cred mot noen få (og da er det som regel snakk om ganske få) kroner. "I har kjøpt et heilt tak her, i" kan fort føre til noen prosents besparelser på sikaflexen. Man trenger ikke nødvendigvis tape cred heller, dersom man påpeker at man har legitim grunn til å få litt avslag og gjør det på en høflig og ikke-brautende måte. Å stille seg 10 cm fra ekspeditørens hode og anlegge en skeptisk og morsk mine mens man stirrer på skjermen er ikke veien å gå.

Tor,  26.07.05 06:42

Det er jo forsåvidt et offentlig forum, men jeg ser det som usannsynlig at mange av våre kunder leser det.

Ellers må jeg si at jeg liker svært godt folk som sier at de har en konto, for da ligger de som regel inne med en rabattgruppe, og da skjer alt automatisk, og jeg slipper å tenke.
Jan,  26.07.05 14:40

Ble litt skuffet over at du ikke nevnte meg blandt rabattgiverne siden jeg har gitt rabatter i nesten 1 år og 2 måneder mer enn deg Tor.
En ting jeg aldri har forstått er hvor økonomisk lite våken personer som maser om rabatt er, man kommer fram til kassen og legger fra seg en bosch varmepistol, å jeg ser på kassen og der står det "tilbud". Han utbryter "I bruka å få fast rabatt hær i!" mens han ser skulende på meg som at jeg er for ung til og forstå hva hele rabatt konseptet egentlig dreier seg om, jeg sier "jauda, du skal få rabatten din", sier orginal pris og ber han betale. HER kommer det jeg stusser over, jeg spør "kvittering?" han svarer elegant, "Nei, fe ikkje tebake på skatten læll!". Da lurer jeg, hvordan i *¨*^* vet han hva rabatten hans egentlig er uten og følge med på slikt?

Mange av de "eldre" kundene der jeg jobbet kom ofte, men handlet lite. Kjøpte spiker for 4 kroner osv en gang pr dag så de er sikret en daglig luftetur, og hver gang er de veldig obs på at det nettop skal være MINST 50% rabatt på de 0.4 hektoene med spiker, da spør jeg, hvorfor fortjener de rabatt? vi burde vel ta betalt av de for at de får gratis trim hver dag i tillegg til 5-15minutters service hver gang de skal kjøpe noe til 4 kroner.

Tor,  27.07.05 00:03

Dette med at folk ikke kikker på kvitteringene har jeg også lagt merke til. Artig.

I dag var det forresten en fyr som tapte penger på å mase om rabatten sin. Jeg hadde lagt inn en rabatt etter skjønn, og så sa han "Ja, jeg ligger vel inne med noen rabatter" og hva han het, og da gikk rabatten på parkettunderlaget ned fra 15% til 12%. Muahahaha!

Eivind,  29.07.05 21:43

Rabatt er en uting.

Tor,  29.07.05 22:04

Helt klart. Alle rabatter, bortsett fra kompisrabatten på Elkjøp, burde fjernes.

Jan,  29.07.05 23:25

Jeg ville vertfal fjernet alt av rabatt til vanlige kunder, firmakunder som legger igjen 1-3mill pr.år burde jo få noen fordeler, eventuelt fler malo skjorter.

Tor,  30.07.05 12:12

Det er jeg helt enig i. Videre er det greit at man får regnet ut et tilbud med gode priser hvis man skal ha et helt tak eller en garasje eller lignende, men det trenger ikke bety at du kan komme og mase om den helvetes rabatten din hver gang du skal ha en liten pinne resten av livet.
Category
Miscellaneous
Tags
Views
4737