Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 6 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 11 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 6 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 6 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 6 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 5 months, 3 weeks
Kort hår
Tor, 3 years, 6 months
Ravelry
Camilla, 3 years, 1 month
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 12 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 5 years, 3 months
50 book challenge
Camilla, 6 months, 2 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Haikarens rettleiing til galaksa

Da har jeg returnert fra Molde Kino, etter å ha sett hgtg eller hva man nå vil kalle den. Det var skuffende premiærestemning, med 512 av 538 (eller noe slikt) ledige plasser en halvtime før filmen startet. Det kom etter hvert til litt flere, men det ble neppe mer enn 50, med en forsamling domiert av unger og folk med snøftende latter.

Filmen i seg selv var grei, jeg likte den godt, og jeg er lite opprørt over at den hadde lite med boken å gjøre. Kanskje har jeg blitt voksen, kanskje er det noe annet siden Adams faktisk jobbet for å få laget en film, kanskje avvek den så absurd mye fra boken at det var greit fordi den ikke lot som den fulgte boken. Hvem vet. Det var i allefall brilliant casting og mykje løye. Anbefaler alle å se den.

Ellers synes jeg det er litt spennende at J.K. har blitt kåret til verdens 40. mektigste kvinne, men det er kanskje ikke så urimelig. Bok 6 solgte 9,6 millioner kopier første dag, og madamen selv har rodd inn ufattelige 2,5 milliarder. Sprøtt uansett hvilken valuta det er snakk om. Hvem kunne trodd at unger har så mye penger? Hohoho.

Jeg skjønner at pengene ikke ligger i å bli fysiker, slik jeg har trodd til nå. Men jeg er ikke sikker på om jeg vil bytte karriere allikevel. Jeg skulle likt å se J.K. lage et dommedagsvåpen, eller vinne en nobelpris. Nå finnes det jo faktisk en nobelpris i litteratur, og det er jo en av de orginale, i motsetning til nobelprisen i bøkking, som har kommet til i senere tid, men jeg tror allikevel at hun ikke, selv om bøkene er fine, kommer til å vinne nobelprisen. Kanskje hvis hun bli nazi-sympatisør, og Harry spiser hundemat han har fått hos slakteren i neste bok.

-Tor Nordam

Comments

Jan,  29.07.05 23:17

Jeg likte også filmen, en spesiell story med noen veldig gode skuespillere. Negern i filmen ( jeg har glemt navnet, men spiller på fordommer og det faktum at det var bare en neger der) har jeg hørt mye på før gjennom musikken, artig og se han i en helt annen rolle enn jeg er vant til.

Likte boken veldig godt, men siden filmen var så annerledes som Tor først bringte på banen var den også bra.

Publikumsantall: Meg selv, min venn Julian
Sted: Min hjemmekinå ( vi skriver som vi snakker)

Camilla,  30.07.05 12:01

Genial film. Jeg velger å tro at min manglende forargelse skyldes at jeg har vært borti både hørespillet og serien før.
Hørespillet kom vel strengt tatt først, så om man skulle ha noen bibel måtte man rette seg etter det. Men det fungerer ikke slik med Adams. Og det er helt greit. Det var et par ganger jeg var bekymret for at det skulle utarte til en klissete slutt (for eksempel da Arthur har sin lille monolog om hvordan Trillian gjør ham lykkelig), men de unngikk det.
Jeg var ikke HELT begeistret for dumme-Zaphod, men det er en pille jeg er villig til å svelge sammen med Humma og gjengen hans som til tross for fortellerens informasjon ikke lot til å ha seks armer eller mer.

Arthur var herlig, Ford var genial (særlig forsøket på å presentere seg for bilen) og klærne til Zaphod rocket vilt. Jeg likte hvordan Deep Thought så ut, og jeg må si hele pandimensional beings/mus-overgangen var pent håndtert.

Marvin... Marvin var så fantastisk at jeg kan ikke engang begynne å beskrive hvor fantastisk han var. Jeg VIL ha en slik. Herlig. Særlig demonstrasjonen på hvor mektig den depresjonen er helt på slutten. Jeg forventer at du som praktisk anlagt fysiker skaffer meg en slik en.

Tor,  30.07.05 12:13

Jeg synes det var litt merkelig på begynnelsen, når de skal til å rive huset, og han fyren sa at planene hadde vært offentlige i et halvt år, og Arthur sa "Well, I had to go down to a cellar" og så forventet jeg resten av historien, med kott uten lys, låst arkivskap og "Beware of Tiger"-skilt, men det kom ikke noe mer. Virket som om noen hadde vært litt ivrige med saksa.

Camilla,  30.07.05 12:28

Jeg stusset også der, men det gikk fort over.
Category
Miscellaneous
Tags
Views
3991
Google hits
2
Last google search
bøkking