Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 6 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 11 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 6 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 6 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 6 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 5 months, 4 weeks
Kort hår
Tor, 3 years, 6 months
Ravelry
Camilla, 3 years, 1 month
Melody Gardot
Camilla, 5 years
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 5 years, 3 months
50 book challenge
Camilla, 6 months, 3 weeks
Ten years ago
Moldejazz 2014, del II
Tor
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Søndagsartikkel

Neida, det har ikke rablet for meg. Jeg er klar over at det ikke er søndag i dag, og jeg har ikke tenkt å skrive en spalte med tyngde i den tro at folk vil lese den til søndagsfrokosten. Men jeg mener noen burde gjøre nettopp dette. Jeg ser for meg at det er mange som har tenkt at de kunne fylle dette tomrommet på Calcuttagutta, men så langt har ingen klart å gjennomføre det. Det er ikke noe rart, for om man skriver fast hver søndag følger det med et visst prestasjonspress. Jeg skriver jo hver dag, bortsett fra nettopp søndag, og alle vet at det er umulig å vinne seks Pulitzerpriser i uka, derfor slipper jeg unna med mye rart, men om man bare skriver en gang i uka bør man jaggu greie å stille opp med noe som er lesverdig.

Jeg foreslår derfor et helt nytt konsept: Ambulerende søndagsspaltisteri. Det går enkelt og greit ut på at man har en liste man skriver seg på, hvis man ønsker å skrive en søndagsspalte. Man kan ikke stå på listen mer enn en gang, som betyr at man må vente til man har skrevet en spalte for å kunne sette seg opp på nytt. Hvis vi får en viss interesse for prosjektet burde det ikke være noe problem å skrive seg på relativt lang tid i forveien, som betyr at man kan bruke en del tid på skrivingen, og levere kvalitetsarbeid. En solid kronikk om noe aktuelt er naturligvis også bra, og kan være enkelt å gjennomføre på noen få dager (for å beholde akutaliteten) hvis man er forberedt. Mulighetene til å briljere burde altså være tilstede, selv om man naturligvis burde tenke på fellesskapets beste når man skriver en slik spalte.

For å sikre en viss tyngde synes jeg vi bør sette en norm for hvor lang en slik spalte må være. Jeg vil si minst 7500 tegn, som er en ganske lang sak. Sammenlign f.eks. med Grønn Iskaffe som jeg tror er en av de lengre jeg har skrevet. Her kan man innvende at korte spalter kan ha vel så mye tyngde som lange, men det er ikke bare det som er poenget. Jeg ser for meg noe langt og solid man kan kose seg med mens man spiser frokost, eller noe i den dur. Søndagsspalten med stor S utelukker dessuten ikke andre spalter på søndag (eller andre dager), så om noen brenner inne med en kort (men tung) politisk kommentar er det bare å fyre løs.

Når det gjelder innhold mener jeg at det bør være av seriøs karakter, men jeg er ikke helt sikker i hodet mitt engang på hva jeg mener med det. Derfor krever dette debatt. Jeg ønsker feedback, både på artikkellengde og tema. Bør temaet kanskje begrense seg selv, utfra hva folk føler passer? Og er 7500 tegn uoverkommelig? Vi ønsker jo slett ikke så strikse retningslinjer at vi ender opp med å bare få noen få spalter i året. Gå derfor ut blant alle folkeslag og post kommentarer.

Sånn rent praktisk, så ser jeg for meg at Anders og Are på mellomlang sikt programmerer en sak der man kan registrere seg, kanskje som en knapp neders på egen profilside, og at de som er registrete vises i en egen side, som det linkes til øverst oppe under tittelen søndagsspalte. Når man står på listen kan også dette synes i profilen. På kortere sikt kan dette organiseres ved å lage en dings som viser hvem som er på listen, og at man skriver seg på listen ved å maile en ansvarlig person. Jeg ser for meg at det krever mer tid å programmere en registrator enn å lage en link og en liste. Kanskje Anders G. har lyst til å være ansvarlig mailmottager? Hvis ikke kan jeg gjøre det. Burde ikke være noe særlig stress.

Seså, det var alt jeg hadde på hjertet i dag, nå er jeg spent på hva andre har å si.

-Tor

Comments

Camilla,  03.10.05 23:06

Jeg er prinsipielt tilhenger så lenge jeg slipper å skrive. Jeg håndterer ikke skrivepress så bra.

Tore,  03.10.05 23:13

Enig med Camilla.

Kristian,  04.10.05 18:17

Er selvsagt for gode artikler. Men problemet mitt er at jeg ikke vil være med. Jeg skriver selvsagt for få artikler, og dette burde ha vært et bra press på meg, men allikevel sier den inneboende anti-ordens og struktur mentaliteten min at dette ikke er aktuelt. Dessuten jo mere organisering, dess mindre tid til andre ting. (Du kan selvsagt si at jeg tar feil i dette, men jeg tar meg selv i å være et solid empirisk bevis på det motsatte. Jeg er jo ufattelig vellykket.)
Are,  04.10.05 19:31

Jeg synes dette er en god idé. Sist gang jeg prøvde gikk det jo riktignok ikke så bra å produsere noe med faste mellomrom, og det kan kanskje være litt heavy å skrive 7500 ord om noe. Kan hende er det like greit å ikke sette noe krav til lengden? Nå har jeg ingen "kaffe og Calcuttagutta"-rutine som gjør seg ekstra bra hvis det er en lang artikkel å lese, da.. :)

Jeg har i alle fall en idé til en artikkel jeg og Anders kan produsere ilag, så jeg skal ikke umiddelbart løpe fra forfatteransvaret mitt ;) Søndag i neste uke, kanskje?

Tor,  05.10.05 09:01

Hmm, jeg fikk langt mindre feedback og støtte på dette enn jeg hadde trodd. Kanskje tiden ikke er moden for å forvente at 13 skribenter skal greie å produsere en solid artikkel i uken.
Category
Miscellaneous
Tags
calcuttagutta
søndagsspalte
Views
4046