Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 6 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 11 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 6 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 6 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 6 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 5 months, 3 weeks
Kort hår
Tor, 3 years, 6 months
Ravelry
Camilla, 3 years, 1 month
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 12 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 5 years, 3 months
50 book challenge
Camilla, 6 months, 2 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Pumping av jern

For ca et par uker siden inngikk jeg en pakt, med Anders, og kanskje Jørgen. Jeg husker ikke helt. Det var i allefall en jernpumingspakt, som sa at vi skulle stikke å trene hver fredag, ikke for sent på ettermiddagen, kanskje sånn rundt fire. Sist fredag ble det ikke noe av, for da hørte jeg Kristian snakke om faststoffysikk, men i morgen skal vi pumpe. Oh Yeah.

Jeg har tidligere vært på et treningsenter to ganger. Første gang var for mange herrens år siden, antagelig i første på videregående. Da hadde Trond trent en stund, og snakket mye om hvor digg det var, og jeg funderte på om ikke jeg også skulle begynne å trene litt, i allefall på vinteren. Jeg har jo alltid likt å holde meg i passe god form, og mens jeg bodde i Molde skjedde det stort sett ved at jeg jogget i lysløypa som ligger bare få minutter fra huset mitt, men om vinteren var det for mye snø og langrennfolk der. Derfor tenkte jeg det kunne være en god idé å finne på noe annet for ikke å deteriorere om vinteren. Trond sa jeg kunne få en gratis prøvetime på treningsenteret, og dermed ble jeg med. Et besøk var imidlertid nok til å overbevise meg om at dette ikke var min greie.

Den andre gangen jeg var på treningsenteret var antagelig i tredje på videregående, da historien gjentok seg. Jeg tenkte at jeg måtte trene om vinteren også, og ble med Trond på en prøvetime på treningsenteret, og innså at dette fremdeles ikke var min sak. Så hvorfor tror jeg dette passer for meg nå? Det er jeg sannelig ikke sikker på, men jeg føler at jeg må trene litt for å holde meg i form, særlig siden jeg ikke bedriver noe jogging her i Trondheim. Før syklet jeg jo opp på Byåsen hver dag i sykkelsesongen, men der bor jeg jo ikke lengre, så det blir liksom litt av en omvei, og nå har jeg bare en behagelig spasertur på kanskje ti minutter til skolen. Dessuten vil jeg føle meg ekstremt forpliktet til å fortsette siden Anders kjøper medlemskap i NTNUI kun for å trene.

For å forberede meg selv på dette, psyikisk og slik, skal jeg skrive litt om de sosiale greiene på treningsenter, baser på det Rihards fortalte meg i sommer. Han er jo en ivrig kroppsbygger, og trener mye på Moldehallen. Treningsenteret der er delt inn i to rom, et stort og et lite. I det store rommet står alle apparatene man bruker for å trene generelt, og i det lille rommet er det kun tunge dingser man kan løfte på. Det er naturligvis her de største fyrene holder til, og her gjelder spesielle regler. Hvis du løfter noe tungt, kan det av og til virke fristende å lage gryntelyder. Det er det imidlertid kun den dominerende hannen som kan gjøre. Så hvis du er den største i rommet, det vil si den med størst muskler, kan du grynte alt du vil for å vise de andre hannene at du er størst, og at du løfter jævlig tungt. Hvis det derimot er noen større til stede for du værsågod å løfte mens du hører på at han grynter.

Ellers er det vel ganske greit, og jeg har forstått det slik at det er et åpent miljø der det er lett å komme i kontakt med folk. Du kan for eksempel diskutere kosttilskudd med hvemsomhelst. Og når man løfter tunge ting er det greit med noen som sikrer, så man ikke slipper ned en vektstang på strupehodet ditt, og det er visst vanlig at man sikrer for hverandre. Det er med andre ord kjempelett å komme i kontakt med folk.

Jeg er ikke sikker på hvor mye at dette jeg for bruk for, ettersom jeg ikke ser for meg at Anders og jeg går rett på seriøs kroppsbygging, men det kan kanskje være til nytt for andre. Uansett vet jeg at Anders har trent en del i Bergen, for noen år siden, så han er nok inne i diskursen og slikt.

-Tor Nordam

Comments

Torgar,  13.10.05 23:30

Det er gøy med treningssentre hvor du kan se på de som står å trener. De skulle kombinert 3T og trondheim kino. Et "jernpumpeanlegg" med enveis-speil, slik at du kan sitte i kinosalen og le av jernpumpene.. Får litt den samme følelsen i pribadet, der kan du se mellom svømmebasenget og treningssenteret. Således kan folk på begge sider av glasset tenke for seg selv hvor tulling de synes den på andre siden ser ut.

Are,  14.10.05 01:56

Jeg og Anders har egentlig brygget på en sånn "treningspakt", men vi har forsømt oss. Og jeg foretrekker forresten å løfte med apparater og ikke med bare vekter. Ooog når det kommer til stykket bruker jeg heller treningstiden på å svømme. Men litt styrketrening må egentlig til, det også.

Forhåpentligvis blir det en tur i svømmehallen i morra - den er lækker, den nærmeste her. Og det rocker å ha semesterkort hos universitetsidretten.

Tor,  14.10.05 07:27

Semesterkort i NTNUI som det heter her oppe er faktisk genialt. Det koster 500 for et år, og da kan man pumpe jern så mye man vil. Nede i byen koster det 450 pr måned når de har slike "se på oss, vi er så über-billige"-tilbud. Beklageligvis disponerer ikke NTNUI noen svømmehall, og på Pirbadet koster det 1800 for et halvår. Nå har riktignok NTNUI en avtale med Pirbadet, som gjør at man kan svømme der gratis, eller nesten gratis, jeg er ikke sikker, men da må man i såfall svømme på ugunstige tidspunkt. Jeg tror det er fra ti til elleve et par kveder i uka eller noe slikt.

Torgar,  14.10.05 09:10

Det er riktig, NTNUIsvømming disponerer pirbadet fra 2100-2230 to dager i uka og fra 2030-2230 en dag i uka. Dette koster 500,- for NTNUImedlemskap og 700,- til svømmegruppa pr året. Mye billigere enn kun tilgang til pirbadet.

Are,  14.10.05 09:45

Jeg betaler circa 700 kr i semesteret, tror jeg. Da har jeg svømmehall, treningshall, tilgang til ymse gratisgreier som spinning og stepping og sånt, og mulighet til å trene på Blindern, Domus Athletica (nyeste, lekre anlegget) eller Centrum Athletica nede i sentrum. Etter min mening en av de mest positive tingene ved å studere her versus hjemme.

Camilla,  14.10.05 13:03

Det er sykt, sier jeg. Sykt.

Anders,  14.10.05 18:57

Nå har jeg og Tor vært å trenet. Det gikk stort sett bra, men det var litt mye folk der. Jeg satser i hvert fall på at vi forsetter slik at vi begge får deilige kropper som alle dere puddinger er sjalu på, muhaha!

Tor,  15.10.05 00:57

Muhaha!
Category
Miscellaneous
Tags
Views
4120
Google hits
2
Last google search
basen domus athletica kontakt