Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 6 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 11 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 6 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 6 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 6 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 5 months, 3 weeks
Kort hår
Tor, 3 years, 6 months
Ravelry
Camilla, 3 years, 1 month
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 12 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 5 years, 3 months
50 book challenge
Camilla, 6 months, 2 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Hvorfor alle som var med å utvikle Windows XP bør tvinges til å jobbe i butikk resten av livet

Mitt store problem med Windows XP er mangelen på konsekvens, og at det gjør ting uten å si fra. Det dreier seg her naturligvis om nettverking og brannmur. Å dele filer i Windows XP er latterlig enkelt. Å faktisk finne dem fra en annen pc kan være litt av et kunststykke, eller latterlig enkelt. Noen ganger kan man enkel finne en annen pc ved å skrive ipadresse i kjør. Noen ganger får man beskjed om at den pcen man søker ikke finnes. Dette kan gjerne skje samtidig med at brukeren av den andre pcen blar igjennom dine filer, og samtidig som du skriver ut noe på skriveren hans. Som sagt, ingen konsekvens.

Her må jeg imidlertid trekke frem net use kommandoen, som later til å funke nesten hver gang, selv når du får beskjed om at den andre pcen ikke finnes. Den funker ved at du skriver net use ipadresse *. Det du gjør da er at du legger til den andre maskinen som en nettverksdisk på første ledige stasjonsbokstav, uten å møkke rundt med map network drive og vinduer og greier. Kjempegenialt.

Uansett, så satt jeg en stund og kranglet litt, og hadde blant annet slått av windows-brannmuren. Omsider tenkte jeg at jeg kanskje kunne slå den på igjen, men BEHOLD! det hadde den jammen gjort av seg selv. Dette med at operativsystem gjør ting uten å si fra er noe jeg ikke setter pris på. Jeg er naturligvis klar over at det hele tiden surrer og går mange ting i bakgrunnen, og hvis jeg ser på listen over prosesser kan jeg bare forklare et fåtall, men konkrete endringer i innstillinger er snuskete.

Grunnen til at jeg skriver om dette er at jeg siden jeg kjøpte mac har kastet bort nokså mange timer på å forsøke å finne pcen fra makken. Andre veien går det nemlig lekende lett. Bare å skrive ipadresse i kjør. Maks enkelt. Så enkelt er det sjelden med en annen windowsmaskin. Andre veien er det imidlertid kinkig. På mac har man en sak i det som ligner på min datamaskin som heter network, og derunder finner jeg pcen, ikkeno problem. Den kommer opp som en sak der det står at jeg skal trykke connect for å se hva som er tilgjengelig av shares, men når jeg trykker connect står det at objektet snarveien peker til ikke finnes.

Dermed får jeg altså ikke tak i filer på pcen fra makken. Det går imidlertid an å laste opp filer til makken, men da går det av en eller annen grunn uansvarlig langsomt. Vi snakker flere timer på en halv giga. Dere pc-mennesker er kanskje fristet til å tro at problemet ligger i andre enden, men jeg har tro på at det er windows sin feil. Jeg greide i allefall å koble meg til pcen til Torgar uten å forandre på en eneste instilling, så jeg tipper det er noe jeg må gjøre i Windows. Men frem til da er det altså CD-R som er den beste og raskeste måten å overføre filer fra en pc til en mac. Andre veien går det som sagt smertefritt.

Ahh, det føles godt å syte litt.

På grunn av ting som dette er det antagelig ikke lenge igjen til jeg kaster windows ut av huset fullstendig, og installerer en mandig linux på pcen min. Det kommer i grunn bare an på om photoshop oppfører seg tilfredsstillende på makken når jeg får satt i den litt mer ram. Gjør det det er jeg ikke egentlig sikker på om jeg trenger pcen til noe annet enn lagring, og da spiller det jo ingen rolle hva som er på den. Skjønt hvis jeg utelukkende skal bruke den til lagring ville det naturligvis vært bedre med en ekstern disk eller to.

-Tor Nordam

Comments

Torgar,  27.10.05 08:27

Problemet med dette kan være at Windows før hadde alt automatisk på, må har de endret dette etter mye kritikk.(For eksempel for "I love you viruset". Så ha legger de på enda ett lag oppå det de allerede har, noe som bare blir dårlig. I motsettning til Linux, hvor alt er default av, og kan skrus på. (Tror det samme gjelder Mc)

Are,  27.10.05 08:50

I alle fall linux og antakelig mac defaulter til å kjøre brannmur. Brannmuren i WinXP skal egentlig ikke ødelegge fildeling på lokale nettverk i det hele tatt - Microsoft har jo skrevet både brannmuren og protokollen som fildeling skjer over, og siden det er vanlig å bruke lokalnett til deling av filer og skrivere er tanken at de skal la seg kombinere.

Nå vet jeg ikke om det hjalp å skru av brannmuren igjen (den er kanskje satt opp slik at den slår seg på igjen etter reboot?), men det kan i alle fall godt tenkes at den ikke var problemet.

Jeg har forøvrig hatt alle de samme problemene. Det var mye enklere i gode, gamle dager, da TCP/IP ikke var en integrert del av Windows, men et komponent i nettverksbehandling i Win98. Da kunne man bare bruke den klassiske "ta det vekk og smell det inn igjen"-teknikken, som stiller i en særklasse i dataverdenen, og vips! så funket det.

Torgar,  27.10.05 09:14

Ahhh, alt var meget bedre før.

Anders,  27.10.05 20:24

Enig, det er ikke det samme nå som vi ikke har det grunnlovfestet at jødene ikke er velkomen her.

Anders,  27.10.05 20:29

Øy! Den der var litt drøy, anti-semistiske uttalelser slik som dette er sårende for mange mennesker. Skjerp deg gutt!

Anders,  27.10.05 20:32

Hei! Ta en spøk da, det er kjipe jævler som deg som startet NS. Røyk en tjal neste gang du stikker innom calcuttagutta, så kanskje du pinnen i ræva di løsner.

Anders,  27.10.05 20:33

*Innhold slettet av admin*

Tor,  27.10.05 22:39

Og med det samme vi er inne på det, sa Tor med en mine som om han ikke la merke til hva som hadde blitt sagt, Hva i alle dager er det med automatisk codec-nedlasting? Det fungerer jo aldri aldri aldri. Helt sykt. Før dem ut på knauser ut skyt dem ned med kanoner, som de spurvene de er.
Are,  27.10.05 22:56

Calcuttagutta rapporterer fra køya på nattoget! Litt trangt, og det er noe som lukter - mine penger er på karen førti cm over meg - men ellers er alt OK, og jeg gleder meg til å se dere alle. Opera Mini - jeg sier ikke mer!

Tor,  27.10.05 23:52

Opera mini? Bruker du ikke laptop og gprs og slikt?

Are,  28.10.05 11:26

Jeg kunne gjort det - men det er jo fortere å bare gjøre det med mobilen hvis det bare er noe småtteri man skal gjøre :) Og så har jeg ikke satt opp GPRSen på laptopen ordentlig enda.

Opera Mini er faktisk helt fabelaktig. Vi snakkes om to timer!
Category
Miscellaneous
Tags
Views
4031
Google hits
1
Last google search
hva er anti semisme