Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 6 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 11 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 6 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 6 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 6 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 5 months, 4 weeks
Kort hår
Tor, 3 years, 6 months
Ravelry
Camilla, 3 years, 1 month
Melody Gardot
Camilla, 5 years
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 5 years, 3 months
50 book challenge
Camilla, 6 months, 3 weeks
Ten years ago
Moldejazz 2014, del II
Tor
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Den jævla nabo'n

Jeg liker ikke naboen min. Det er helt klart fordommer ute og går her, for jeg har aldri møtt ham, og sjelden greide å tyde noe han har sagt, men jeg liker ham altså ikke allikevel. Helt fra mitt første "møte" med denne naboen har jeg mislikt ham. Det var en dag tidlig i høst, kanskje en uke etter at vi hadde flyttet inn, og vi satt på verandaen. Jeg tror det var en lørdag, rundt klokken 12 på dagen, og det var varmt og fint og rolig. Vi hadde aldri hørt noe fra naboleiligheten, da plutselig verandadøra gikk opp. Vi har slik felles veranda med naboen, med en skillevegg mellom. Ut på verandaen kom det en mann, som sa

"Det va bra tæmp ut"

før han gikk inn igjen, lot døren stå åpen, og satte på dårlig musikk på høyt volum. Jeg fikk umiddelbart et inntrykk av at denne mannen ikke var blant de skarpeste knivene i skuffen.

Senere har vi hørt fra denne naboen fra tid til annen. Han er nok en sosial type, som liker å ha fest, gjerne til klokken 6 om natten. Og det i seg selv er jo naturligvis helt greit, men jeg har i allefall blitt oppdratt til at man ikke bør stå på verandaen og rope til hverandre klokken 6 om natten, da det gjerne kan plage naboene. Nå vet jeg at mamma hadde rett, og at naboen er en uoppdragen lømmel.

En annen ting denne naboen liker å drive med er å spille fotballspill. En eller annen FIFA-variant sikkert. Dette også er i prinsippet greit, men jeg mener det burde være unødvendig å spille det på en hverdag klokken 2 om natten, med så høy musikk at jeg hører meget godt hvilke sanger som spilles. Det kan hende jeg er litt voksen og kjip og sånn, men jeg ser ikke helt hvordan det øker spillegleden å ha drithøy musikk. Og om man vil ha det, vil jeg si det vitner om en temmelig egosentrert verden å ikke bruke headset midt på natten på en hverdag.

Grunnen til at jeg skrive om dette nå, og "nå" er forresten søndags morgen klokken 8, fordi jeg glemte å skrive i går kveld, men jeg regner med de færreste leser calcuttagutta mellom 01:00 og 08:00 på en søndag uansett, grunnen, i allefall, er at denne mannen akkurat nå stod på verandaen og ropte. Eller, jeg er faktisk usikker på om det var naboen som ropte. Det foregikk i allefall en samtale, og jeg hørte veldig høy snakking når den ene parten snakket, og nesten ingenting når den andre parten snakket, så hvem som ropte aner jeg ikke, men det er ganske morsomt hvor stor forskjell det er på folk som snakker.

Nå skaper jeg sikkert inntrykk av at denne personen står med megafonen sin på verandaen hver kveld, men et er slett ikke sant. Det er vel ikke mer enn et par ganger de har snakket høyt på veradaen om natten, og en gang han har spilt høy musikk etter tolv på en hverdag, men mer skal det altså ikke til for at jeg skal dømme en person. Jeg tror jeg kommer til å bli en veldig dyktig bitter gammel mann.

-Tor Nordam

Comments

Arne,  27.11.05 16:38

Jeg kjenner meg så sinnsykt godt igjen i denne beskrivelsen!

Og da mener jeg at jeg har en akkurat likedan nabo. Han bor i kjellerleiligheten mens jeg bor i første etasje. Bygningen er vel røyt 100 år gammel, så det er ganske lytt. Han liker å ha fest på torsdager, gjerne til langt på natt. Og andre dager liker han å spille skytespill om natten sammen med de teite kompisene sine (med veldig høy musikk selvsagt). Og de teite folkene han har på fest, er sånne som liker å rope veldig høyt f.eks "whoooo-hooooo-yeah!!". En dag tok jeg en prat med ham om dette, og han var merkelig nok utrolig ydmyk og forståelsesfull, og lovet å gi beskjed neste gang han skulle bråke etter midnatt. Men uken etter var det full fest igjen uten beskjed. Jeg kommer sikkert også til å bli en dyktig bitter gammel mann, men sånne naboer som dette må vi dømme synes jeg!

Are,  27.11.05 22:10

Anders (G) spekulerer i at vi kanskje er på feil side av gjerdet her, i den forstand at vi, ved noen få anledninger, har drevet med høy fliring og skyting natterstid. En gang fikk vi kommentar på skytingen også. Men dette er lenge siden, altså. Og det eneste de noengang sier er at vi er så stille. Så egentlig er vi nok på trygg grunn.

Jon Are,  28.11.05 16:55

De sier dere er snille fordi de er redde for dere og skytingen deres.

Kjellove,  29.11.05 01:09

Död over alle naboer.

Tor,  29.11.05 12:24

Du glemmer at i tillegg til å være slaver av Jørgen er vi også alle naboer.
Arne,  29.11.05 12:45

I går kveld da jeg skulle legge meg merket jeg at det kom en rar musikk fra andre siden av veggen. Dette er naboer som ikke har samme oppgang, og jeg aner dermed ikke hvem det er. Ved nærmere lytting kom jeg fram til at det var enten trekkspillmusikk, eller elektrisk orgel. Forferdelig irriterende i alle fall. Det merkelige var at dette begynte ca. kl 12 om natten, og jeg dunket kraftig i veggen mange ganger uten at noe skjedde. Jeg fikk endelig sove, etter et par timer, men da jeg våknet kl.8 hørte jeg fremdeles den jævla trekkspillmusikken!! Det var sykt det. Da jeg gikk til skolen litt senere, oppdaget jeg at det stod en svær polskregistrert van parkert utenfor huset.

Jon Are,  29.11.05 14:33

Når det gjelder østeuropeisk trekkspillmusikk, er finske Kimmo Pohjonen absolutt å anbefale! Han vitjet også Moldejazzen i fjor, ikledd skjørt, boots og lett mohikanersveis. Sammen med strykekvartett og elektronikadude, selvsagt.

Anders K.,  04.04.06 19:48

Jeg har selv vært på den andre siden av gjerdet. Men gresset var utvilsomt grønnest der. Jeg hadde en gang en nabo, en slik man deler kjøkken og bad med, i Zinken Hopps gate, som titt og ofte banket på hos meg. Han ville ta opp forskjellige temaer, som at jeg hadde slamret med dørene og hamret i veggen bevisst for å plage ham. Jeg bedyret min uskyld og lovet å gå mer forsiktig i dørene deretter. Det gjorde jeg, men han fortsatte å banke på og klage sin nød med jevne mellomrom. Iblant kom han med hårreisende beskyldninger som at han skjønte at jeg hadde vært inne på rommet hans mens han (og for så vidt jeg) hadde vært ute, eller han mente at jeg hadde flyttet på ting i skapet hans. Alle brikkene falt på plass da han en siste gang banket på og lurte på hva jeg mente med å ha så mange venner på besøk på én gang. Han begynte å gråte. Like etterpå flyttet han. Han hadde bodd der i fem år, og ikke hatt ett eneste besøk de to årene jeg var der.

Da flyttet det inn en tyrker (med det fengende navnet Selik) som til stadighet banket på for å gi meg ting: Mat, øl og lignende. En meget hyggelig fyr, som dessverre også måtte flytte fordi han skulle til Hustad og sone.

Ragnhild,  04.04.06 20:27

Den kjipeste naboen jeg har hatt, hadde det store rommet vegg-i-vegg med mitt lille krypinn. En lørdag formiddag skulle jeg lytte til den nye REM-plata mi og nyte en kopp te. Midt i ei rolig låt (med normalt volum) banker 40-åringen på og sier på bergensk at "dette her, DET går bare ikke altså". !!

Anders K.,  04.04.06 20:32

Ja, han var sprø.

Anders,  04.04.06 20:42

En smart mann burde besøke Moholt i beste Asbjørnsen og Mo still og samle inn nabohistorier. Det burde være noe sprengmiles som har skjedd her.

Kjellove,  04.04.06 23:46

Ja, fortell om den gangen du banka på hos naboen for å be dem dempe sengestøyen, og en mann på to hundre kilo bad deg med på tresom.
Category
Miscellaneous
Tags
tullinger
naboer
bråk
Views
5865