Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 6 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 11 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 6 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 6 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 6 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 5 months, 3 weeks
Kort hår
Tor, 3 years, 6 months
Ravelry
Camilla, 3 years, 1 month
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 12 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 5 years, 3 months
50 book challenge
Camilla, 6 months, 2 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Tor forteller deg alt du trenger å vite om samlokalisering av NTNU

På NTNU diskuterer man for tiden å samlokalisere. Det har man gjort siden jeg begynte her, og jeg tipper man vil fortsette en stund til. I dag skal jeg se på de forskjellige alternativene på mitt vanlige objektive vis, så dere kan avgjøre hva dere mener om saken. We report, you decide. Fair and balanced. The truth points to itself. Etc.

For å introdusere saken for de som ikke bor i Trondheim, eller ikke har kikket i Under Dusken eller lignende publikasjoner, så dreier det seg altså om å flytte Dragvoll ned fra landet, til en mer sentral beliggenhet, like ved Gløshaugen. Fordelene med dette er at det letter tverrfaglighet, ved at det blir kortere for Gløsere som vil ta et Dragvollfag, og omvendt (hah!), og at det blir kortere vei for de stakkars jævlene som har Eksperter i Team på feil sted. Det vil i det hele tatt skape et mer kompakt og dynamisk etc. etc. universitet, som passer bra med NTNUs mål om å bli et l337-un1v3r5i737.

De to alternativene til samlokalisering er først og fremst å gjøre ingenting, som fungerer godt for øyeblikket. Det vil imidlertid tvinge frem en avgjørelse etterhvert, fordi behovet for flere nye bygg på Dragvoll er skrikende, og det er teit å bygge masse store bygg langt ute på landet hvis du etterpå har tenkt å selge jorda til noen som ikke trenger store bygg. Bygger man flere store bygg på Dragvoll har man altså forseglet sin skjebne, og kan vinke farvel til samlokaliseringen.

Det andre alternativet, som jeg leste i et leserinnlegg i Under Dusken, og straks ble begeistret for, er en Intercampus-monorail. Jeg aner ikke hvor forslaget kommer fra, og synes personlig det høres helt sykt ut, men jeg digger det uansett. Idéen er at et internt NTNU-tog (monorail! yay!) skal kunne frakte studenter mellom Gløs og Dragvoll på kort tid. Det må være gratis, gå ofte, og gå raskt. Kanskje kunne det tilogmed stoppe på Moholt, så blir det mulig for vanlige mennesker å ta femmeren. Greia med denne monorailen er at om den blir rask nok vil tiden det tar å komme seg fra det ene stedet til det andre bli omtrent sammenlignbar med tiden det uansett tar å gå mellom bygninger på en felles campus, og dermed blir det i praksis det samme.

Går man for samlokalisering er det naturlig å bygge Nye Dragvoll i Dødens Dal og tilstøtende områder. På dette kartet er Dødens Dal omtrent det området fra den inntegnede fotballbanen og oppover (nedover) til der det står IVT-fak.adm. Det er naturligvis helt uaktuelt at den ekstremt store tverrfaglige trafikken som oppstår skal måtte krysse veien, derfor blir det nødvendig med broer mellom bygninger. Det kan muligens åpne for en bro mellom Sentralblokkene, og kanskje fra Sentralblokk 1 til Realfagbygget. Om man lager disse tynne, og plasserer dem tilstrekkelig høyt oppe vil det bli nesten like kult som en monorail, fordi det er et tegn på høykultur, og finnes for eksempel på Minbar og i Tar Valon.

Personlig er jeg for en tilnærming der man både bygger nytt i Dødens Dal, og beholder Dragvoll. På det viset kan man legge elite-delen av NTNU til Gløshaugen, mens man kan sette opp digre plast-haller på de enorme områdene NTNU eier på Dragvoll. Der kan man undervise tusenvis av matte- og psykologi-grunnfag-studenter, som vil føre til at resten av oss vil få kassevis med penger fra Staten.

Helt til slutt vil jeg nevne at fra mandag av begynner jeg med en ny greie, nemlig Tors jule/nyttår/semesterstart-integral-kalender. Det går ut på at hver dag fra mandag og til skolen begynner på igjen, vil artikkelen min være akkompagnert (Heter det akkompagnert? Det føles litt feil.) av en pdf med gjennomgang av et små-tricky integral Kristian har gitt meg. Jeg innser at dette sikkert vil få bare tre-fire semifaste lesere, men siden det ikke vil gå utover det jeg vanligvis skriver går det nok greit.

-Tor Nordam

Comments

Torgar,  10.12.05 19:41

Hm, du har ikke fått med deg mye fata i denne artikkelen......

Ikke bra

Tor,  10.12.05 20:40

Da kan kanskje du spa opp noe "fata" i stedet for å kritisere. Det er ikke alle som har evig god tid og alltid to uker til eksamen vet du.

Torgar,  10.12.05 22:07

Aye, fata skal komme siden :)

Torgar,  10.12.05 22:26

Intercampusmonorail, eller for den sakensskyld gratisbuss, er noe NTNU har sagt er tull. De arbeider for tiden med å utrede en konkret plan for en-campus løsningen. Denne skal ha ekskludert dødensdal så langt jeg har fått med meg. Denne vil bli lagt på bordet februar 06 eller noe. Det er ikke noe i planene om at NTNU skal bli et elite universitet, men et av de teknisk beste på en eller annen skala.

NTNU har kikket litt på areal og slikt og det meste ligger rundt samfunnet, sykehuset og teknostallen, litt over 720 mål tror jeg, og de regner med å bygge ut 250 mål i første omgang hvis det blir samlokalisering.

Hoveddelen av disse kostnadene må komme fra et salg av dragvoll og fra staten(Skattebetalerne). Det er arbeidet litt med mulighet for salg av dragvoll, og dette skal ikke være umulig, men det krever omregulering av arealene.

Hvis noen ønsker å vite mer om NTNUs planer om verdenherredømme. Ellers har jeg vært på seminar om dette i vår, og det er gruelig kjedelig.

Det beste med alt er at i Hestnes rapport nummer 1 side 16, så er det bilde av den gamle sykkelen min.


Slik, nå har jeg som en god politiker sagt at jeg skulle komme med fakta, men bare kommet med viss, vass og ukontrollerte utsagn og ingen referanser.

Tror jeg må stille til stortinget.....

Are,  10.12.05 22:40

Samlokalisering, altså! Dette høres jo lurt ut. Personlig er jeg godt kjent med følelsen av å være litt isolert - institutt for informatikk ligger nemlig ganske avsondret fra hoveddelen av Blindern campus, på feil side av t-banen, som man pleier å si. Dette medfører at man må gå ganske langt (10 minutter, kanskje) når man skal fra rommet man har gruppetimer i til rommet man har forelesninger i.

For å rette opp i dette skal det bygges nytt informatikkbygg ved siden av det gamle. Med andre ord kommer vi fremdeles til å være noe avsondret, men vi slipper å menge oss med de andre.

Jeg overdrev litt nå. Det er ikke så ille, altså. Vi stikker støtt og stadig bort på Blindern for å spise i hovedkantina, gå på bokhandelen og denslags. Ingenting er som å kunne tusle innom SV eller HF-fakultetet når man trenger å se noe annet enn realister. Sånn sett kan ikke samlokalisering være noe annet enn smart.

Camilla,  10.12.05 23:55

Jeg er imot samlokalisering. Det er bare en dårlig unnskyldning for å slippe å bygge nye lesesaler til Dragvoll.

Torgar,  11.12.05 09:18

Nei, det er feil, men det er riktig at de har byggestopp på dragvoll til de bestemmer seg i lokaliseringssaken

Jørgen,  11.12.05 19:54

Tor, husker du tegneserien "What's new with Phil and Dixie"?

http://en.wikipedia.org/wiki/Girl_Genius

Jørgen,  12.12.05 20:27

Dessuten; Realfag er "real fag". Dragvoll for the win!

Tor,  12.12.05 21:53

Det later til å være en utbredt oppfatning blant dere bygdetullinger oppe på Vollen at samlokaliseringen egentlig er en ond plan for å internere og henrette alle som ikke kan å integrere. (Det ville uansett ikke funke, fordi da måtte vi knerte 90% av våre egne.)

Dette er altså ikke tilfelle. Vi ønsker kun deres eget beste. Vi vil bygge nye, pene bygninger til dere, og flytte dere nærmere sentrum. Det liker dere vel? Alle vet jo at alt Dragvollstudenter egentlig driver med er å henge på brune kneiper nede i byen og drikke vin. Dessuten vil vi gjerne snakke med dere av og til. Det hender jo titt og ofte det dukker opp spørsmål som "er det moralsk riktig å bygge dette dommedagsvåpenet for å vise at jeg kan?", og da er det greit å ha noen å snakke med. Det er bare det at slik det er nå er det så fordømt langt opp dit, og vi har hørt rykter om at det finnes natur der oppe, og at folk med allværsjakke blir sett ned på. Vi er også litt redde for dere når dere er på egen grunn. Mhm, mye bedre med felles grunn. Nesten som Babylon 5.

Anders K.,  12.12.05 23:33

"Avsondret fra hoveddelen av Blindern"? Jeg trodde ikke det kunne bli særlig mer avsondret, kanskje bortsett fra Finnmarksvidda eller Amazonas?

Matteus,  13.12.05 12:10

Hmm... Vi skal flytte dere for deres eget beste, slik at dere ikke trenger å være i pakt med naturen lenger. Dette er ikke et forsøk på å stjele landet deres for å selge det til hussultne nybyggere; helt sikkert. Vi lover.

Torgar,  13.12.05 15:32

For mange år siden (på 70-tallet tror jeg) var det mote å bygge utenfor sentrum, og derfor ble Dragvoll plassert der det er, med fine visjoner om en egen Dravollbydel, hvor vin fløt i gatene og studentene bodde nært campus og alltingen. Men som de fleste som har vært på dragvoll er det ganske bondsk, slik at nå i 2005, når moten er å stable alt i sentrum, selges dragvoll slik at det kan bygges en ny bydel der...... men var ikke dette planen for 30 år siden??? og hvis bydelen bygges, er ikke det greit å være student der??????

Hvis noen lurer på hvordan dette henger sammen, så er dere ikke alene. Det er bra en snart er ferdig og kan drite i hele svineriet.

Hvordan går det med urtesorteringen Matteus?? Blir det noen artikkel?
Tor,  05.09.12 08:29

Det viser seg at denne saken er i ferd med å bli aktuell igjen. Kanskje på tide med en oppdatert artikkel.
Are, Ole Petter likes this
Category
News commentary
Tags
Gløshaugen
NTNU
Dragvoll
samlokalisering
Views
5666
Google hits
1
Last google search
integral site:calcuttagutta.com