Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 6 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 11 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 6 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 6 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 6 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 5 months, 4 weeks
Kort hår
Tor, 3 years, 6 months
Ravelry
Camilla, 3 years, 1 month
Melody Gardot
Camilla, 5 years
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 5 years, 3 months
50 book challenge
Camilla, 6 months, 3 weeks
Ten years ago
Moldejazz 2014, del II
Tor
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Hurtigruta

Mamma har lenge snakket varmt om hurtigruten, etter at hun og en venninne tok den fra Molde til Trondheim for noen år tilbake. Jeg har tenkt på dette tidligere, men i år er jeg tøff og er tidlig ute og snakker veldig høyt om dette. Jeg synes nemlig at det virker som en god idé å ta hurtigruta fra Trondheim til Molde når vi skal hjem til påske. Jeg sjekket litt rundt, og fant ut at Hurtigruta går fra Trondheim klokken ti om morgenen, og kommer til Molde ca klokken ni på kvelden, og at dette koster 300 for en student. Da er ikke måltider inkludert, og det var det jaggu ublu priser på (275 for lunsj), så man får heller kjøpe noe snacks og ta med matpakke.

En av grunnene til at jeg kunne tenke meg å gjøre dette er at jeg egentlig ikke har noe forhold til Trondheimsfjorden, og Trondheims beliggenhet ved sjøen. Jeg tror derfor jeg kunne hatt godt av å seile ut fjorden her. Dessuten digger jeg ikke akkurat å ta buss, så litt avveksling er jo bra.

Det var Camilla, Jørgen og jeg som satt og kikket på dette, og da vi hadde funnet prisene ville Jørgen og jeg se videre på hva annet hurtigruten kunne tilby. Av ren nysgjerrighet valgte jeg derfor å sjekke hva det ville koste for en person å "Group travel with conference/courses" fra Trondheim til Nordkapp, inkludert konferanserom med prosjektør. Det ville jo vært digg, for da kunne man jo seile forbi all den mektige Nord-norske naturen mens man spilte Playstation. For å komme videre i bestillingssystemet måtte man legge inn noe info, og jeg regnet med at jeg ville få beskjed før jeg sendte inn noen bestilling, så jeg la like godt inn mitt eget navn, og min egen adresse. Camilla og Jørgen ante imidlertid uråd, så jeg endte opp med å oppgi landet som Afghanistan, mailen som geir@geirmail.com og telefonnummeret som noe tull.

Jeg forventet imidlertid som sagt å få en slik side der jeg kunne sjekke alt jeg hadde lagt inn og sånt. Overraskelsen ble derfor stor da det plutselig stod at informasjonen var oversendt booking-avdelingen. Etter litt latter og litt "hva var det jeg sa" fra Camilla forfattet jeg en mail der jeg forklarer at jeg ikke ønsker å bestille denne reisen, og prøver å få det til å høres ut som om det er web-utviklerne til Hurtigruten.no sin feil. Her er mailen:

Heisann

Jeg og noen venner satt akkurat og kikket litt rundt på deres nettsider i dag, og sjekket priser på reise med Hurtigrutene. Vi lurte blant annet på hva en gruppereise med konferanserom ville koste, og fulgte trinnene for bestilling av en slik reise, i den tro at vi ville få vite prisen før bestillingen ble sendt. Jeg ble derfor en smule overrasket da jeg etter å ha fylt inn kontaktinformasjon fikk vite at informasjonen jeg hadde lagt inn var oversendt bookingkontoret.

Jeg ønsker altså ikke å bestille en konferansereise for én person med konferanserom og fullt AV-utstyr fra Trondheim til Nordkapp i neste uke.

Vennlig hilsen
Tor Nordam
Søndre Berg 7g
Trondheim


I ettertid lurer jeg på om jeg kanskje burde sagt at jeg lette etter priser i forbindelse med et skoleprosjekt. Skoleprosjekter er alltid bra å skylde på hvis man gjør noe rart. Menmen, jeg regner i allefall med at det går greit. Jeg kommer tilbake med mer når/hvis jeg får svar.

Men husk alle hobby-trøndere. Hurtigruta er en bra ting. Koster bare hundre mer enn bussen, og bruker bare seks timer mer enn bussen.

-Tor Nordam

Comments

Arne,  06.01.06 01:01

Jeg tok hurtigruten fra Trondheim til Bergen i juni 2003. Det var også en slags følge av at mamma nettopp hadde reist og dermed snakket varmt om en tur med verdens vakreste sjøreise. Jeg mener jeg betalte ca.1200,- og innbiller meg at jeg fikk med mat og overnatting (jeg sov i alle fall i lugar og spiste i restaurant). Turen tok i underkant av 30 timer om jeg ikke husker feil, altså omtrent dobbelt så lang tid som bussen.

Men det var absolutt verdt det! Det var en herlig tur, med masse avslapping. Eneste problemet var at internett var sykt dyrt og at det ikke var noen andre mennesker på min alder på skipet. Bortsett fra en kamerat som jeg reiste med.

Et minus var også at de ikke hadde noe tilbud utover bar/restaurant. Ingen ping pong eller spilleautomat altså.

Men det var en kinosal som sendte Danmark-Norge i EM-kvalik husker jeg.

Skipet het MS Trollfjord

Tor,  06.01.06 10:45

What? Koster internett penger? Har de ikke gratis trådløsnett?

Arne,  06.01.06 12:28

Jeg kan ikke si noe om de har trådløst nett, men de hadde i alle fall et par-tre stasjonære maskiner som koster 100,- timen eller noe i den dur!

Nå er jo dette en stund siden, men jeg mener å huske at det også var problemer med både hastighet og connection enkelte steder..

Tor,  06.01.06 13:51

Jeg gleder meg til vi får trådløsdekning i hele landet, på samme måte som vi i dag har mobildekning.

Anders K.,  06.01.06 19:01

Hurtigruta er fabelaktig. Bergen-Ålesund koster omtrent fire hundre tusen kroner, så man kan sånn sett bygge sin egen båt for mindre penger. Men en så flott båt får man aldri. Deilige tepper på alle gulv, mykt og fint sengetøy og herlig sjørulling vugger deg i søvn. Er man heldig, er det også storm ved Stadt.

Om man ikke har råd til lugar, går det fint an å sove i for eksempel Knut Hamsun-biblioteket (som ikke hadde en eneste Hamsun-bok, men masse donerte og fillete pocketbøker på hovedsaklig nederlandsk og italiano, samt en bok om Molde, byen i ly), og man blir dysset i søvn av nøyaktig den samme sjøen, samt Discovery-dokumentarer om hemmelige nazi-våpen, hemmelig nazi-skulpturkunst, hemmelig nazi-uniformsdesign, hemmelig nazi-veiskiltproduksjon eller hemmelige nazi-bartesaksråvareforsyningslinjer.

Utsikten og alt det der er for øvrig fabelaktig, og man trenger ikke å vaske ansiktet om morgenen; man går bare ut på dekk og føler seg freshere enn noen gang tidligere.

Tor,  07.01.06 00:29

Yay! Jeg har fått mail fra folka, som takker for tilbakemeldingen, sier de har strøket henvendelsen, og ønsker meg velkommen ombord ved en annen anledning.

Anders,  07.01.06 15:14

Søren, de burde ha kommet på døra di og holdt deg opp ned til alle pengene du skylder dem falt ned.

Kjellove,  07.01.06 21:44

Thor,

Hvorfor skriver du vekselvis "hurtigruta" og "hurtigruten"? Er du bilingvistisk?

Tor,  07.01.06 21:52

Jeg har vel egentlig bare en slaskete og inkonsekvent skrivestil.

Arne,  08.01.06 04:25

Thor?

Camilla,  08.01.06 15:03

God of Thunder.

Anders K.,  08.01.06 23:41

Kjell,

kan man bruke stor forbokstav etter komma hvis det er et linjeskift imellom? Eller... spørsmålet blir egentlig: Hvorfor skriver man komma etter slike innledende henvendelser, og ikke for eksempel bare ingenting?

Kjellove,  09.01.06 00:18

Ja, stor forbokstav kan man bruke i slike tilfeller, ettersom det egentlig er et avsnittsskift. Hvorfor man bruker komma? Jeg vet ikke helt, men ofte skriver man jo ting som «Kjære tante», «Mine damer og herrer» osb., og da passer det vel best slik.

Anders K.,  09.01.06 14:51

Hvorfor ikke to komma, semikolon, fire utropstegn, en tilde, frittstående aksent gravis, så to gradetegn, promille, et par brøker og et opp-ned spørsmålstegn?

Tor,  09.01.06 15:01

Kjell,,;!!!!~`°°‰¼¾¿

Hvorfor kaller du meg Thor? Er du den egentlige Kjell? Det er en kar på jobben som konsekvent skriver navnet mitt med h, jeg lurer på om du kanskje er han. Stemmer det?

Anders K.,  09.01.06 15:54

Ha ha! Det ser ut som om du har satt fast hodet i skrivemaskina, og så latt være å fikse det!

Kjellove,  09.01.06 18:40

Anders: Nå er du bare vanskelig. Mitt forslag: Komma fordi det er naturlig (og ikke en overskrift), avsnittsskift likeså. Punktum. Ikke noe mer å diskutere.

Þor: Det skal du bare drite i.
Category
Miscellaneous
Tags
Hurtigruten
Views
5603