Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 6 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 11 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 6 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 6 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 6 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 6 months
Kort hår
Tor, 3 years, 6 months
Ravelry
Camilla, 3 years, 1 month
Melody Gardot
Camilla, 5 years
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 5 years, 3 months
50 book challenge
Camilla, 6 months, 3 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Hva skjedde med Ariel Sharon?

Vi husker jo alle at Ariel Sharon slet med skrantende helse her for et par uker siden. Det var stor spenning knyttet til hvor sprek han egentlig kom til å være i fremtiden, og dette skulle vi få vite mandag 9. når man begynte å ta ham ut av koma. Så ble det utsatt til onsdag, og fortsatt stor spenning og denslags, og så hørte vi aldri noe mer.

Jeg har forsket litt rundt, for å forsøke å finne ut hva ståa er. På New York Times later det ikke til å være skrevet noe om Sharon siden 11. januar. Samme på Washington Post og Aftenposten, bortsett fra en kort notis datert i går som forteller at Sharon bevegde en finger som reaksjon på en smertetest.

Det later rett og slett til at Ariel Sharon har mistet nyhetens interesse. Han har ikke gjort noe den siste uken, annet enn å ligge i koma, og da er det tydeligvis ikke noe å skrive om. Selv kunne jeg godt tenke meg noe barske kronikker om hva som egentlig foregår med det kommende valget, det nye partiet Kadima og alt det der, men da må jeg antagelig begynne å lese bedre aviser. Best å kjøpe Le Monde Diplomatique i morgen.

Seså, der har vi en kort spalte som risper litt i overflaten på et interessant tema. Forhåpentligvis kan vi få en god diskusjon fra dette.

Bakgrunnstoff:
Newsweek - Historien om Ariel Sharon
Wikipedia - Ariel Sharon

For de som ikke føler seg klare for å diskutere dette har jeg et annet, men like viktig tema:

Hvorfor i alle dager forlot skyggene Babylon 5 uten å ødelegge den i Episode 3-22 Za'ha'dum? De kunne kappet hele stasjonen i to som smør med varme kniver, ikke noe stress i det hele tatt. De hadde dessuten flere gode grunner til å gjøre det:

1)
Babylon 5 var et samlingssted for forskjellige raser som ønsket å samarbeide. Skyggene tror ikke på samarbeid.

2)
Babylon 5 var et samlingssted for folk som ønsket å drepe skyggene. Skyggene tror på konflikt, men liker antagelig ikke å bli drept.

3)
Sheridan hadde akkurat sprengt hovedstaden deres. Greit nok at de ville hjem for å se hva som egentlig foregikk, men det ville som sagt tatt dem minimalt med til å ta en liten hevn før de dro.

Jepp, to spennende tema oppe for diskusjon i dag. Jeg kan knapt styre meg.

Og her kommer et lite integral for de som ikke er bryr seg om politikk (idioter) eller Babylon 5 (tullinger).

-Tor Nordam

Comments

Kjellove,  18.01.06 23:41

There's a trait in the Jewish character that does provoke animosity … I mean there is always a reason why anti-anything crops up anywhere; even a stinker like Hitler didn't just pick on them for no reason.
B,  19.01.06 00:06

Skyggene var antakeligvis sentralstyrt fra et greater evil som residerte i zahadum og som mistet powers eller manna etc. når denne sentrale enheten gikk filleveien. Du vet at den derre integral-tingen var helt uforståelig for utenforstående så hvorfor ikke legge ut en pdf som er så informativ at noen faktisk greier å henge med.
I sted når jeg var å trente og løftet knebøy sa det ritscj i den seminye treningsbuksa mi. En utrolig jovial ting, men likevel ganske morsomt. Ariel Sharon derimot han er gått filleveien og vil bli erstattet med en dummy som vil styre jødene til det forjettede land.
Viste du foresten at forjettede og forettning er det samme ordet på jødisk.

Anders K.,  19.01.06 00:29

Alle hebraiske ord er jo synonymer med forretning.

Kanskje avventer media situasjonen? (Som betyr å skrive nekrolog og hurra-artikkel samtidig.) Haaretz skrev i dag en god del kjedelige artikler om medisinske tilstander, og denne, som virker interessant, bortsett fra at jeg fikk ikke lese den fordi jeg hadde akkurat brukt opp mine gratis-artikler (som det i god semittisk tradisjon var én av) og ikke hadde verken gullshekler eller filistinerforhuder å betale med. Men overskriften lyder i alle fall "No sign Sharon is going to wake up".

Men koma er jo også en veldig ... statisk situasjon. Ikke så mye mer å skrive enn "Fremdeles ikke våken!" Det samme skjedde jo med Arafat da han var sjuk.

Kjellove,  19.01.06 00:33

Onassis: «Jalik bollet sharon så jøde-flettene flagret, frankrike tar ingen sjagser og overgir seg på kuken.»

Anders,  19.01.06 03:18

Hvis skyggene ødela B5 og drepte alle så kunne ikke en viss person dra til et sted for så å vite at han hadde 20 gode år igjen å leve.

Tor,  19.01.06 07:06

Jo, det var jo hele poenget. Skyggene hadde omringet Babylon 5, Sheridan var på Za'ha'Dum, og akkurat like etter han fjernstyrte sin Whitestar til å kamikazere byen dems stakk de fra Babylon 5.

Det er vel gjerne sant at de alle var fjernstyrte, ettersom ingen av dem har skygger ombord. Kanskje sentralen ble ødelagt, og de var programert til å vende hjem?

Og integralet er egentlig mest ment for Torgar, Kristian og Arne.

Torgar,  19.01.06 08:10

Skyggene ødela ikke B5 på grunn av overlevelsesinstinktet.

Hvis de hadde ødelagt B5 ville sesong 4 vært uaktuell, og det betyr at hele universet blir ødelagt, også skyggene.

Kjellove,  21.01.06 20:57

Under redigering av en Wikipedia-artikkel kom jeg over noe sprött:

In 1973, [Leonard] Cohen, who had travelled to Jerusalem to sign up on the Israeli side in the 1973 war with Egypt, had instead been assigned to a USO-style entertainer tour of front-line tank emplacements in the Sinai Desert, at one of which he both came under fire and reportedly shared cognac with an unlikely self-professed fan, then-General Ariel Sharon. Claiming ambivalence from the start about the causes of the conflict, Cohen eventually left, disillusioned with combat by encounters with captured and wounded enemy troops.

Ellers har jeg hørt et rykte om at Sharons skrale helsetilstand skyldes senvirkninger av vinen Henning serverte ham på Vardestua i 2003.

Jørgen,  24.01.06 01:00

Tror kanskje det hadde gått bedre med Sharon dersom han hadde møtt opp for å høre diktene til Knut Ødegård. Da hadde han sluppet at Knut Ødegård kastet en eldgammel, islandsk forbannelse over ham. Steike, asså!
Tor,  02.01.11 15:14

Han er visst fortsatt i koma.

siden tv-nyhetene er for opptatte av sport til å holde følge med gamle historier.
Category
News commentary
Tags
Babylon 5
integral
Ariel Sharon
Views
5155
Google hits
3
Last google search
ariel frontline