Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 6 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 11 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 6 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 6 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 6 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 5 months, 3 weeks
Kort hår
Tor, 3 years, 6 months
Ravelry
Camilla, 3 years, 1 month
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 12 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 5 years, 3 months
50 book challenge
Camilla, 6 months, 2 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Min lørdag

Denne lørdagen stod jeg opp ganske tidlig. Sjokkerende tidlig vil kanskje noen si. Langt tidligere enn Anders R. pleier å stå opp på hverdager. Så bakte jeg bagels, hvorpå Camilla og jeg spiste frokost, og tok bussen oppover til Dragvoll. I helgen er det nemlig aikido-leir. I den delen av aikido som vi faller innunder har man ikke konkurranser, og dermed ikke tuneringer, man har leir. Det har de sikkert i andre kampsporter også når jeg tenker meg om, men jeg er ikke sikker. Uansett betyr leir at det kommer en eller annen høyt gradert, og gjerne godt voksen person, som holder 4-5 treninger på en helg.

Sist jeg skrev om en slik hendelse hadde jeg bilder, det har jeg ikke denne gangen. Men jeg skal se om jeg får tak i et eller to fra noen som fotograferte. Etter treningene var det gradering, hvor alle som begynte på n00bz0r-kurs i høst graderte til 6. kyu. Det gikk relativt greit, jeg sto i allefall, men jeg så nok litt teit ut til tider. Spesielt når man gjør teknikker knestående er det lett å se teit ut. Men dette er viktig, for det kan jo hende man blir angrepet mens man spiser, og man spiser naturligvis sittende i seisa. Camilla og Silje graderte også, til 4. kyu, og vårt nyeste medlem, Knut, graderte til 3. kyu. Stor applaus.

Etterpå gikk vi på resturant, som vi pleier på lørdagskvelden på en leir. Vi gikk ned i nabolaget til Kristian, på kinaresturanten Szechuan, som forresten ikke har vært helt heldig med valg av domene. Navnet på resutranten er jo det naturlige navnet, men jeg stavet det ikke riktig på de par-tre første forsøkene. Uansett var det et bra sted. Jeg spiste en kombinasjonsrett, som inkluderte vårrull til forrett, sprøstekt svin i sursøt saus og mangopudding til dessert, og alt dette for the low, low price of 198. Ikke verst. Hun som sitter rett ovenfor Jørgensen på lesealen vår jobber forresten der.

Så det var sånn ca beretningen om min lørdag. Min søndag ligger an til å bli en mye kjipere dag, da jeg er stiv og støl i alle retninger, og skal opp å trene klokken elleve, hvorpå jeg skal gjøre subatomær-øvinger til krampa tar meg.

-Tor Nordam

Comments

Jørgen,  12.02.06 15:53

Szechuan er en helt grei resturant. Litt mainstream, lizzzzzzom, men maten er god og det er billigere enn hos de fleste andre.

Anders K.,  12.02.06 18:15

Szechuan Bergen: Terningkast tusen. I alle fall den på Korskirkealm. Den i Øvregaten: Terningkast minus en million.

Camilla,  12.02.06 20:22

Szechuan kan ikke lage kylling. Det er helt utrolig.
Men de lager veldig god and. Selv om det kunne vært mere kjøtt og mindre ... fett, må jeg si den smakte helt fortreffelig.

Camilla,  12.02.06 20:26

Anden heter forøvrig "and l'orange", noe vi alle syntes var litt festlig, ikke bare fordi det ga veldig få orientalske assosiasjoner, men også fordi det var en salig blanding av språk.

Blanding var også nøkkelordet i drikkeanbefalingen:

"Til alle våre kinesiske måltider anbefaler vi varm sake", som de kalte "orientalsk risvin". Jeg hadde inntrykk av at selv om risvin sikkert er en populær drikk i Asia, var Sake det japanske navnet.
Jeg har imidlertid tatt feil før. Fra tid til annen.

Torgar,  13.02.06 11:17

1D1000000 ,wow, hvor får jeg kjøpt sånne terninger?
Må ha.

Anders K.,  13.02.06 16:31

Æsj, sake. Jeg tror kineserne vet at det egentlig ikke er særlig forskjell på enten dem eller andre folk fra Øst-Asia. Samme opplegg som den sjarmerende Milano på bussholdeplassen i Molde, som prydes av italienske flagg og buon giorno, men alle ansatte er tyrkere. Ha ha.

Arne,  13.02.06 17:04

Milano! Der spiste jeg den ene gangen jeg har vært i Molde. Fantastisk atmosfære og en eller annen fyr som ble kjempesint og kjeftet på de ansatte. Men hva vet jeg, det finnes sikkert bedre spisesteder selv i en by på størrelse med Kristiansund.

Anders K.,  13.02.06 17:30

Milano er faktisk et ganske hyggelig sted. God mat, det er tydelig at de, i motsetning til mange andre tyrkiske restaurant-folk, faktisk var restaurant-folk før de kom til Norge. De ansatte er nesten beklemmende profesjonelt høflige og imøtekommende, og samtidig har de en tendens til å klikke mongo på hverandre. Akkurat slik vi vil ha det. Fin lyssetting/tapet også, for dem som måtte være interesserte i det.

Camilla,  14.02.06 19:00

Heiheihei.
Molde er ikke på størrelse med Kristiansund.
Kristiansund har rundt 18000 innbyggere, Molde har rundt 25000.

Tor,  14.02.06 19:33

Tenk nemlig!

Dessuten er Molde fylkeshovedstad. Vi har fylkesadministrasjonen, fylkessjukehuset og fylkesmannens kommandobunker.

Anders K.,  15.02.06 14:56

Og, ifølge turistsjefen i Ålesund, en herr Devold, som for kanskje to år siden gikk ut i media (altså Sunnmørsposten) med dette problemet: Vi tar all oppmerksomheten i fylket, med både Bondevik, Røkke, fotballbane, sjukehus, jazzfestival, Bjørnsonfestival, Teateret Vårt, Hydro Reknes og alt det andre. Han mente det rett og slett var unfair game (i turistindustrien, da, såklart) at Molde får mer nasjonal oppmerksomhet enn Ålesund, som jo er den største byen i fylket. Dermed tjener Molde mer penger enn de har rett til. Løsningen, mente han, var å ordne et lovforslag eller noe, som sa at Bondevik måtte ta med minst halvparten av sine utenlandske statsbesøkende til Ålebyen. Bondevik ble presset av «Sumpen» til å «se på saken».

Nok et fullkomment innlegg i fogderistriden, som (jeg gjentar) hovedsakelig utkjempes fra én side.

(Jeg presiserer for øvrig at dette ikke er hentet fra Revolverjournalen, men fra Sunnmørsposten på ordentlig, faktisk, da. (Unntatt det med Hydro Reknes.))

Arne,  15.02.06 19:29

Velvel. 18000, 25000. Jeg sjekket jo opp i dette før jeg skrev posten naturligvis. Og la faktisk med vilje opp til at moldenserne skulle reagere ;) Det er jo alltid gøy å terge de mindre littegrann. Det er jo forresten ganske utrolig at Molde er eneste by i møre og romsdal med sykehus! Spesielt med tanke på at man sikkert må ta tre-fire ferger for å komme seg mellom byene (okei den har jeg ikke sjekket opp i, men det var da noen ferger der oppe husker jeg). Fotballbane har de vel i Ålesund også skal jeg tro. Men gress har de ikke.

Hvorfor er Molde rosenes by? Jeg så en bygning med en slags rose malt på veggen, men det må da være noe fra gammelt av?

Camilla,  15.02.06 21:09

Molde er Rosenes by fordi en gang etter uavhengigheten men før krigen fikk Norge besøk av kongen av Thailand (den lille gutten i Anna og Kongen for dem som er interesserte) og Kong Haakon syntes det var en god idé å ta ham med til Molde. Dette var sannsynligvis før bybrannen i 1916, men i alle fall før byen ble bombet sønder og sammen under andre verdenskrig, og altså før de store fine hagene Molde en gang var kjent for brant ned.

I de store fine hagene var det en hel masse roser, for alle siviliserte mennesker hadde roser i hagene sine.
Den Thailandske kongen var sjokkert over at det fantes roser i slikt kvanta så langt nord i verden, og ga altså kallenavnet til byen.

Det finnes en annen og konkurrerende anekdote som hevder at det var Keiser Wilhelm (første verdenskrig) som ga navnet (da han angivelig var en entusiastisk Norges-venn som var spesielt glad i Molde). Gudene vet hvorfor. Jeg liker uansett den første historien bedre. Ikke bare fordi kongen av Thailand ikke startet en verdenskrig.
Det er den historien jeg pakker på turistene om sommeren.

Tor,  15.02.06 21:14

Molde eneste by med sjukehus og fotbalbane? Er du sprø? Greit nok at Ålesund ikke akkurat er verdens navle, men de har da både sjukehus og fotballbane med gress.

Kristiansund er jeg mer usikker på. Nordmøringer er ganske sære. (Hehe, nå tvinger jeg Silje til å poste også.)

Anders G.,  15.02.06 23:10

Kristiansund har også sjukehus, har dere ikke fått med dere krangelen om lokalisering av et evt. nytt sjukehus? :)

Arne,  16.02.06 08:31

Jeg har lite greie på sykehus, men matta på Color Line Stadion i Ålesund er jo som alle fotballinteresserte vet laget av barnearbeidere ;)

Tor,  16.02.06 08:33

Wow! Den ser jo virkelig ut som om den er laget av gress.

Arne,  16.02.06 10:46

Ja de er veldig stolte av banen sin der oppe :) Det er så vidt jeg vet den andre kunstgressbanen som ble benyttet i den øverste divisjonen i Norge. Den første var Fyllingens bane på Varden (Kan godt hende det finnes flere som jeg ikke vet om). Tipper Ålesund sin er noen hakk bedre kvalitet.

I engelsk 1.divisjon (øverste divisjon før Premier League kom) spilte jo Luton Town på kunstgressbanen Kenilworth Road i sin tid, for de som skulle være interessert i det.

Anders K.,  16.02.06 15:41

Ålesund har jo Åse Sykehus, hvor flere av mine søsken er født og flere av mine besteforeldre har dødd, men det har vært en lang strid om hvilket sjukehus som skal være Fylkessjukehuset. Det er nemlig viktig å ha det i sin by. De får bedre skalpeller, eller noe. (Det var også noe lignende greier om politidistriktene.) Ålesund hadde jo tidligere den sjarmerende Kråmyra Stadion, et dekkende navn, for den bestod av et gjørmehull i bunnen av en skrent. Tribunene er faktisk benker oppi ei steinrøys, ikke ulikt hvilebenkene på vei opp Aksla, for dem som har vært der.

Slik jeg forstod det, rykket Ålesund (eller Aalesund) opp i en bedre liga, og måtte invitere lag fra resten av landet til å spille på Kråmyra. Det var flaut, spesielt siden Molde hadde verdens beste stadion med unntak av en i Dubai, og ålesunderne fikk sponsing av Color Line til å bygge en enda bedre stadion, som stod ferdig idet de rykket ned igjen. Så nå har de faktisk både hatt den dårligste banen i en bra liga, og den beste banen i en dårlig liga. Ikke verst for et folk som elsker over alt annet å inneha rekorder.

Johannes,  16.02.06 22:41

Nå skal det sies at det er litt kniving mellom Nordmøre og Romsdal også. Blant enkelte er det for eksempel en viss bitterhet over det faktum at moldensere må ringe til Kristiansund for å få politihjelp i Molde i og med at Nordmøre og Romsdal politidistrikt administreres fra den byen i Norge med de suverent dårligste levekårene, altså Norges helt egne Darfur; Kristiansund.

Videre er det mye syting og masing om hvorvidt det kan forsvares å fortsatt ha én flyplass i hver av de to byene, Kvernberget i Kristiansund og Årø i Molde. Det ingen bryr seg om er at det de siste årene har vært stor vekst i passasjertrafikken på begge flyplasser. Én må vekk! Uansett!

Sykehusmaset er jo også en stor greie. Sykehus i Molde, Kristiansund eller midt i mellom? Heller ikke her bryr man seg om at det er stort nok behov i massevis for å ha ett sykehus i hver by.

Merker meg dessuten at Molde for første gang siden tippeligasesongen i fjor er nevnt i rikspressen i dag på grunn av den famøse vaffelsaken: Merk Heen-godbiten i overskrifta. Kjempebra.

Anders G.,  16.02.06 22:47

Haha, må nesten bare kommentere kommentaren din her. Fantastisk overskrift igjen ja. Dagbladet greier jo også å blåse det opp fint; "Kommunen legger ned forbud mot å steke vafler i Molde".

Forøvrig fatter jeg ikke hva de tenker på, sykehus 2-3 mil fra begge byene, rimer jo ikke overhodet for meg. Ser for meg transporten mellom legevakta som da må bli igjen og sykehusene. Hva har de tenkt å gjøre med gamlebygget? At det ikke er plass å bygge ut er ihvertfall bare tull, er jo digre marker overalt der.. om det blir noe pent er en helt annen sak.

Johannes,  16.02.06 22:52

Sykehuset er jo i utgangspunktet et av Moldes styggeste bygg, så jeg greier ikke helt å se at en omfattende utbygging der kan gå ut over estetikken.

Are,  17.02.06 00:32

Heen er utrolig. Vi burde samle alt han kommer opp med på ett sted.

Merkelig denne enorme trangen til å slå sammen, legge ned og flytte på ting. Hm. Effektivisering?

Anders K.,  17.02.06 13:25

Ha ha, fogderistriden er kjempefin. Det er liksom viktig å ha det beste, uansett hva det dreier seg om.

Camilla,  12.02.11 10:20

Og sykehus-striden pågår altså fortsatt.
Da jeg var hjemme i julen ble jeg rimelig sjokkert over hvor sinte alle var.

Anders K.,  12.02.11 11:09

Etter sjukehusstriden har jeg blitt litt lei av den ellers godslige fogderistriden. Jeg har til og med sluttet å lese RBnett. Før var det bare bursdagshilsener og politiloggen, nå er det bare kjefting mot Kristiansund.
Category
Today's exploits
Tags
aikido
gradering
Views
6357
Google hits
23
Last google search
Reknes spisested