Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 6 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 11 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 6 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 6 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 6 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 6 months
Kort hår
Tor, 3 years, 6 months
Ravelry
Camilla, 3 years, 1 month
Melody Gardot
Camilla, 5 years
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 5 years, 3 months
50 book challenge
Camilla, 6 months, 3 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Russekort?

Lei av det uggne været i Trondheim, og motivert av tanken på to uker "fri" dro jeg like godt til Molde i dag. Her akter jeg å bli noen dager, men jeg er ikke helt sikker på hvor lenge. Antagelig til onsdag eller torsdag. Været her er slett ikke verst, det snør og er under null, så jeg er fornøyd. Hvem vet, kanskje det blir en skitur på meg også. Da vil i såfall alt ligge til rette for å knuse skitur-antall-rekorden min fra i fjor, hvis jeg også får inn en tur i påsken.

Jeg kan ellers fortelle at jeg har vært litt syk i det siste, og sovet mye og slikt. Særlig i går. Da sov jeg først til ni, så fra elleve til fire, og så la jeg meg halv tolv. Men jeg er bedre nå, så det var antagelig ikke fugleinfluensa.

Uansett: På rommet mitt i Molde oppdager jeg stadig vekk rare ting. Delvis fordi jeg selv har dratt i hus ekstreme mengder med skrot opp igjennom årene, delvis fordi jeg bruker rommet mitt som mellomlager for alt jeg ikke tok med til da jeg flyttet i sommer, og delvis fordi min søster låner rommet mitt mens jeg er borte. Ikke at hun bidrar med så mye spennende i grunn, det går mest i tomme Bailey's-flasker og hårpleieprodukter.

Det mest spennende jeg har kommet over så langt i dag er en høy stabel med russekort, hovedsaklig mine egne. Som de fleste kanskje vet eller har gjettet tok jeg russetiden med en tønne salt, og fnøys av folk som sa "Du er bare russ én gang", og ikke minst av folk som ble irritert fordi klassen var så lite engasjerte i russetinger et halvt år i forveien. Det kan vel egentlig diskuteres om jeg var russ i det hele tatt. Jeg gikk i allefall aldri med noe russeplagg. Russekort skaffet jeg meg imidlertid, da jeg så på det som en måte å profilere min brilliante humor. Ettersom jeg aldri gikk i russeklær fikk jeg ikke delt ut så mange, men Are sa på et tidspunkt at det var bortimot det perfekte russekortet, og det er bra nok for meg. Mer cred har jeg ikke behov for.

Det bør forøvrig nevnes at jeg faktisk gjorde en viss innsats i forbindelse med russetiden, som sjefs-plakat-mekker og med-flammesluker for kampanjen Trond fer President: Vi vet hvor du bor. Det kan du se eksempler på her.

For å returnere til poenget, som var ment å være russekort, så fikk jeg som nevnt heller dårlig profilering på min geniale humor under russetiden, og det er ikke akkurat noe marked for russekort på universitetet, bortsett fra muligens på russefestene til linjeforeningene, men arrogant og ekkel som jeg er vil jeg si at seppuku er et godt alternativ til slike fester, uten noen gang å ha vært på en. Jeg akter derfor å poste et bilde av russekortet mitt her, for å tyne litt mer publisitet ut av det, og for å gjøre dette til en skikkelig mimre-greie oppfordrer jeg alle andre til å gjøre det samme.

De fleste synes kanskje det er litt rart at det står at jeg er medlem av Nordbyklanen. Ikke noe galt i det forsåvidt, men det krasjer liksom litt, og virker litt overflødig. Det synes jeg også. Og det mente jeg også før jeg bestilte kortene. Det var imidlertid en hr. Tangen som hang på ryggen min ganske lenge og maste om hvor viktig det var at alle fra Nordbyen (Jørgen, Tore, Trond og meg) skrev Member of Nordbyklanen. Jeg husker ikke om Jørgen skrev det eller ikke, men Tore og Trond gjorde det i allefall ikke (muligens fordi de aldri fikk somlet seg til å sende inn skjemaet), og resultatet var at det som skulle være en kul greie bare ble noe fjasete som reduserte kortet mitt et lite hakk fra perfekthet. Jeg er fortsatt bitter.

-Tor Nordam

Comments

Camilla,  25.02.06 22:54

Jeg vil ikke legge opp russekortet mitt. Jeg var bare russ 17. mai og da på en desidert femti-talls-aktig måte, og russekortet mitt hadde vært prefekt om ikke Robert Jordan hadde besudlet det. Huff.

Tor,  25.02.06 23:04

Hah! Robert Jordan har aldeles ikke skylden for å ha besudlet russekortet ditt. Det greide du helt selv, fordi du faktisk likte Robert Jordan den gangen, du vil bare ikke innrømme det.

Camilla,  25.02.06 23:09

Han ødela hjernen min. Og russekortet mitt.

Are,  26.02.06 01:30

Hmm. Jeg må lete det frem neste gang jeg finner det. Er fremdeles fornøyd med russekortet ditt, Tor.

Og så må jeg bare si at alle som liker science fiction bør ha sett Serenity og serien som kom i forkant; Firefly. Fantastisk blanding av sjangrer og veldig god tone i historien. Yay. Dette blir faktisk en serie jeg kommer til å se gjennom. Da er det litt ironisk at den bare er laget én sesong av - og at det ikke ligger an til mer foreløpig.

Tor, om du ikke ser den før du kommer på besøk - filmen altså - så bestiller jeg den fra Play nå. Da kan vi alltids ordne det.

Tor,  26.02.06 09:10

Yay!

Johannes,  26.02.06 10:13

Spør du meg så er det flaks at det ikke er mer enn én sesong av Firefly: Det tar jo mye mindre tid å se igjennom, og det er jo nok annet å se og lese osv. Off. For et liv. Men Firefly er kjekt da.

Ang. russekort, så er dette et litt sårt punkt for meg. Jeg var sinnssykt fornøyd med kortet mitt, på forhånd, som også var ment å skulle være ganske femtitallsaktig og kanskje i overkant nasjonalistisk. Russekortet ble imidlertid grundig besudlet av den russeivrige og dysleksibefengte jenta i klassen som tok ansvar for å skrive over "russemottoene" fra skjemaet vi leverte inn og over på et ark hun skulle sende russeservice, eller hva de nå heter.

Resultatet: Finn én feil: "Mot i brystet, vett i pannen, stål i ben å arme. Slike gutter det vil Norge ha".

Kanskje kunne dette ha vært anti-nasjonalistisk ironisk-komisk med en liten sluttsnert om det hadde stått "...stål i ben: Å arme!", men det var altså meningen at det skulle stå "...stål i ben og arme..."

Med andre ord: Dyslektikere bør ta ansvar ved å sørge for at det de skriver korrekturleses dersom det de skriver skrives på vegne av andre.

Til sist så var det jo en skuffelse av bindersen jeg hadde i skjortekragen ble klipt vekk på bildet på kortet. Akk.

Takke meg til konfirmantkort.

Camilla,  26.02.06 11:35

Huff, konfirmantkort var et annet trist kapittel.

Tor,  26.02.06 12:51

Konfrimantkort? What's up with that?

Skybert,  26.02.06 13:40

Haha, seriøst. Hange jeg over nakken din om Nordbyklanen? Det har jeg vanskelig for å tro. Men, ok. Annivais. Jon & Trond konkluderte tilslutt med å bajse i russekort, da vi fant ut at vi ville fått kortene engang i slutten av juli.

Arne,  27.02.06 02:04

Firefly er en kongeserie! Og Serenity er en kongefilm!

Skal jammen meg se om jeg ikke kan finne frem et gammelt russekort en dag også, det hadde vel vært moro. Men da må jeg vel hjem til Klokkarvik å lete, så det blir vel ikke på en stund. Jeg brukte et babybilde av meg selv på kortet husker jeg, og på russedrakten skrev jeg USSR med store bokstaver på ryggen.

Det syntes de fleste var festlig, bortsett fra en aggressiv kommunist på byn som hev meg inn mot en vegg og sa at det verste han visste var folk som lot som om de var tilhengere av det gamle Sovjet. Jeg prøvde å komme meg unna knipen ved å si at jeg faktisk var stor fan, og fikk passere etter å ha klart å nevne et par gamle generalsekretærer! Men den fyren var sprøyte gal skal dere vite.

Jørgen,  25.02.11 18:18

Jeg skrev Member of Nordbyklanen på mitt kort, kan jeg avsløre.
Category
Miscellaneous
Tags
videregående
russekort
Views
19251
Last edited by
Tor, 25.02.11 08:36