Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 5 months, 3 weeks
Moldejazz 2018
Camilla, 2 years, 11 months
Romjulen 2018
Camilla, 3 years, 5 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 4 years, 5 months
Jogging og blogging
Are, 5 years, 5 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 5 years, 5 months
Kort hår
Tor, 1 year, 5 months
Ravelry
Camilla, 1 year
Melody Gardot
Camilla, 2 years, 11 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 3 years, 2 months
50 book challenge
Camilla, 5 months, 3 weeks
Ten years ago
Junimat: Rabarbrapai
Camilla
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022

Lyden av én grein som dasker

Da har jeg vært på østlandet i omtrent et døgn, og det viser seg i grunnen å være et helt kurant sted. Det er fin temperatur til å sitte ut og slikt, så jeg er fornøyd. Vi har hatt to treninger i dag, med Norges høyest graderte (6. dan) som instruktør. Den gamle japanske mannen kommer ikke før på onsdag, så det blir bare to dager med ham, men Bjørn Erik som han heter er et utmerket substitutt.

Videre har vi fått avklart hvordan joen ble oppfunnet. Håkon, som har bodd i Japan og trent med mange gamle japanske menn døgnet rundt, og dermed vet alt, fortalte at det var faktisk en bo-mester som fant opp joen. Først ble han utfordret av en samurai, som han fikk grisebank av. Så dro han hjem, og mediterte og trente, og prøvde seg så på samuraien på nytt. Nok en gang fikk han deng.

Så dro han hjem og mediterte enda mer, og da kom han frem til at hvis han sagde av boen sin ville han få flere fordeler, blant annet kunne han snu joen foran seg, og dermed kunne han kontrollere begge sider. Som tenkt så gjort, og med sin nye, kortere pinne dengte han samuraien. I aikido bruker man forøvrig en del jo, men ikke bo. Det skal skyldes at det var lavt under taket i dojoen til grunnleggeren.

Håkon fortalte også at det var en gang en zen-student som fikk høre at det ikke fantes noen grein. Så gikk han ut i skogen og tenkte lenge på dette, før han knakk av en grein, og gikk og klinket mesteren i hodet med den.

I dag er deg egentlig litt kjedelig her, fordi det er søndag, men i morgen er det mandag, og da skal vi traske ned i sentrum, noe jeg ser frem til. Jeg er ikke sikker på hva som finnes der nede, men det blir spennende. En butikk i allefall, og et bakeri litt slikt. Og sikkert flere klesbutikker. Og tingretten selvfølgelig, skyter Camilla inn. Den er jo grei å ha.

Apropos tingretten, jeg føler at vi kanskje begynner å få litt mye spam i lynforumet, og vil gjerne ta opp på nytt dette med innlogging for å poste. Er det virkelig et stort hinder? Er det virkelig mange som ikke alltid er logget inn med "husk meg"? Jeg tror vi trenger litt debatt om dette.

Eventuelt kunne vi kanskje ha et slikt uskarpt og rotete bilde av et tall du må fylle inn. Jeg har jo ikke egentlig peil, men jeg ser for meg at noe slikt må være kjempelett å programmere, og det holder sikkert med et eller to siffer, eller kanskje en bokstav, for å lure de simpleste spambotene. Det er vel bare å lage noen forskjellige bilder, og så vise et tilfeldig bilde, og så ha et felt der du må fylle inn de korrekte tegn. Krever bare to ekstra centimeter nedover i kolonnen til høyre. Jeg har skikkelig trua, men det kommer naturligvis ikke an på meg. Are, har du innspill?

-Tor Nordam

Comments

Are,  10.07.06 06:29

En sånn løsning er ikke allverden å implementere, nei. Hvis det er ønskelig å lage den bør det kunne være på plass i løpet av noen uker eller noe sånt. (Det er litt travelt om dagen.)

Dog vil det nok ta et års tid eller noe sånt før tiden jeg bruker på å slette spaminnlegg overgår tiden det tar å programmere en sånn løsning, og hvis vi i tillegg legger til all den tiden vi kumulativt vil bruke på å fylle inn et ekstra felt kan man jo spørre seg om det egentlig er verdt det...

Tor,  10.07.06 17:03

Det er ikke et spørsmål om tid, men om prinsipper. På lang sikt satser vi på å få innført dødsstraff for spamming, på kort sikt får vi greie oss med å legge hinder i veien for automatiske spam-duppeditter. Dessuten ville bare lowsers som ikke logger inn med "husk meg" måtte fylle ut tall, så det tar ikke så lang tid.

Torgar,  10.07.06 17:43

Blir skikkelig kjipt (Hvis du uttaler dette schipt, så kan du holde kjeft resten av livet) å poste fra opera mini og slike ting, ikke at jeg gjør det så ofte.

Lena,  10.07.06 22:00

Nå kjenner jeg en enorm fristelse til å pense det hele over til en diskusjon om språkets utvikling, men siden jeg har gitt meg selv ferie i en hel dag til, skal jeg la være. I alle fall inntil videre. (Alle andre står selvsagt fritt til å gjøre det allerede nå.)

Torgar,  11.07.06 10:42

Var ikke ment som et innlegg for å skape språkdiskusjon. Jeg måtte få uttrykt frustrasjonen min over å ha hørt schøkken og schipt i en time i går, men språk er jo alltid gøy å diskutere da,
LIZZOM.

Are,  11.07.06 14:32

Det med Opera Mini er det godt poeng. Dersom det skal gjøres er jeg veldig for en løsning som er vennlig i forhold til sånne nettlesere. For eksempel et lite bilde av en katt, og krav om å fylle inn hva dette er for noe, i stedet for å være avhengig av cookies. Dette er også kjekt når man er i utlandet og vil legge igjen en liten beskjed.

Camilla,  11.07.06 22:21

Jeg føler det må presiseres at denne bilde-løsningen bare må være for dem som ikke er logget inn.
Noe annet blir bare tull. Og alle kan jo logge seg inn, så det burde ikke være noe stress.

Are,  12.07.06 15:30

Ingen grunn til bekymring, det er ikke noen utfordring å skippe den for innloggede brukere :)
Category
Miscellaneous
Tags
aikido
jo
bo
Østlandet
captcha
Zen
Views
3705