Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 6 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 11 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 6 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 6 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 6 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 6 months
Kort hår
Tor, 3 years, 6 months
Ravelry
Camilla, 3 years, 1 month
Melody Gardot
Camilla, 5 years
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 5 years, 3 months
50 book challenge
Camilla, 6 months, 3 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Matspalte: Rett-i-koppen

(Denne artikkelen er ment å inneholde bilder. Disse vil antagelig komme i morgen.)

I går og i dag har vi riktig følt oss i spare-modus, i allefall på middagsfronten. Vi har desverre ødslet bort eventuelle besparelser på panini og kaffe til lunsj, men jeg føler at vi gjorde en såpass bra innsats med middagen at jeg må nevne det.

Etter å ha skaffet meg fullmakt til å kjøpe hvasomhelst til middag, så lenge det ikke inneholdt sopp, gikk jeg en tur på Tesco. Jeg gikk lenge hvileløst frem og tilbake og lette etter noe egnet, før jeg kom på at jeg kunne kikke på utvalget i suppe. Så gikk jeg lenge hvileløst frem og tilbake og lette etter suppe, som jeg fant etterhvert. Det viste seg imidlertid at engelskmenn setter mest pris på den typen suppe man kjøper på hermetikk-boks, så utvalget i posesuppe var heller magert.

Løsningen ble å kjøpe rett-i-koppen, eller " * Soup in a Mug", der * kan være for eksempel "Tomato" eller "Potato & Leek", som det heter her borte. For å biffe opp suppen litt kjøpte jeg en pose krutonger, og et brød. Suppen tilberedte jeg ved å putte innholdet fra to poser i en skål, helle over litt mindre vann en foreskrevet, og røre forsiktig. Ikke akkurat rakettforskning. Når suppen så ferdig ut hadde jeg over en kvart pose krutonger, og serverte med brød og vin til.

Alt i alt var dette et helt kurant måltid, som var lett å lage. Alt jeg trengte var i grunnen varmt vann, og vi har vannkoker på rommet, så det var kein problem. Det var også et latterlig billig måltid, da det kom seg på £1.73 per person, og ettersom dette inkluderte et halvt brød ble jeg god og mett. I tillegg hadde vi vinen, som kostet £3.69. I dag ble jeg ikke spurt om leg forresten. Sikkert fordi jeg ikke hadde hettegenser i dag.

I dag har vi dessuten sett et par av de fryktede skotske "showers". Da vi gikk hjemmefra i dag morges var det aldeles nydelig vær, bortsett fra at det blåste litt mye, men en liten time senere, mens vi satt på kafé begynte det plutselig å regne, ja, jeg tror faktisk det sluddet en liten stund. Det gav seg heldigvis til vi skulle ut igjen. Så gikk Camilla på forelesning, og jeg gikk på universitetsbiblioteket, og mens jeg satt der regnet det av og på i et par timer, før det klarnet opp, og ble ganske pent til vi skulle hjem.

Hvis man hører på de innfødte kan man fort få inntrykk av at været her er intelligently designed for å plage de som bor her. En eller annen kjent sønn av byen skal visstnok ha sagt "The weak die young, and the strong envy them their fate", men jeg tror egentlig ikke det er så mye værre enn i Trondheim. Det er mulig vinteren er værre, jeg tror i allefall den er våtere, men i Trondheim har jeg gått ut av leiligheten min i strålende sol, for så å bli pisket halvt i hjel av hagl på vei til skolen, og det i mai, så jeg regner meg selv som herdet.

-Tor Nordam

Comments

Are,  20.09.06 13:08

Dette tror jeg må være den minst avskrekkende matspalten du har postet her på berget, Tor... :)

Tor,  20.09.06 13:11

Takk for det. Legg forresten merke til den spiselige etiketten (jeg har tatt en bit av den) på enden av brødet. Det stod noe om at det var ferskt og bra brød, men jeg ser ikke helt hvorfor det er nødvendig å sette den direkte på brødet. Ikke at den smakte noe spesielt, så jeg har vel egentlig ingen grunn til å klage.
Category
Food
Tags
Edinburgh
suppe
lettvint mat
matspalte
rett i koppen
soup in a mug
Views
4457
Google hits
2
Last google search
kjøpe rett i koppen
Last edited by
Tor, 23.05.11 13:06