Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 6 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 11 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 6 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 6 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 6 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 6 months
Kort hår
Tor, 3 years, 6 months
Ravelry
Camilla, 3 years, 1 month
Melody Gardot
Camilla, 5 years
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 5 years, 3 months
50 book challenge
Camilla, 6 months, 3 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Camera obscura

(Skulle egentlig vært postet i går)

I slutten av august en gang leverte jeg inn kameraet mitt på Elkjøp i Molde, for å få fikset en løs liten dings inni søkeren. Det lot til å være en slags sort plast-ramme av et eller annet slag som hadde løsnet. Dette påvirket ikke bildene, bare det man så gjennom søkeren, men jeg tenkte det var greit å få det fikset. Samtidig nevnte jeg også at jeg ikke følte at autofokusen var helt korrekt, som jeg har nevnt her opptil flere ganger tidligere, men aldri gjort noe med. De antydet at det kunne ta en stund å få det ferdig, og det fikk de jaggu rett i.

Da jeg dro til Skottland begynte det å nærme seg tre uker siden jeg leverte inn kameraet, og det var ikke tilbake ennå. Det var forsåvidt greit nok, for de hadde på ingen måte lovt at det skulle være tilbake til da. Da jeg leverte det inn ba de om telefonnummeret mitt, men jeg oppga også e-posten min, og sa at det antagelig var smartere å bruke den. Det har de antagelig gitt beng i, for jeg har i allefall ikke hørt noe ennå, og nå føler jeg at det begynner å bli på tide, for jeg kunne i grunnen godt tenke meg å ta noen bilder her borte.

Jeg tenkte derfor å anvende mitt enorme kontaktnett for å finne ut av om kameraet mitt er ferdig på service, og om elkjøp bare ikke har giddet å kontakte meg, eller om det fortsatt er hos Interfoto i Oslo. Skjønt, egentlig trenger jeg ikke et stort kontaktnett, jeg trenger bare Eivind. Men det er viktig med stort kontaktnett. Se bare på denne saken med facebook.com, og alle de store selskapene som vil gi bøttevis med penger for konseptet. Uansett: Eivind, hvis du leser dette, kan du ikke sjekke opp om kameraet mitt er tilbake? Jeg sendte en mail til den mailadressen som stod under Elkjøp Molde på Elkjop.no, men jeg tror det bare var en sentral adresse, og jeg har ikke fått svar.

Ellers har jeg sjekket ut en eksotisk frukt i dag, og det var ganske vellykket. Jeg tenkte først at det måtte være en variant av plommer, for den så veldig ut som en plomme, bare at den var litt spiss i ene enden, og det kostet bare £1 for en korg med 12-15 stykker, så jeg flesket til. Da jeg så smakte på en ble jeg litt overrasket, for den smakte egentlig mer som aprikos, men steinen var helt klart en plommestein, så det må nok være snakk om en plomme. Spennende, spennende.

Jeg har forresten begynt å lese en ny blogg, englishcut.com, som er skrevet av en engelsk skredder. Ganske kult, særlig siden jeg har en fascinasjon for skreddersydde klær. Jeg er jo litt over normalt opphengt i kvalitet, i allefall når det gjelder verktøy, og selv om jeg ikke egentlig kjøper dyre klær er dette noe som appellerer til meg. Jeg ble allikevel litt overrasket da jeg leste prisene denne mannen opererer med. £130 for en skjorte, £600 for en bukse, og £2300 for en dress med vest. Det er villt, rett og slett. På den annen side er det enda villere at Armani selger dresser fra £5000 og oppover, og villest av alt at folk faktisk kjøper disse dressene. Armani har forresten nylig gått ut i pressen og kalt Saville Row, den tradisjonsrike skredder-gaten i London, en avdanket britisk tragikomisk institusjon uten noen fremtid. Ganske drøyt, fra en mann som selger over dobbelt så dyre dresser som en dyr London-skredder, formodentlig uten at de er dobbelt så bra.

-Tor Nordam

Tillegg: Etter at denne artikkelen var skrevet, men før den ble postet, fikk jeg mail fra elkjøp om at kameraet er klart til henting. Yay! Så da slipper du å stresse, Eivind.

Comments

Kristian,  28.09.06 12:10

Ja, man kan definitivt lage god frukt i andre land enn i Norge.

Hei

Camilla T.,  28.09.06 13:02

Hvilke problemer hadde du med autofokusen? Er den treg eller funker den bare ikke?
Min autofokus er heller ikke det beste jeg har vært borti, men jeg tror det må heller være det at det er et digitalt kamera enn at det er noe feil med det. Nå kjøpte jeg greit nok en hybrid og ikke et speilrefleks, dermed har det nok litt dårligere komponenter inni vil jeg tro. Men jeg har problemer med min autfokus i mørke rom, eller på kvelden ute, eller ded fokus på lite tekstur eller detaljer. Litt treg er den og, av og til står den bare og og fokuserer og fokuserer uten å feste grepet om noe. Det irriterer meg mest, særlig når man har det travelt med å ta bilde. Men jeg tror det har med LCD skjermen å gjøre. Uannsett, jeg bare lurte på om du har det samme siden du har et ordentlig speilrefleks, min er jo mer som et styla kompaktkamera.
Og så tenkte jeg å sende den boka jeg lovte Camilla når jeg får kroner på kontoen. Er det noe mer dere ønsker fra Noreg når jeg først skal på posthuset? Sjokolade? Suppeposer? Se og Hør? Gi lyd, det blir nok ikke sent før etter helga uannsett.

Kjellove,  28.09.06 14:51

Du traff nok spikeren på hodet med Se & Hør, ja. Tor vil sannsynligvis sjekke om han har vunnet «ukens blinkskudd» med sitt komiske bilde av ei bikkje med solbriller og sjal.

Jørgen,  28.09.06 17:55

Bikkje med solbriller og sjal? Er det dronningen du mener?

Tor,  28.09.06 18:35

Jeg kunne godt tenke meg et fjell og litt ordentlig utsikt. Camilla vil ha sjokolade.
Category
Miscellaneous
Tags
eksotisk frukt
skredder
English Cut
Views
4190
Google hits
1
Last google search
fikser elkjøp speilreflekskamera