Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 6 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 11 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 6 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 6 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 6 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 5 months, 3 weeks
Kort hår
Tor, 3 years, 6 months
Ravelry
Camilla, 3 years, 1 month
Melody Gardot
Camilla, 5 years
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 5 years, 3 months
50 book challenge
Camilla, 6 months, 2 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Hva jeg driver med, og hvorfor

Are etterlyste tidligere i år en redegjørelse for hva jeg egentlig driver med i høst. Det har jeg nå lagt en temmelig fullstendig plan for, som jeg tenkte å gjengi her.

Det jeg egentlig driver med er at jeg slasker. I allefall sånn halvveis. På skalaen over slaskethet, som går fra studenten som blir ferdig med masteren, og umiddelbart får jobb, etter 5 år i høyere utdanning, til en fyr på 23 som sitter på hybelen sin og drikker opp sosialstønaden, ligger jeg antagelig litt over midten eller noe slikt. Omtrent på høyde med walkabout i Australia, men med litt færre loco-points.

Det henger nemlig slik sammen at når jeg først var kommet til Edinburgh hadde jeg på en måte valget mellom å bli her, eller dra hjem. Det virket som litt for mye stress å dra tilbake til Trondheim og finne ny kåk. Men for å bli her må jeg naturligvis ha en kilde til cash, og dermed meldte jeg meg opp i noen fag i Trondheim, og søkte studielån. For å ikke miste fremgangen helt, meldte jeg meg opp i «Kvantefeltteori I» og «Astrofysikk II», og for å produsere nok vekttall meldte jeg meg også opp i «Litteraturen fra 1500 til 1800», da jeg vurderte det som litt for tøft å ta et lass med hardcore fysikkfag uten å gå på en eneste forelesning, og uten å ha Kristian. Det er altså her slasketheten melder seg, men jeg tenkte det var greit nok. Jeg har jo i grunnen ikke gjort så mye sprelsk tidligere, mens alle andre (eller i hvertfall noen) farter rundt over hele verden og jobber som hjelpearbeidere på Sri Lanka og studerer fred i London og IT i Vietnam og jeg vet ikke hva, så jeg følte det var på tide jeg fikk sett meg litt rundt også. Edinburgh er dermed den tredje byen på listen over steder jeg har bodd i mer enn to uker.

Forresten, jeg vil oppfordre deg som er i, eller skal til, Vietnam, til å pådra deg en liten skade der. Den trenger ikke være så alvorlig. Sparke tåa i en dørstokk eller skalle i en skapdør eller noe. Bare sånn at du i ettertid kan snakke om skaden du fikk i Vietnam.

På denne tiden i fjor sendte jeg et åpent brev til Øystein Djupedal. Jeg må nok bare konkludere med at han aldri leste det, eller i allefall at han ikke tok det til seg. Derfor er det midtsemesterprøve i faget om kvantefeltteori, og i den anledning er det jeg kommer til Norge i neste uke. Planen for besøket er at jeg ankommer Kristiansund Kvernberget med propellfly klokka 18.00 (lokal tid) tirsdag, hvorpå jeg drar til Molde, og blir der til onsdag ettermiddag. Jeg ankommer Trondheim antagelig klokka 21.00 onsdag, og blir der sannsynligvis til lørdag morgen, da jeg drar tilbake til Molde. Søndag skal jeg besøke besteforeldre på Sunnmøre, og deretter skal jeg bare slacke i Molde til jeg drar tilbake til Edinburgh på torsdag.

Så er det bare å studere for harde livet, til jeg kommer tilbake til Norge for å ta eksamen i Desember, og da er i grunnen høsten over. Nå har jeg fått vite at kameraet mitt endelig er klart til henting, etter at det har vært to turer på reparasjon. Første gangen det kom tilbake hadde det så vidt jeg forstod fått knust pleksiglasset over LCD-skjermen på toppen, og måtte derfor i retur. Jeg satser på å hente kameraet selv på onsdag, og ta det med tilbake hit, så forhåpentligvis får jeg produsert noen bilder før jul. Og jeg får dessuten anledning til å le av denne vinteren de skryter sånn av her borte.

-Tor Nordam

Comments

Are,  24.10.06 01:35

Aha! Og denne artikkelen klarte jeg altså å gå glipp av da jeg kom tilbake fra Vietnam.

Jeg klarte dessverre ikke å slå meg der nede. Det jeg har gjort er imidlertidig å slå meg nokså kraftig da jeg var i Paris, bare noen uker i forveien. Jeg og Johannes skulle kjøre sightseeingbåt på Seinen med Johannes' skole (jeg poserte som student og slapp inn gratis, lett). Vi hadde det travelt, og vel ombord i båten presterte jeg å gå rett inn i et jernstag.

Det gjorde vondt, men ikke sinnsykt vondt, og skulderen min tok litt av for støtet, så jeg trodde hodet hadde klart seg - inntil noen påpekte "wow, you're bleeding!". Ganske riktig. Ny personlig rekord i skade på hodet. Jeg hadde heldigvis litt papir i lomma, så Johs fikk jobben med å tørke blod til det stoppet. Are var litt ør, men ellers i fin form, og det ble en fin sightseeingtur.

Sånn var altså den historien.

Jeg ser frem til å høre evalueringen av litteraturfaget. Mange ganger har jeg tenkt at det hadde vært kjekt å hatt litt historie i graden, men det ser ut som det blir med tankene.
Category
Miscellaneous
Tags
fag
Edinburgh
slasking
Views
4063