Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 6 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 11 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 6 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 6 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 6 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 5 months, 4 weeks
Kort hår
Tor, 3 years, 6 months
Ravelry
Camilla, 3 years, 1 month
Melody Gardot
Camilla, 5 years
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 5 years, 3 months
50 book challenge
Camilla, 6 months, 3 weeks
Ten years ago
Moldejazz 2014, del II
Tor
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Atter en brille

Jeg har nevnt fra tid til annen at jeg er på utkikk etter nye briller. Helt siden brillene mine knakk under sin egen vekt i januar faktisk. En stund fungerte det med lim, men det holdt ikke på trening, og heller ikke når Camilla albuet meg i ansiktet. Det var bare å pakke snippsekken og traske til byen en sur og kald januardag. Det gav dessverre ikke resultater, på grunn av den helvetes moten, som tilsier at brillene i år skal være firkantede, gjerne med tykke rammer og sterke farger og mye bling.

Jeg ser virkelig frem til jeg blir latterlig rik. Da skal jeg av prinsipp aldri kjøpe noe som lar seg påvirke av moten, men heller gå til en skomaker, en skredder eller en brillemaker. Nuvel.

Jeg gikk uansett over til å bruke kontaktlinser. Både for å teste det ut, og for å vente på at moten skulle forandre seg. Kontaktlinser funker i grunnen greit nok det, men ikke optimalt. Jeg har alltid følt at det er mer avslappende å lese uten briller, og med kontaktlinser kan man ikke drive å ta dem av og på hele tiden. Siden januar har jeg derfor pleid å gå innom brillebutikker i ny og ne, på leting etter en vennlig brille med runde former, men så langt har jeg alltid blitt skuffet, og situasjonen i Edinburgh var omtrent den samme. På lørdag var jeg for eksempel innom brillebutikken på Roseby, og spurte om de kunne skaffe meg et par nokså runde briller til onsdag. Det eneste de hadde å by på var en barnebrille i krom, og den ville uansett ikke bli klar til torsdag.

Men så, på mandag, gikk jeg en tur til byen, og gikk innom en brillebutikk jeg aldri har vært i før, nemlig Optiker Eriksen i Storgata. Naboen til Outzen Bakeri. Og der hadde de jaggu meg et helt arsenal av runde briller, og som om ikke det var nok kunne de fortelle at det ikke skulle være noen heksekunst å få dem i stand til onsdag. Og sannelig, temmelig nøyaktig 24 timer etter at jeg bestilte brillene kunne jeg altså hente dem i dag. Så nå har jeg briller igjen. Det var litt funky å gå med briller igjen etter så lenge, jeg fikk litt flashbacks til da jeg begynte med briller når gulvet begynte å bølge på seg og slikt, men det føltes bra allikevel.

Jeg kan altså anbefale Optiker Eriksen i Molde, om noen andre sliter med å finne en litt vennligere brille. De hadde hyggelige ansatte, bredt utvalg, og de fikset biffen fort som bare det.

Det med å snakke om «en brille» er forresten noe jeg plukket opp på en brillebutikk i Trondheim. En gang Camilla skulle ha nye briller fikk hun hjelp av en litt tvilsom fyr med trang, rosa genser, som sa ting som «dette er en litt sintere brille».

-Tor Nordam

Comments

Arne,  25.10.06 12:46

Akk ja. Brilleproblemer. Der har jeg vært, for å si det mildt. Jeg begynte å bruke briller omtrent i første klasse på barneskolen, og på den tiden var det populært med brilletypen jeg liker å kalle Derrick-brilletypen.


Altså briller med omtrent slik form, dog uten mørke "korrupt politiker"-glass.

Problemet mitt var at jeg var veldig glad i å spille fotball og være i fysisk aktivitet, så brillene både knakk og ble ødelagt på andre måter regelmessig gjennom hele barneskolen.

Da jeg så kom i brillebutikken for å kjøpe nye briller, ble jeg alltid påminnet det neste problemet. Det var aldri styrke i glassene til prøvemodellene, og siden jeg ser veldig dårlig, kunne jeg aldri vite hvordan jeg så ut med de nye brillene før de var kjøpt og betalt og installert glass med styrke i. Vent nå litt, tenker du, det var vel bare til å gå veldig nært speilet vel? Pøh, svarer jeg, med minus 6 kan du bare prøve selv, for du må så nært speilet at ansiktet vokser seg helt ut av proporsjoner og du får ingenting ut av det. Heldiggrisene som er langsynte.

På ungdomsskolen begynte jeg med linser, og har aldri gått tilbake til å bruke briller regelmessig. Jeg har selvsagt briller, men de har rar oval innfatning. Det var populært akkurat den ene dagen jeg kjøpte dem i 1998.

Problemet med linser er at de noen ganger faller ut av seg selv, og blir automatisk så skitne at det er nytteløst å ta dem på igjen uten å rense dem først. Og man kan jo ikke gå rundt med rensemiddel dagen lang. Jeg husker spesielt en episode fra militæret.

Vi ble vekket kl.05 om morgenen av en alarm, og kommandert ut på joggetur. Jeg fortet meg å ta på linsene, av en eller annen grunn, og stuptrøtt bar det ut i myr og sjø på løpetur i bekmørket. Etter ca 100m mistet jeg den ene linsen, og måtte fortsette med vanlig syn på ett øye og blurrete nesten ingenting på det andre. Dybdepersepsjonen min forsvant nesten umiddelbart, og jeg pinte meg gjennom skogen ved å tryne på hver eneste lille hump i veien.

Anders K.,  25.10.06 15:52

FYI: Kontaktlinser kan godt brukes om natta, og også kjempelenge. At du blir blind eller får vondt eler dør, er bare noe de sier for at du skal kjøpe nye kontinuerlig. Litt som når de sier at du har uren hud eller ikke tilstrekkelig glansrikt hår, for at du skal kjøpe noe som fikser problemet. Og den mest konkrete fordelen er at etter noen uker sitter de som støpt. Da får du dem ikke ut med brekkjern engang, om du skulle få lyst til det.

Jeg kjøpte også briller i 1998. De var grusomt ovale, så det var sikkert den samme dagen. Heldigvis mistet jeg dem et sted på strekningen Gørvellalleen-Myrabakken tidlig i 2001.

Kjellove,  25.10.06 16:10

Mitt nåværende par med BRILLER fikk jeg sponsa av Forsvaret i 1998, og de funker faen meg ennå – skjønt jeg både ser bedre og bedre ut med linser.

Men det stemmer nok dessverre at man kan få øyeinfeksjon av å ha dem i for lenge. AQK snakker bare i ungdommelig overmot og trass. Jeg har flere ganger bedt ham ta bedre vare på helsa si. Men det finnes linser som er beregnet på å sitte i en hel måned uten at man havner i TRANZE.

Strekningen Gørvellalleen–Myrabakken er vel for øvrig ensbetydende med at du mista dem på Kroverten i fylla.

Jævlig artig, forresten: En gang Camilla skulle ha nye briller fikk hun hjelp av en litt tvilsom fyr med trang, rosa genser, som sa ting som «dette er en litt sintere brille».

Tor,  25.10.06 17:29

Det er helt sant. Det var på brillebutikken på Byhaven. Jeg tror han jobber der fortsatt, så du kan stikke å se på ham en dag, hvis du går forbi.

Anders K.,  25.10.06 22:58

Ungdommelig overmot eller ungdommelig god helse? Jeg har flere ganger fått høre at man får vondt i magen av å spise kun godteri, og, men det har jeg gjort flere ganger uten problem. Nå vet jeg ikke lenger hva jeg skal tro på, og det er farlig. Tenk på alle dem som får høre at de dør av alkohol eller heroin, og når de erfarer at det første ikke stemmer, så går de hen og tror at det andre heller ikke gjør det. Ha ha, sint brille.

(Jeg mista dem på Kroverten mens jeg var i TRANZE.)

Are,  26.10.06 22:37

Linser er veien å gå. Jeg har da linser som faktisk er godkjent for kjempelang bruk uten avbrudd - døgnlinser. Eller dag & natt, som de gjerne kalles. Fungerer stort sett veldig bra, dersom man tar en pause en gang i uka og vasker dem grundig. Ellers er jeg en stor tilhenger av engangslinser; har alltid en eske liggende.

Og mine briller kostet 500 kr på Brilleland i fjor, brukes bare i nødsfall, har aldri vært trendy og kommer aldri til å bli det.

Camilla,  29.10.06 15:25

Det interessante med de nye brillene til Tor, for dem som ikke har sett dem, er at de er kjempestore og Tor ser morsom ut. Det enda mer interessante er at Tor ikke er klar over det.

Kjellove,  29.10.06 15:37

Bilder!!!

Camilla,  29.10.06 16:35

Bilde:
Camilla likes this

Tor,  29.10.06 18:21

Jeg tror ikke det er brillene sin feil at jeg ser «morsom» ut på det bildet.

Are,  29.10.06 20:17

Veldig bra.
Category
Miscellaneous
Tags
briller
mote
kontaktlinser
runde briller
Views
6028
Google hits
29
Last google search
derrick briller