Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 6 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 11 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 6 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 6 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 6 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 5 months, 3 weeks
Kort hår
Tor, 3 years, 6 months
Ravelry
Camilla, 3 years, 1 month
Melody Gardot
Camilla, 5 years
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 5 years, 3 months
50 book challenge
Camilla, 6 months, 2 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

The Office

The Office er mitt nye favorittsted i Edinburgh. Det er en middels stor bar, ikke så langt fra der vi bor. Vi har vært her to ganger før, og i dag bestemte vi oss for å gå hit å spise middag. Jeg har det nemlig litt travelt i dag, så vi tenkte vi skulle slippe å lage middag selv, og dessuten har de gratis trådløst nett der, som er gunstig. Det viser seg at det ikke er så enkelt som man skulle tro å få lagt inn internett, så selv om telefonlinjen var på plass på torsdag kan det ta en uke ennå før vi får nett. Det har seg nemlig slik at fra de fleste leverandører kan du ikke få nett uten at du oppgir telefonnummeret ditt. Dermed kunne vi ikke bestille nett på nettet før vi hadde fått telefonlinje. Det viste seg etterpå at vi kunne bestilt nett fra British Telecom samtidig som vi bestilte telefonlinjen, og da ville vi fått det samtidig, men det visste vi ikke. Det som er problemet nå er at konsensus er å bestille nett fra et selskap som heter Bulldog, og de nekter å godta at telefonnummeret vårt finnes når vi prøver å bestille. Så jeg vet ikke helt hva som skjer egentlig. Nuvel.

Tilbake til The Office. Det er altså et koselig sted, passe stort, og med et voksent preg. Det sitter folk med laptoper her og der, og det er ingen roping og skriking og slikt, selv om de viser sport på storskjerm. Vi fulgte faktisk litt med på England-New Zealand, som gikk i dag. Det var ganske gøy. Dessuten har de blandebatteri i vasken på toalettet. Pluss i margen for det.

Først spiste vi lasagne, som vi også spiste hjemme i går og i forigårs, og så skulle vi ha drikke etter middagen. Jeg bestilte først en dobbel caffe latte, men så kom jeg på at jeg er tilhenger av prinsippet om ikke å drikke kaffe med melk etter middag, så jeg forsøkte å bestille en cortado i stedet. Og ja, jeg vet at det er melk i en cortado, men det er mer kaffe enn melk, så da går det bra. Problemet er imidlertid at jeg har problemer med ord som ikke er engelske, for jeg aner virkelig ikke hvordan man uttaler cortado på engelsk. Derfor ble jeg litt forvirret et øyeblikk, og slengte inn et par norske ord da jeg skulle forklare at jeg ikke ville ha latten allikevel, men en cortado. Så lo Camilla av meg. Veldig kjekt med slik en støttende kjæreste. Det viste seg etterhvert at mannen ikke hadde hørt om cortado, men han var veldig villig til å lage en når jeg forklarte hvordan.

Det er fascinerende dette med ord som hverken er norske eller engelske. På torsdag var jeg på butikken, og etter å ha lett rundt ganske lenge uten å finne noe ble jeg nødt til å spørre etter tomat puré. Hvis jeg skal prøve meg på å skrive slik jeg snakker spurte en mann om de hadde «tomeito purei», og han stirret bare dumt på meg. Så forklarte jeg at det var omtrent som ketsjup, bare tykkere, og han lyste opp, og sa «ah, pjurri!». Det skrives altså purée på engelsk, så jeg vil egentlig si jeg har mest rett, skjønt vi er jo i Skottland, så man vet jo aldri.

Uansett, jeg nevte at jeg er ganske opptatt i dag, og grunnen til det er at jeg skal levere en oppgave i Alit1102 i morgen. Jeg nevnte jo tidligere at jeg tar et litteraturfag for å få full studieprogresjon i høst. Camilla anbefalte faget, og presenterte det som et enkelt fag som krever lite arbeid annet enn å lese bøkene og notatene hennes fra da hun tok faget i fjor.

Her hadde jeg forresten en brutal oppvåkning. Vi snakker her om et grunnfags-fag i litteraturvitenskap, og jeg ble derfor overrasket over at Camilla, som driver med master i litteratur, tok et fag på så lavt nivå i fjor. Det er jo årevis siden jeg tok fysikkemner på grunnfagsnivå. Da forklarte Camilla meg at det finnes et ganske begrenset antall litteraturemner på NTNU, og jeg begynte straks å forstå bedre hvor grovt forskjellig prioritering humanoira og realfag har. Nesten grovt at NTNU får lov til å kalle seg et universitet når de driver på slik.

Uansett, det viste seg at Camilla hadde glemt å nevne (eller at jeg hadde fortrengt) at det skulle leveres inn en oppgave i Alit1102. Men jeg ligger ganske godt an, så det skal nok gå greit. Den skal bare godkjennes for å få tilgang til eksamen. Kanskje jeg legger den opp her når jeg har fått den godkjent, det er jo slikt som mange synes er gøy.

-Tor Nordam

Comments

Are,  05.11.06 19:49

Ja til opplegging.

Minuspoeng for manglende solidaritet til Camilla.

Du falt av nettet her nå nettopp?

Artig om språk. Jeg hadde ganske mye trøbbel med grønnsaker og denslags når jeg var i Australia. Ah, gode, gamle Woolworths.

Og ja, dette er et litt snodig fenomen.

Kjellove,  06.11.06 05:42

Þor, always the purist (pyur-ist).

Tor,  06.11.06 11:42

Jepp, jeg falt av. Det var litt ustabilt nett der, virket det som. Men fortsatt mitt favorittsted.

Camilla,  06.11.06 12:07

Det var forresten rugby vi så på. Det er sannelig en morsom sport. De kaster seg over hverandre og river hverandre i bakken. Og uten all den pyse-paddingen de har i amerikansk fotball.