Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 1 year, 2 months
Moldejazz 2018
Camilla, 3 years, 7 months
Romjulen 2018
Camilla, 4 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 5 years, 2 months
Jogging og blogging
Are, 6 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 6 years, 2 months
Kort hår
Tor, 2 years, 2 months
Ravelry
Camilla, 1 year, 9 months
Melody Gardot
Camilla, 3 years, 8 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 3 years, 11 months
50 book challenge
Camilla, 2 months, 3 weeks
Ten years ago
Programmering i skolen
Tor
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022

Rapport fra Australia

Her kommer en liten rapport fra sørligere breddegrader; jeg er litt for slapp med skriveriene for tiden.

I går (søndag) var jeg på "LAN party" på skolen - en 10-15 mann okkuperte et datarom og spilte dataspill mer eller mindre hele dagen. Det var godt å få spilt litt flerspiller igjen - ellers har det stort sett bare vært Rome: Total War på meg. Jeg fikk til og med prøvd noe helt nytt - Warcraft 3 Efnos og Tower Defense. Begge er varianter av "Datamaskinen sender stadig større og bedre styrker mot deg, og du må bygge deg opp og forsvare!". Tower Defense dreier seg om å bygge rett sort tårn fort nok for å sperre en passasje, slik at fiendene ikke klarer å komme seg forbi. Efnos (mulig jeg bommer litt med navnet) er helte-fokusert - du velger en helt (ridderen, trollmannen, orken, etcetera), og sloss sammen med de andre på laget ditt for å hindre monstrene i å komme inn i landsbyen deres. Etterhvert tjener du masse penger og bygger opp helten din med bedre utstyr og mer helse, og så videre. Spilltypen er vel meget godt kjent for alle Diablo-fanatikere - jeg har ikke hatt særlig utbytte av sånne spill før nå, men i et flerspillermiljø var det faktisk veldig morsomt. Så morsomt, faktisk, at Tower Defense og Efnos var de eneste flerspillerspillene vi spilte...

Jeg lar Warcraft 3: Frozen Throne ligge på maskinen min til jeg kommer hjem, så har vi enda et passende spill til neste lokalnett (ser frem til det!).

Mens vi spilte dataspill dukket plutselig karen som er sjef for institutt for informatikk opp og begynte å legge nye disk-bilder på maskinene vi ikke brukte. Det slo meg som uvanlig men trivelig - instituttsjefen pusler rundt på en søndag og administrerer datamaskinene... Om jeg ikke husker helt feil er det et solid skille mellom institutt for informatikk og vedlikeholdsavdelingen både i Molde og Oslo - her nede er det altså "School of IT" som tar seg av en del av vedlikeholdet i tillegg til undervisningen. Kult. Mye mer praktisk rettet. Og så sitter jeg med en følelse av at instituttsjefen her nede har en del mer praktisk erfaring på feltet enn hva tilfellet er med tilsvarende i Molde og Oslo (uten at jeg konkret vet hva slags bakgrunn de har). Forholdet mellom ansatte og studenter er også mye nærere her enn tilfellet er i Oslo - det er jo naturlig, gitt størrelsesforskjellen. HSM er vel mer som her.

Over til været... Temperaturen føles iblant mer behagelig - jeg lurer på hvordan det blir å komme hjem til et sted hvor det faktisk av og til er litt kaldt, også om sommeren. Her er det temmelig prima temperatur sånn i åtte-tida på kvelden - det blir veldig tidlig mørkt.

Skal få lagt opp noen flere bilder snart - det er tatt litt her og der. Og tenk! det er mars allerede; jeg har snart vært her i to måneder (!!) - det føles helt usannsynlig. Jeg er hjemme igjen før jeg vet ordet av det. Og gjett om det skal spilles frisbee i sommer!

P.S. til tidligere artikkel - Miranda IM er mye bedre og mer stabilt enn GAIM. Så hvis dere skal ha et alternativ til MSN, gå for Miranda.

Comments

Are,  08.03.05 05:57

Et lite sitat fra the EconomistJeg synes dette sitatet var litt vittig. Det er fra en artikkel som handler om den russiske økonomien, nærmere bestemt det russiske oljefondet (som er verdt ca 1/10 av det norske). Russerne har vært sparsommelige med å bruke penger fra det hittil, men the Economist er bekymret:

Ah, but will the prudence continue? Some economists are sceptical about oil funds, essentially because they think politicans will inevitably be tempted to squander the loot. They note gloomily that only Norway's scheme is run responsibly - and only because Norway itself is the tome of responsibility. Alas, there are signs that Russia may yet give the sceptics more reason for doubt.Hihi, vittig - cred fra The Economist ;)
Category
Miscellaneous
Tags
Views
5564