Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 6 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 11 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 6 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 6 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 6 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 5 months, 3 weeks
Kort hår
Tor, 3 years, 6 months
Ravelry
Camilla, 3 years, 1 month
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 12 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 5 years, 3 months
50 book challenge
Camilla, 6 months, 2 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Eksperter i Team

I dag blir en stor dag. Klokken kvart over åtte begynner jeg nemlig på Eksperter i Team, NTNUs helt egne fantastiske plan for å gjøre meg mer attraktiv i yrkeslivet. Det sier seg vel selv at jeg er skeptisk til alle slike fremstøt.

Så vidt jeg har forstått går opplegget ut på å samle studenter fra de fleste retninger med universitetet, og dytte dem sammen på et prosjekt. For at vi skal lære oss å samarbeide med eksperter fra andre fagfelt, som alle bruker sin spisskompetanse til å hjelpe teamet videre, og blablabla. Og hvis målet ditt er å jobbe som konsulent, der du skal hjelpe til med å tilpasse løsninger for folk som driver med forskjellige ting, så kan dette kanskje være relevant. Eventuelt hvis du skal være en slik person som er med i sånne komitéer som blir nedsatt når stortinget skal sette fokus på noe. Men hvis du skal sitte på et kontor med en kopp kaffe og grunnforske, ja, da tror jeg faktisk dette er fullstendig bortkastet.

Nettopp derfor er jeg fast bestemt på å klage og syte. Ikke under selve opplegget såklart, jeg er jo ikke interressert i å skape ubehagelig stemning på gruppa, men her, og særlig når jeg er ferdig. Uavhengig av om det blir morsomt eller ikke akter jeg å skrive lange, åpne brev til rette vedkommende når dette er over.

Oppgaven min heter «Fremtidens Jernbane». Når man søker kan man velge fem oppgaver, eller «Landsbyer», men ikke i prioritert rekkefølge, og så er man garantert å komme inn på en av disse. Jeg søkte på tre «Intensivlandsbyer», som er unnagjort på tre uker i januar, samt på «Bærekraftig Arkitektur», pluss den jeg endte opp med. I ettertid ser jeg at jeg burde søkt på en fjerde intensivlandsby, samt på «Humanister i Praksis». Jeg ville nemlig ikke fått plass på humanist-opplegget, siden jeg ikke er humanist, og da ville jeg vært garantert å få en av de fire intensive. Men den siste intensive var å planlegge en friluftsbarnehage i Trondheim, og møtestedet var en fuckings lavo i skogen oppe ved Dragvoll, så det ble for drøyt. Dermed skal jeg altså kontstruere fremtidens jernbane, og det synes jeg egentlig er greit nok, i den grad dette kan bli greit. Jeg er jo interessert i miljøvern og samferdsel. Camilla prøvde faktisk tidlig å sjekke meg opp ved å be meg lese gjennom «Nasjonal transportplan», og det later jo til å ha funket.

Jeg må vel egentlig begynne å avslutte frokosten og komme meg oppover på skolen nå, så jeg stopper omtrent her. Det viser seg nemlig at hvis det tar fem minutter å gå til skolen holder det ikke å være ferdig med frokosten fem minutter før man skal være der, fordi det også tar tid å kle på seg, pusse tennene og pakke. Hvem skulle trodd det?

Jeg kommer i allefall tilbake med rapport, så det er bare å kjøpe popcorn til i kveld.

-Tor Nordam

Comments

Camilla,  10.01.07 09:13

Jeg trodde det ville passet deg veldig godt å planlegge friluftsbarnehage, jeg. Du er jo en sånn friluftsmann. Jeg vil dessuten påpeke at SVT, de eneste som kanskje kunne fått noe ut av dette tullet, (utenom sivilingeniørene, selvsagt) IKKE trenger å være med. Jeg kjøper lett at dette er et SVT-eksperiment utført på den generelle student-befolkningen.

Tor,  10.01.07 09:15

Aiai, en konspirasjonsteori. Kan du grave opp noe om dette Espen?

Esbanos,  10.01.07 11:39

Tor, jeg skal begrave deg i stoff hvis du lager en knakende god artikkel om emnet og i prosessen graver ett par individer ut av sin ignoranse <3

Jørgen,  10.01.07 12:34

SVT kommer med fra og med dette semesteret. De har blitt holdt litt i halvmørke, i likhet med kunststudentene ved KiT. Men nå er det slutt på slikt. Alle skal med.

Litt oppklaring kan være på sin plass: "Eksperter i Team" var opprinnelig et Gløshaugen-fag, arrangert enten av ind.øk. eller noe slikt. Husker ikke helt hvilket fakultet/institutt. Men så kom noen luringer på å trekke inn tverrfaglighet, og dermed ble flere ikke-realfag involvert, men mest som et slags alibi, heller enn noe annet. Alle prosjekt trenger en mulig syndebukk, og da passer det å skylde på at humanisten eller samfunnsviterene ikke hadde nok faglig kompetanse til å bidra, og dermed så får de også bevist for seg selv (NTNU, altså) at realfag og siv.ing. er best, ingen protest.

Camilla,  10.01.07 16:27

Du lurer ikke meg, Jørgen. Det der er bare en smokescreen eller hva det nå heter på norsk, satt opp av de slu SVT-instituttene for å hindre at noen gjennomskuer konspirasjonen. Og grunnen til at de blir involvert nå er helt sikkert for å få anledning til å studere alt på nærmere hold. Jeg lukter enten psykologi eller sosialantropologi bak dette.

Are,  11.01.07 12:03

Jeg synes denne "SVT" versus "realfag"-diskusjonen er ganske vittig, og ler litt, her jeg sitter.

Camilla,  11.01.07 12:12

Det er selvsagt mulig at SVT og realfagene har sammensverget seg for å ta kål på humanoira...

Tor,  11.01.07 12:18

Jeg er ikke helt fornøyd med denne bruken av ordet «realfag». På Gløshaugen finnes det nemlig to typer mennesker. De som er kreative og selvstendige, som går på frie fag, og de som ikke liker egne valg, og som bare vil bli effektive biter i det maskineriet vi kaller industrien. De går på siv.ing.

Om de som går på frie fag sier vi også at de går på realfag, i allefall når de hører innunder NT-fakultetet, mens om de som vil bli sivilingeniører sier vi at at de går siv.ing., eller Master i teknologi.

Det blir derfor helt galt å gi realfag skylda for EiT, fordi det skaper et inntrykk av at dette er noe frie fag står bak, og jeg skal love deg at vi hater det like mye som alle andre fornuftige mennesker.
B,  12.01.07 00:13

Vittig at Expert sine selgere som er ansett som de beste som skal være med å åpne nye butikker og profilere selskapet kaller seg Team Expert.
Forøvrig synes jeg alt som kalles ´Team´ låter som noe engelskklingene noen som strøk i engelsk i grunnskolen vil smykke seg med for å låte mer avansert enn det man egentlig er. Folk bør vri tankeverket sitt såpass at de kan komme på noe norskere å utrykke seg med. Som Laug eller Samvirket. Ekspert er jo også kanskje litt dafft. Hva med Spesialist eller Mester slik som byggebransjen. Mesterlauget og Spesialistsamvirket. Det er fine ord det! "Say it like you mean it"
B,  12.01.07 00:19

Forøvrig, mens vi er inne på emnet. Teambuilding! Det er faen meg det lammeste begrepet hinsides sol og utenfor måne. Det er for amøber hvor kommunikasjonsevnen begrenser seg til å gnukke forplantningsorganer mot hverandre. Lagånd, Samhold, Enhetsbygging. Hvis man ikke kan oversette ideene man har dogmatisk absorbert til norsk har man kanskje ikke forstått noe som helst? En Ape kan replikere, bare et menneske kan utvikle.
Ha øyeblikkelig sympati og litt ekstra tålmodighet med de som bruker ord som Teambuilding, de kan nok sikkert ikke bedre.
B,  12.01.07 00:23

En læresettning for å avgjøre realfag VERSUS humanoira en gang for alle.
"Heller kalkulator enn kald kurator"!

Camilla,  12.01.07 01:11

Jeg tror ikke folkene bak Eksperter i team er de ... skarpeste knivene i skuffen. Eller i skuffen i det hele tatt. Eller kniver for den del. Kanskje skjeer. Veldig lite skarpe skjeer.

B,  12.01.07 01:26

sånne folde-plastskjeer man finner i -god morgen yoghurt?

Tor,  12.01.07 03:38

Der tror jeg faktisk du har karakterisert dem temmelig bra.

Kristian,  12.01.07 16:07

Fremtidens jernbane høres ut som en bra landsby å komme på. Og om du er litt " "Kreativ" " så klarer du å finne på en måte å bruke fysikk-kunskapene dine på. (du kan f.eks. mye el-mag og mekanikk).

Ellers synes jeg du har svært festlige (på en kul måte) uttallelser , noe som er bra.
Category
Today's exploits
Tags
Eksperter i Team
Jernbane
Views
4496