Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 5 months, 3 weeks
Moldejazz 2018
Camilla, 2 years, 11 months
Romjulen 2018
Camilla, 3 years, 5 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 4 years, 5 months
Jogging og blogging
Are, 5 years, 5 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 5 years, 5 months
Kort hår
Tor, 1 year, 5 months
Ravelry
Camilla, 1 year
Melody Gardot
Camilla, 2 years, 11 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 3 years, 2 months
50 book challenge
Camilla, 5 months, 3 weeks
Ten years ago
Junimat: Rabarbrapai
Camilla
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022

600 flasker øl på hylla

Hundrevis av flasker med øl. Det er det jeg pleier å si til folk som forteller at de tar lappen. «Lappen? Hva skal du med den? Tenk så mye øl du kan kjøpe for de pengene.» Jeg har foreløpig ikke vunnet frem noe særlig med dette synet. Og det er jo greit nok, på en måte, for jeg støtter jo ikke akkurat overdreven øldrikking. Men jeg støtter ikke overdreven bilkjøring heller, så det går kanskje ut på ett.

I jula fikk jeg forresten høre at det har blitt pervo-dyrt å ta lappen. Jeg tror jeg (og alle andre som kjørte på samme kjøreskole) brukte rundt 15-17.000, som var mye, mens Tore og Trond brukte rundt 8-10.000 eller noe slik. Jeg mener å huske jeg hadde 17 vanlige kjøretimer, i tillegg til de obligatoriske spesialtimene. Nå er det visst obligatorisk med en hel hurv kjøretimer, og noe i overkant av 30.000 er nå regnet som billig for å ta lappen. Ganske drøyt. Ikke akkurat i tråd med den generelle prisstigningen i landet.

Uansett er dette min artikkel nummer 600, og det er jo ikke så verst. Det er ganske mange faktisk. Jeg tenker av og til på dette med fremtiden og slikt i forbindelse med denne skrive-hobbyen. Vanligvis har jeg et litt anstrengt forhold til fremtiden. Særlig om morgenen. Når vekkerklokka ringer og det er kaldt på gulvet er det på en måte fremtiden som kommer for å ta meg. Ganske kjipt. En gang jeg slepte meg opp altfor tidlig en kald morgen husker jeg at jeg tenkte «Helvete, kan dette virkelig være nødvendig? Jeg stod jo opp i går.»

Men når det gjelder artikkelskriving er jeg egentlig spent på fremtiden. For eksempel på hvor lenge jeg kommer til å fortsette å skrive fast, og på om jeg noen gang kommer til å kunne bruke dette til noe fornuftig. Hvis jeg noen gang skulle søke på en jobb som går ut på å skrive uformelle tekster ville jeg jo ha et ganske stort materiale tilgjengelig som eksempel, men jeg har vanskelig for å se meg selv i en slik situasjon.

En annen ting med fremtiden og fortiden og andre store greier er dette med dagbok. Jeg har aldri skrevet dagbok, men jeg har begynt å innse at det har noe for seg. Det er ganske underholdende å kunne gå tilbake å se over hva jeg har drevet med nesten hver dag de siste to årene, selv om jeg naturligvis ikke alltid skriver sånne dagen-i-dag-artikler. Det er rett og slett ganske ok, så jeg kan i grunnen anbefale spaltist som hobby.

Forøvrig kan jeg nevne at jeg har vært på Starbucks i dag. Det er omtrent fem og et halvt år siden sist, og jeg tror jaggu det blir noe lignende til neste gang. Vi kjøpte hver vår medium (Grande) kopp vanlig kaffe. En slik kaffe var omtrent like stor, like dyr og like kjip som to kopper fra SiT, og den kom dessuten i pappkopp, selv om vi skulle sitte der å drikke den. Nå i sted leste jeg forresten litt om Starbucks på Wikipedia, og det viser seg at de har navnsettingsregler for de ulike kaffedrikkene sine som er nesten like omfattende som IUPACs regler for navnsetting av organiske molekyler. Regler for i hvilken rekkefølge man skal nevne de ulike «modifiers» og slike ting. Jeg føler en viss trang til å lære meg systemet, men jeg motstår.

Bortsett fra å drikke kaffe har jeg også spist et fantastisk smørbrød med pesto, semi-soltørkede tomater og mozarella, gitt litt penger til en mann som var ganske flink å spille fløyte, samt studert litt. Jeg føler at det virker ganske bra dette med å vite at veilederen min kommer til å denge meg om jeg ikke jobber hardt. Det er i alle fall det jeg forsøker å lure meg selv til å tro. Egentlig tror jeg nok han praktiserer ansvar for egen læring i større grad enn noen av de institusjonene som liker å hevde at de gjør det.

Til slutt burde jeg egentlig trekke frem noen av artiklene som har vært skrevet siden sist jeg skrev en slik rundt-tall-artikkel, men jeg tror jeg skal gjøre en vri. I stedet akter jeg å spørre deg, kjære leser, om ikke du kan nevne en artikkel du synes er ekstra lesverdig. Hvis alle trekker frem en artikkel, samt sier noen ord om hvorfor, kan jo dette bli en riktig god mimrestund for oss alle. Det kan være en artikkel fra hele arkivet vårt, så det burde være mulig for alle å finne en de liker. Jeg har ikke overvettes store forhåpninger til slike leser-involvasjonsprosjekter, for det er jo til tider en slapp gjeng vi har å gjøre med her, men jeg prøver likevel, og kanskje noen vil føle seg truffet når jeg avslutter med å kalle dere slappe.

-Tor Nordam

Comments

Kjellove,  14.01.07 18:57

Jeg likte den om innboksen til Eivind.

Are,  15.01.07 10:25

Jeg vil trekke frem clotted cream-artikkelen, en aldeles glimrende matspalte, og Påtrengende dusjer, et artig og utfyllende reisebrev fra de britiske øyer.

Gratulerer med artikkel nummer seks hundre, Tor!

I tillegg til det du nevnte av positive ting med hyppige artikler, vil jeg trekke frem at det er artig å følge med på det som skjer med dere oppi Trondheim/Skottland, både generelt og helt spesielt, siden din studiehverdag er nokså ulikt min, i tillegg til at en god del av artiklene kan være ganske så lærerike. Måtte du skrive minst seks hundre til :)

Pernilla,  15.01.07 11:28

jeg må få trekke frem artikkelen om hvordan man blander betong. rett og slett fordi dette var artikkelen som gjorde at jeg fant denne fremragende siden!

Arne,  15.01.07 12:09

Sykt hvor dyrt det har blitt å ta lappen! Hvorfor brukte Tore og Trond så lite i forhold til de andre? Latterlig at teorikurs er obligatorisk, hvis det er det. Det burde vært valgfritt.

Tor,  15.01.07 12:21

De kjørte på en annen kjøreskole. Alle jeg vet om som brukte samme kjøreskole som meg brukte massevis av penger, alle jeg vet om som brukte en annen skole slapp unna med langt færre timer. Skjønt, det kan ha noe med mengde privat øvelseskjøring å gjøre også.

Jeg kan dessuten legge til at de jeg kjenner som brukte samme skole som meg har gjennomsnittlig knust langt færre biler. Uten at det nødvendigvis er en sammenheng.

Torgar,  15.01.07 12:24

Hvordan er det med moms og slikt på dette nå? Rett etter jeg tok førerkort andre gangen ble det lagt på moms, slik at timene gikk opp ganske masse, men jeg tror den forsvant igjen ganske fort. Det kan jo ha noe med det å gjøre.

Tor,  15.01.07 12:33

Hva mener du med «tok førerkort andre gangen»? Har du mistet det så hardt at du måtte ta alt sammen på nytt? Det er vel ikke mulig engang?

Torgar,  15.01.07 13:18

Det er mulig å miste førerkortet så du må ta "alt" opp igjen, dvs. (så langt jeg vet) alt det obligatoriske, f.eks fyllekjøring.

Med andre gangen menes sykkel-lappen, mens første er bil.

Jørgen,  15.01.07 16:52

Jeg vil få trekke frem to artikler.

Anders K. sin artikkel om kriminelle.

Min egen artikkel om hvordan jeg ble en verkebyll på Edvard Hoems plettfrie verdensbilde.

Anders,  15.01.07 19:43

Da får jeg også hive meg på bølgen og trekke frem mine beste artikler.

Trøtt og Lykkelig alene

Skybert,  15.01.07 23:44

tullbalder på dere. nei, samme hvor hardt du mister lappen så trenger du bare å kjøre opp igjen. men for å få kjørt opp så trenger du en bil. og da krever kjøreskolen at du skal ha noen timer. en foreksempel. jeg tok en time når jeg kjørte opp for andre gang for bil.

og frøken nordam. før du antyder noe om kjøretimer og krasjings. så kan du huske på øksendaltunellen. når jeg gjør slikt, så er det i det minste fordi jeg har sovnet ved rattet.

grunnen til at blandt annet jeg brukte relativt lite penger på å kjøre opp på bil er fordi at noen kan kjøre bil, andre ikke. samt at anton er litt vel "nøye" eller hva en skal si. anton er gæærn. og når jeg sier kan kjøre bil, så trenger ikke det bety at jeg sier at de som kan kjøre kjører, det dere tror er, fornuftig.

hm. tror jeg brukte 19500 på motorsykkel og bil. alt i alt liksom. og latterlig mye mindre på resten av alfabetet.

Jørgen,  14.01.12 01:16

Ja, da er det vel snart på tide med et Starbucks-besøk igjen? Fem år siden sist &c.
Tor,  14.01.12 07:13

Camilla og jeg var faktisk på Starbucks rett før jul. Det er det eneste stedet med anstendige stoler i D-blokken på Schiphol.