Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 6 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 11 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 6 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 6 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 6 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 5 months, 3 weeks
Kort hår
Tor, 3 years, 6 months
Ravelry
Camilla, 3 years, 1 month
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 12 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 5 years, 3 months
50 book challenge
Camilla, 6 months, 2 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Scones

En av tingene jeg liker godt med leiligheten i Edinburgh er at det ligger en liten butikk rett nede her. Bare ut på gata og så tre meter bortover. Forresten finner man veldig gode bilder av Edinburgh på Google Earth nå, eller på Google Maps. Her kan du se kvartalet vårt. Men ja, butikken. Det er en sjarmerende liten butikk, av den typen som har få av mange ting heller enn mange av få ting, pluss at de har et kjøkken på bakrommet, så de lager mat og varm drikke der. Forskjellig påsmurt brødmat og slike ting. Jeg tror de steker bacon og slikt også. Også selger de scones.

Butikken har dessuten ekstra sjarm fordi den er drevet av to fyrer, en gammel og en middelaldrende, som virker veldig koselige. Den gamle står i kassa, og han andre står på bakrommet og lager mat, og når folk kommer inn spør han om de skal ha noe som må smøres på, eller te eller kaffe. Det pleier som regel å være en del arbeidere der når jeg er innom, og jeg har inntrykk av at de har mange faste kunder. Veldig sjarmerende. Dessuten stenger den sånn litt etter lunsj. Rundt klokka to eller tre tenker jeg.

I Trondheim har jeg ikke en butikk som selger scones tre meter fra døra mi. Det eneste jeg kan finne så nært er egentlig et lite stykke gjørmete plen, og søppeldunkene. Derfor benytter jeg meg av sjansen nå når jeg er her, og løper ned nesten hver morgen og kjøper et par scones. Det koster 36p for en påsmurt scone, og da er det så liberalt med smør at du egentlig kan skrape det av og putte det i kjøleskapet, så trenger du ikke kjøpe smør den uken. En god deal med andre ord.

En annen fordel med Edinburgh, og Storbritannia generelt, er at man kan kjøpe clotted cream i butikkene. Jeg ble egentlig ikke opphengt i dette før nå i jula, så jeg har aldri kjøpt det før, men når jeg kom hit nå tenkte jeg at det var på tide å sjekke ut hvordan det egentlig skulle være. Det viser seg at clotted cream skal være mye tykkere, og en mye mer homogen masse enn den gugga jeg lagde, selv om jeg må nevne at smaken ikke var helt gal. Det skal minne litt om sånne ekstra tykke klumper som av og til danner seg i en fløteboks som har stått åpen noen dager, bare tykkere, og med et slags gulaktig lag på toppen.

Jeg tror det jeg må gjøre neste gang jeg skal lage dette, for det blir naturligvis en neste gang, er å legge litt mer arbeid i å få med mer fløte før jeg begynner kokingen, samt å bruke mer melk som utgangspunkt, slik at det blir mer fløte. Dessuten tror jeg nok jeg var litt for forsiktig med varmen til å begynne med, og deretter litt for uvøren. Vi husker jo at det ble litt svidd i bunnen, og det er ikke bra. Jeg tror jeg skal prøve å lage mer til bursdagen min eller noe. Det blir spennende. I mellomtiden tar meg med hjem en boks fra Tesco, så på tirsdag vanker det forhåpentligvis scones og te på skolen.

Jeg kommer forresten hjem på mandag. Nevnte jeg det? Jeg forventer å hoppe av toget på Lerkendal sånn omtrent i tid til en sen lunsj. Hmm, jo det høres kjent ut. Jeg nevnte nok det. Nuvel, nå har jeg nevnt det igjen. En annen ting jeg tror kanskje jeg ikke har nevnt er at jeg bruker mitt britiske mobilnummer nå mens jeg er her. Akkurat det burde jeg kanskje nevnt før.

-Tor Nordam

Comments

Are,  20.01.07 10:55

Koselige, små butikker er vi egentlig ikke så gode på i Norge.
Category
Miscellaneous
Tags
Edinburgh
clotted cream
scones
Views
4716