Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 2 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 8 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 2 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 2 months
Kort hår
Tor, 3 years, 2 months
Ravelry
Camilla, 2 years, 9 months
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 8 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 11 months
50 book challenge
Camilla, 2 months, 3 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

SMS-til-lynforum II, v.2

Jeg nevnte tidligere at jeg lurte på å sykle til Molde i år også. Jeg hadde egentlig tenkt at sånn omtrent nå ville passe bra, men været har vært så deprimerende i det siste, og i følge værmeldingen skal det være slik i minst en uke til, så jeg ga opp det hele og satte meg på bussen i formiddag. Men siden jeg vurderte å sykle tenkte jeg at det ville vært kult å få satt opp et slags automatisk system for å poste oppdateringer til en artikkel via sms, og dermed begynte jeg også å tenke på den gamle idéen om å kunne sende sms til lynforumet.

Tidligere i uken bestilte jeg et kontantkort, og da det dukket opp i går ble jeg sittende oppe til i to-tiden og programmere og rive meg i håret, men til slutt hadde jeg et system som funket. Det går omtrent slik:

Jeg har en helt vanlig mobiltelefon med kontantkort, som man kan sende meldinger til (nummeret er 98767480). Denne kobler jeg til macen min, via programmet BluePhoneElite. Det er et program som er laget for å håndtere tekstmeldinger. Du kobler mobilen til macen via blåtann, og så får du opp noe som ser ut som en mail-klient der du har oversikt over tekstmeldinger. Ganske fiffig. Det kan også utføre handlinger når du får en melding. De typiske eksemplene er å pause DVD-spilleren og/eller vise meldingsteksten på skjermen, men det kan også for eksempel kjøre et AppleScript.

Fra AppleScript kan man eksekvere en bash-kommando, og dermed kan man også kjøre et python-script. Og det er nettopp det jeg gjør. Hver gang denne mobilen får en melding kjøres et lite python-script, som sender en POST-request med meldingen, og nummeret meldingen kom fra, til calcuttagutta. Hvis man så har lagt inn mobilnummer i profilen sin (et nytt felt jeg har lagt til), kan systemet finne ut hvem du er, og vips er meldingen postet. Nesten magi.

Rett før jeg dro til Molde i dag gikk jeg innom kontoret for å sette opp dette systemet på macen jeg har der, siden den alltid står på. Det ble litt stress, men jeg fikk det til å funke, postet en testmelding, og løp til bussen. Men, når jeg så kom til Molde og skulle imponere Trond med kreasjonen min, var det et eller annet som klikket. Og det er jo ikke så rart, for, som Trond påpekte, det er ganske mange ting som kan gå galt når man sender en tekstmelding til en telefon, som er koblet til en pc via blåtann, der et program skal fange opp meldingen, for så å kjøre et AppleScript, som kjører en bash-kommando, som kjører et python-script, som poster til et annet python-script på serveren.

Dessverre har BluePhoneElite et utpreget grafisk brukergrensesnitt, og så vidt jeg vet ikke noe særlig med muligheter for styring fra kommandolinjen. Jeg ble derfor nødt til å lære meg å bruke Vine Server og Chicken of the VNC for å åpne en remote desktop til macen på kontoret, og sannelig hadde det ikke dukket opp et par popup-vinduer med kryptiske feilmeldinger. Jeg restartet BluePhoneElite, og testet på nytt, og systemet funket nøyaktig én gang før det igjen begynte å gi meg de samme kryptiske feilmeldingene.

Status på sms-til-lynforum er dermed at vi ikke er helt i boks, men nå er det i alle fall så nært at stahetsfaktoren har slått inn, så regn med at noe skjer i nærmeste fremtid.

Forøvrig, er det noen som vet om man kan lettvint ta imot tekstmeldingen med en datamaskin hvis man har en slik 3G-dongle de selger for 299,- på Ica? Jeg ser for meg at det i såfall kunne fjerne to-tre lag med potensielle feilkilder fra problemet.

-Tor Nordam

Versions:

Version 1

Tor, 19.09.10 00:24

Version 2

Tor, 19.09.10 00:25